koniec udalosti 11. etapa: Albertville - La Rosière Espace San Bernardo
Víťaz: Geraint Thomas (Sky)
Komentuje: Michal Bakoš
 
Peter Sagan prišiel do cieľa so stratou 26 minút a 7 sekúnd. Trojnásobný svetový šampión splnil predpísaný časový limit. Toto konštatovanie však neplatí o Marcelovi Kittelovi, Markovi Renshawovi a Markovi Cavendishovi. Pre týchto troch sa Tour de France 2018 končí!
 
Cieľ
Bardet, Nibali, Quintana, Roglič a Kruijswijk prišli do cieľa so stratou 58 sekúnd na víťazného Thomasa, ktorý sa zároveň stal novým držiteľom žltého dresu pre lídra celkového poradia!
 
Cieľ
Víťazom jedenástej etapy Tour de France sa stal Geraint Thomas! Britský pretekár predviedol v závere cieľového kopca parádne zrýchlenie a napokon si prišiel po triumf!
 
800 m
Froome poriadne zabral a zbavil sa Daniela Martina!
 
2 km
Dva kilometre pred cieľovou páskou je situácia nasledovná. Na čele je Mikel Nieve s náskokom tridsiatich sekúnd pred Carusom, Thomasom a Dumoulinom. Za touto trojicou sa nachádza Daniel Martin s Chrisom Froomom a tí majú za sebou Bardeta, Rogliča, Nibaliho, Kruiswijka a Quintanu.
 
5 km
Mikel Nieve ide výborne! Pred Carusom a Herradom má viac ako polminútový náskok a vyzerá to tak, že skúsený španielsky pretekár mieri za svojim prvým víťazstvom na Tour de France. Z hlavnej skupiny odstúpili Kwiatkowski aj Bernal a zaútočil ich tímový kolega a virtuálny líder celkového poradia Geraint Thomas!
 
7 km
Valverde sa vrátil do hlavnej skupiny, ale dlho v nej nevydržal. Španielsky matador dnes sympaticky zaútočil, no osoh to neprinieslo. Teraz mu vynaložená energie chýba. Problémy s udržaním tempa, ktoré nastolil Michal Kwiatkowski, majú aj držiteľ bieleho dresu Pierre-Roger Latour, ale aj ruský vrchár Kaťuše Ilnur Zakarin či Jakob Fuglsang z Astany!
 
9 km
Dánsky cyklista Michael Valgren vypadol z vedúcej skupiny. Naopak, dostihla ju dvojica Cofidisu Jesus Herrada a Daniel Navarro. Valverde nestriedal Dumoulinovi a už ani nevydržal jeho tempo.
 
38 km
Warren Barguil prešiel ako prvý čiarou vyznačujúcou vrchol stúpania Cormet de Roselend, ktoré je označené druhou kategóriou náročnosti. 26-ročný pretekár tak získal ďalšie body, dnes ich na svoje konto v súťaži o bodkovaný dres zapísal dovedna 40.
 
50 km
Warren Barguil, ktorý vlani vyhral klasifikáciu vrchárov, zúžitkoval prácu svojich spolujazdcov a na vrchole Col du Pré získal dvadsať bodov do súťaže o bodkovaný dres!
 
52 km
Tvrdé tempo čelnej skupiny, ktoré tvoria cyklisti tímu Fortuneo-Samsic, už bolo príliš veľkým sústom pre Juliana Alaphilippa. Ten vyhral včerajšiu etapu, pričom vydal množstvo energie a dnes sa to prejavilo. Rafal Majka opustil hlavnú skupinu, pred ktorou si atakujúci Alejandro Valverde vytvoril náskok zhruba 45 sekúnd.
 
54 km
Problémy majú Bauke Mollema a Rigoberto Uran, ktorí sa neudržali v hlavnej skupine. Dvaja pretekári Movistaru, ktorí pracovali na čele hlavnej skupiny, pripravili pôdu pre atak Alejandra Valverdeho, ktorý zaútočil!
 
82 km
Najvážnejším protivníkom Juliana Alaphilippa v boji o triumf na horskej prémii HC-kategórie bol Warren Barguil (Fortuneo-Samsic). Jazdec tímu Quick-Step Floors však naplno demonštroval, že čo sa týka zrýchlenia do kopca patrí medzi svetovú extratriedu a s pohodlným náskokom pred svojim krajanom získal dvadsať bodov do súťaže vrchárov!
 
89 km
Na čele etapy sa vytvorila šesťčlenná skupina v zložení Romain Sicard (Direct Énergie), Warren Barguil (Fortuneo-Samsic), Damiano Caruso (BMC), Daniel Navarro (Cofidis), Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) a Tejay van Garderen (BMC).
 
91 km
V stúpaní sa dve partie prenasledovateľov spojili a vytvorili jednu mnohopočetnú skupinu so štyridsiatimi cyklistami! Na štvorčlenné čelo etapy, ktoré už opustil Peter Sagan, strácajú štyridsať sekúnd.
 
96 km
Peter Sagan si bez akýchkoľvek problémov prišiel zo špice vedúcej skupiny po dvadsať bodov na rýchlostnej prémii. Náskok na čele bodovacej súťaže o zelený dres pred Fernandom Gaviriom zvýšil na 121 bodov!
 
104 km
Pred pelotónom sa pár kilometrov po štarte nachádza pätica cyklistov s náskokom niekoľkých metrov. Je medzi nimi i Peter Sagan, ktorý chce znova vyhrať rýchlostnú prémiu.