koniec D. Cibulková – J. Ostapenková
0:2
(5:7, 4:6)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
4:6
Je dobojované! Jelena Ostapenková sa stáva prvou semifinalistkou tohtoročného Wimbledonu, keď Dominiku Cibulkovú zdoláva po setoch 7:5 a 6:4. Zápas ukončila víťazným úderom, čo je symbolické vzhľadom na priebeh dnešného stretnutia.
 
2:4
Zhoda z toho napokon nebude. Dominika Cibulková po dobrom returne skrátila hru, ale Jelena Ostapenková loptičku dobehla a následne zahrala víťazný úder po čiare.
 
2:3
Jelena Ostapenková berie podanie našej tenistke. Po druhom servise zahrala kvalitný forhendový úder, na ktorý Dominika Cibulková reagovala len úderom za základnú čiaru.
 
2:2
Dominika Cibulková už druhýkrát v zápase získava podanie súperky vďaka čistej hre. Jelena Ostapenková už trošku frustrovaná zahrala nedôrazne, čo jej súperka dokonale využila na zahranie víťazného forhendu.
 
1:2
Dominika Cibulková posiela loptičku len do siete. Ako prvá stráca v druhom dejstve podanie, a tak sa do trháku dostáva Jelena Ostapenková, ktorá bude potvrdzovať brejk.
 
5:7
Jelena Ostapenková získava prvý set na svoju stranu, keď ho zakončila svojim tretím esom. Dominika Cibulková bola v úvode lepšou hráčkou, ale nepodarilo sa jej potvrdiť brejk za stavu 3:1. Následne ju súperka zasypala víťaznými údermi a ide do vedenia.
 
5:6
Jelena Ostapenková si pripisuje na konto ďalší víťazný úder a tretíkrát v zápase získava podanie bývalej svetovej štvorky. O malú chvíľu tak pôjde podávať na víťazstvo v úvodnom dejstve.
 
3:2
Jelena Ostapenková druhýkrát v zápase berie servis svojej súperke. Opäť si pomohla kvalitným returnom a následne ukončila výmenu kratším úderom tesne za sieť. Dominika Cibulková nemala šancu loptičku dobehnúť.
 
3:1
Jelena Ostapenková poslala loptičku len do siete, a tak prichádza o svoje podanie. Dominika Cibulková sa tradičným spôsobom potvrdzuje a teraz sa bude snažiť o potvrdenie brejku.
 
1:1
Jelena Ostapenková posiela loptičku len do siete, a tak tu máme opäť vyrovnaný stav. Dominika Cibulková čistou hrou brejkla svoju súperku a o malú chvíľu pôjde v zápase druhýkrát na podanie.
 
0:1
Tentokrát sa to lotyšskej tenistke podarilo sa dostáva sa do vedenia. Po dobrom returne sa dostala do prevahy, následne si prešla na sieť a výmenu ukončila precízne zahraným volejom.