koniec udalosti 11. etapa: Albertville - La Rosière Espace San Bernardo
Víťaz: Geraint Thomas (Sky)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Na dnes je to z našej strany všetko. Ďakujeme za pozornosť, prajeme pekný zvyšok dňa a tešíme sa na vás pri zajtrajšom prenose z dvanástej etapy.
 
Peter Sagan prišiel do cieľa so stratou 26 minút a 7 sekúnd. Trojnásobný svetový šampión splnil predpísaný časový limit. Toto konštatovanie však neplatí o Marcelovi Kittelovi, Markovi Renshawovi a Markovi Cavendishovi. Pre týchto troch sa Tour de France 2018 končí!
 
Cieľová horská prémia prvej kategórie La Rosière (108,5 km)

1. Geraint Thomas (Sky) 10 bodov
2. Tom Dumoulin (Sunweb) 8 bodov
3. Chris Froome (Sky) 6 bodov
4. Damiano Caruso (BMC) 4 body
5. Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) 2 body
6. Daniel Martin (UAE) 1 bod
 
Dnes sa mení držiteľ žltého dresu, ale ostatné klasifikácie ostávajú bez zmeny. Peter Sagan bol v úvode etapy v úniku, vyhral rýchlostnú prémiu a zvýšil náskok na čele bodovacej súťaže pred Gaviriom na 121 bodov.
 
Z jazdcov na celkové poradie dnes veľa stratili Alejandro Valverde, Ilnur Zakarin, Jakob Fuglsang či Adam Yates. Etapa dopadla veľmi, veľmi zle pre Baukeho Mollemu a Rafala Majku, ktorí finišovali so stratou viac ako jedenástich minút na víťaza.
 
Jedenásta etapa priniesla triumf Gerainta Thomasa, ktorý zároveň získal žltý dres. Tím Sky dnes demonštroval svoju silu aj tretím miestom Chrisa Frooma. Táto dvojica zaujala prvé dve miesta v generálnej klasifikácii. Dnes atakovali Valverde aj Domulin, ale neprinieslo to želaný efekt.
 
Elitná desiatka celkového poradia po jedenástej etape

1. Geraint Thomas (Sky) 44:06:16
2. Chris Froome (Sky) +01:25
3. Tom Dumoulin (Sunweb) +01:44
4. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) +02:14
5. Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) +02:23
6. Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) +02:40
7. Mikel Landa (Movistar) +02:56
8. Romain Bardet (AG2R) +02:58
9. Nairo Quintana (Movistar) +03:16
10. Daniel Martin (UAE) +03:16
 
Elitná desiatka jedenástej etapy

1. Geraint Thomas (Sky) 03:29:36 hod.
2. Tom Dumoulin (Sunweb) +00:20
3. Chris Froome (Sky) +00:20
4. Damiano Caruso (BMC) +00:22
5. Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) +00:22
6. Daniel Martin (UAE) +00:27
7. Jesus Herada (Cofidis) +00:57
8. Romain Bardet (AG2R) +00:59
9. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) +00:59
10. Nairo Quintana (Movistar) +00:59
 
Jedenásta etapa Tour de France 2018 skončila.
 
Cieľ
Bardet, Nibali, Quintana, Roglič a Kruijswijk prišli do cieľa so stratou 58 sekúnd na víťazného Thomasa, ktorý sa zároveň stal novým držiteľom žltého dresu pre lídra celkového poradia!
 
Cieľ
Mikel Nieve napokon odišiel z etapy, v ktorej to vyzeralo na jeho víťazstvo, s nepopulárnym štvrtým miestom. Predstihli ho druhý Tom Dumoulin a tretí Chris Froome, ktorí finišovali bok po boku a šprintovali o druhú priečku.
 
Cieľ
Víťazom jedenástej etapy Tour de France sa stal Geraint Thomas! Britský pretekár predviedol v závere cieľového kopca parádne zrýchlenie a napokon si prišiel po triumf!
 
600 m
Zaútočil aj Geraint Thomas, Caruso ani Dumoulin na jeho nástup nezareagovali!
 
800 m
Froome poriadne zabral a zbavil sa Daniela Martina!
 
1 km
Mikel Nieve by to už mohol dotiahnuť do víťazného konca! Daniel Martin ide fantasticky, spolu s Froomom si vytvorili veľmi pekný náskok pred ostatnými favoritmi.
 
2 km
Dva kilometre pred cieľovou páskou je situácia nasledovná. Na čele je Mikel Nieve s náskokom tridsiatich sekúnd pred Carusom, Thomasom a Dumoulinom. Za touto trojicou sa nachádza Daniel Martin s Chrisom Froomom a tí majú za sebou Bardeta, Rogliča, Nibaliho, Kruiswijka a Quintanu.
 
3 km
Zrýchlil Daniel Martin, za ktorým sa vybral Chris Froome. Dvojica sa odpútala a nechala za sebou Romaina Bardeta, Primoža Rogliča, Vincenza Nibaliho, Naira Quintanu a Steven Kruijswijka.
 
4 km
Na atak Thomasa nadviazal Chris Froome, ktorý sa pokúsil akcelerovať dvakrát, ale Quintanu, Bardeta a ani Primoža Rogliča sa nezbavil. Tom Dumoulin dostihol Damiana Carusa a k tejto dvojici sa pridal zozadu aj Geraint Thomas.
 
5 km
Mikel Nieve ide výborne! Pred Carusom a Herradom má viac ako polminútový náskok a vyzerá to tak, že skúsený španielsky pretekár mieri za svojim prvým víťazstvom na Tour de France. Z hlavnej skupiny odstúpili Kwiatkowski aj Bernal a zaútočil ich tímový kolega a virtuálny líder celkového poradia Geraint Thomas!
 
6 km
Damiano Caruso (BMC) a Jesus Herrada (Cofidis) vytvorili skupinu prenasledovateľov a snažia sa stíhať Mikela Nieveho (Mitchelton-Scott), ktorý by dnes mohol triumfovať. Stále ide veľmi dobre aj Tom Dumoulin. Holanďan má niečo viac ako polminútový náskok pred hlavnou skupinou. Uvidíme, či sa mu dnes podarí niečo získať na ostatných konkurentov.