koniec udalosti 20. etapa: Saint-Pée-sur-Nivelle - Espelette
Víťaz: Tom Dumoulin (Sunweb)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
Najlepšia desiatka individuálnej časovky:

1. Tom Dumoulin (Sunweb) 40:52 min.
2. Chris Froome (Team Sky) +0:01
3. Geraint Thomas (Team Sky) +0:14
4. Michal Kwiatkowski (Team Sky) +0:50
5. Søren Kragh Andersen (Sunweb) + 0:51
6. Bob Jungels (Quick-Step Floors) + 0:52
7. Ilnur Zakarin (Kaťuša – Alpecin) +1:02
8. Primož Roglič (Lotto NL-Jumbo) +1:12
9. Marc Soler (Movistar) +1:22
10. Michael Hepburn (Mitchelton – Scott) +1:23.
 
CIEĽ
Tak napokon je všetko inak! Televízna grafika síce najskôr signalizovala o necelé dve sekundy horší čas Tomovi Dumoulinovi, ale napokon je Holanďan prvý. Podľa opravených výsledkov dosiahol o sekundu lepší čas než štvornásobný víťaz tohto podujatia Chris Froome.
 
CIEĽ
Chris Froome je víťazom dnešnej etapy, ale Geraint Thomas je celkovým víťazom 105. ročníka cyklistických pretekov Tour de France. Walesan v závere už neriskoval a možno aj vedome doprial jedno etapové víťazstvo svojmu tímovému kolegovi.
 
CIEĽ
Chris Froome o neuveriteľných 52 sekúnd porazil v dnešnej časovke Michala Kwiatkowskeho. Ten po dlhom čase opúšťa miesto vyhradené pre priebežného lídra etapy. Okrem toho možno konštatovať, že Brit nadelili viac než minútu Primožovi Rogličovi, a tak ho zosadzuje z tretej pozície. Veľká škoda pre Slovinca.
 
22 km
Geraint Thomas je kráľom tohto ročníka Tour de France. Na druhom medzičase je o trinásť sekúnd rýchlejší než Chris Froome a smeruje za ďalším víťazstvom. Tým by vyrovnal počin Petra Sagana, ktorý takisto ovládol trojicu etáp.
 
13 km
Geraint Thomas ide dokonale a vedie o štvrťminútu pred Chrisom Froomeom. Žltý dres je nepochybne veľkou motiváciou a pokiaľ nebude mať nejaký pád, určite sa bude radovať z víťazstva na Tour de France 2018.
 
22 km
Na druhom medzičase sa nám dejú veci! Luxemburský šampión Bob Jungels o necelé tri sekundy zdolal Michala Kwiatkowskeho. Jeho najlepší čas však následne prekonáva Ilnur Zakarin. Ten dosiahol o desať sekúnd lepší čas.
 
ŠTART
Na štarte už nemáme ani jedného cyklistu. Postupne odštartovali Primož Roglič, majster sveta v časovke Tom Dumoulin a tiež držiteľ žltého dresu Geraint Thomas. Už budeme sledovať len časy na trati a dozvieme sa víťaza predposlednej etapy Tour de France 2018.
 
Aktuálne poradie v cieli:

1. Michal Kwiatkowski (Team Sky) 41:42 min.
2. Søren Kragh Andersen (Sunweb) + 0:01
3. Marc Soler (Movistar) + 0:32
4. Michael Hepburn (Mitchelton – Scott) + 0:33
5. Stefan Küng (BMC Racing) + 0:36
6. Jonathan Castroviejo (Team Sky) + 0:41
7. Wout Poels (Team Sky) + 0:59
8. Nils Politt (Kaťuša – Alpecin) + 1:02
9. Chad Haga (Sunweb) + 1:07
10. Nikias Arndt (Sunweb) + 1:11.
 
CIEĽ
Michal Kwiatkowski bojoval zo všetkých síl a napokon si vybojoval priebežné vedenie v dnešnej časovke. O necelé dve sekundy zdolal Sørena Kragha Andersena. Bolo to skutočne dramatické a môžeme očakávať, že Poliak zostane na vedúcej pozícii dosť dlho.
 
CIEĽ
Dán Søren Kragh Andersen predviedol vynikajúci výkon. V závere ešte dokázal zrýchliť a s časom 41:44 minúty je novým lídrom. Uvidíme, či tomu tak zostane aj po prejazde cieľom Michala Kwiatkowskeho, ktorý mal zhodný čas na druhom medzičase.
 
22 km
Søren Kragh Andersen je novým lídrom dnešných pretekov, teda čo sa týka údajov z druhého medzičasu. Dánsky cyklista o sekundu pokoril čas Michaela Hepburna a dokonca je až o osemnásť sekúnd rýchlejší než Marc Soler.
 
CIEĽ
Tak pozor, máme zmenu na pozícii lídra dnešných pretekov. Marc Soler z tímu Movistar o pol sekundy poráža Michaela Hepburna. Na druhom medzičase strácal sedemnásť sekúnd, no vynikajúcim spôsobom zvládol stúpanie Col de Pinodieta, ktorého sklon je desať percent.
 
CIEĽ
Peter Sagan prichádza do cieľa s mankom takmer šiestich minút. Tento rozdiel je však momentálne to posledné, čo ho asi zaujíma. Fenomenálny slovenský cyklista si zajtra preberie v Paríži šiestykrát zelený dres, čím vyrovná rekord Erika Zabela.
 
13 km
Jonathan Castroviejo je novým lídrom na medzičase po trinástich kilometroch. Španiel zajazdil o sekundu lepší čas než Michael Hepburn. Na tretie miesto sa vyšvihol Chad Haga z tímu Sunweb. Peter Sagan stráca výrazne a s mankom dve a pol minúty je na 71. pozícii.
 
ŠTART
Na boj s chronometrom sa vydáva Peter Sagan. Jeho telo opäť zdobia obväzy, no dnes to bude rozhodne ľahšie než včera. Etapu potrebuje dokončiť v časovom limite a potom už môže v Paríži oslavovať zisk šiesteho zeleného dresu.