koniec udalosti 1. etapa
Víťaz: Rohan Dennis (BMC Racing Team)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
ROHAN DENNIS je víťazom úvodnej etapy 73. ročníka španielskej Vuelty. Austrálčan traťou doslova preletel. Michal Kwiatkowski predviedol úžasný výkon, ale napriek tomu bol o šesť sekúnd pomalší než jazdec tímu BMC Racing.
 
CIEĽ
Victor Campenaerts to nestihol! O sekundu je pomalší v porovnaní s Michalom Kwiatkowskim. Šance poľského cyklistu na etapové víťazstvo tak rapídne stúpli. Okrem toho si môžeme povedať, že odštartoval už aj posledný muž na štartovej listine Vincenzo Nibali.
 
CIEĽ
Parádny výkon Michala Kwiatkowskeho! Tak toto je hodená rukavica aj Rohanovi Dennisovi, ktorý sa chystá v priestore štartu. Poliakov čas je 9:45 minúty, teda o 11 sekúnd lepší v porovnaní s Nélsonom Oliveirom. Alejandro Valverde je jedenásty, no môže byť tiež spokojný.
 
CIEĽ
Dylan Van Baarle už nie je jediným mužom, ktorý pokoril hranicu desiatich minút. Na vedúcej priečke ho nahradzuje Portugalčan Nélson Oliveira s časom 9:56 minúty. Jonathan Castroviejo je štvrtý s mankom štyroch sekúnd.
 
CIEĽ
Dylan Van Baarle bol takmer zosadený z vedúcej pozície. Dylan Teuns vynikajúco finišoval, ale zaostal o 2,5 sekundy. Následne išiel veľmi dobre aj Tao Geoghegan Hart, no po drobnej chybičke v závere stratil štyri sekundy a je ôsmy.
 
CIEĽ
Ani sme dlho nečakali. Dylan Van Baarle z tímu Sky je novým lídrom časovky v meste Málaga. Dosiahol čas 9:59 minúty. Navyše, za neho sa odstupom troch sekúnd zaradil Kostaričan Andrej Amador z Movistaru.