koniec udalosti 2. etapa
Víťaz: Alejandro Valverde (Movistar)
Komentuje: Miroslav Kováčik
 
CIEĽ
Víťazom dnešnej etapy sa stáva ALEJANDRO VALVERDE! Španielsky cyklista triumfuje absolútne zaslúžene, pretože sám si dostihol útok Laurensa De Plusa. Vyviezol sa za ním Michal Kwiatkowski, už to vyzeralo tak, že Poliak si ide pre víťazstvo, ale v záverečnom špurte mal predsa len viac síl 38-ročný veterán.
 
9 km
Cyklisti sa dostávajú pod záverečné stúpanie, ktoré už dnes raz absolvovali. Team Sky je na čele dobre sformovaný, až to trochu pripomína priebeh vrchárskych etáp z Tour de France. Navyše, začínajú strácať pretekári tímu Bahrain Merida, aj s Vincenzom Nibalim.
 
16 km
Tak pozor! Team Sky rozdelil pelotón sa dve časti a nemáme dobré správy pre slovenských fanúšikov. Podobne ako Rohan Dennis zostáva vzadu aj Peter Sagan, ktorý tak môže zabudnúť na etapové víťazstvo. Zároveň tak spoznáme druhého majiteľa červeného dresu.
 
21 km
Pierre Rolland (EF Education First–Drapac) odchádza svojmu krajanovi a sám jazdí na čele dnešnej etapy. Alexis Gougeard toho má plné zuby a zrejme si už nedokáže dostihnúť stratu, ktorá momentálne predstavuje desať sekúnd. Šance pelotónu sa opäť zvýšili.
 
23 km
Cyklisti majú za sebou aj jedinú rýchlostnú prémiu dnešného dňa. Vyhral ju Alexis Gougeard pred svojim krajanom Pierrom Rollandom. Získava tak štyri body plus tri bonifikačné sekundy do celkovej klasifikácie. Jeden bod a takisto jednu bonifikačnú sekundu získal aj Španiel Luis Ángel Maté.
 
31 km
Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) a Pierre Rolland (EF Education First–Drapac) sa rozhodli nastúpiť z vedúcej skupiny. Francúzi tak pokračujú na čele pretekov osamotene s náskokom približne štvrťminúty. Španieli za nimi zatiaľ nespolupracujú a strácajú čoraz viac.
 
43 km
Domáci pretekár Luis Ángel Maté z tímu Cofidis si dnes vytýčil jasný cieľ. Je ním zisk bodkovaného dresu pre najlepšieho vrchára. Do tejto súťaže získava ďalšie tri body, keďže vystúpal ako prvý na Alto de Ardales. Nasledovali ho Pierre Rolland a Alexis Gougeard.
 
72 km
V porovnaní s úvodnou horskou prémiou zostalo poradie rovnaké. Na Alto de Guadalhorce ako prvý vystúpal opäť Luis Ángel Maté z francúzskeho tímu Cofidis a získava ďalšie tri body do vrchárskej súťaže. Svoje konto zveľadila aj dvojica Belgičan Thomas De Gendt a Francúz Pierre Rolland.
 
87 km
Prakticky od začiatku sa začalo stúpať na kopec Puerto de Ojén a na méte ôsmich kilometrov bola umiestnená prvá horská prémia tohto ročníka Vuelty. Bola označená druhou kategóriou, takže bodovali traja pretekári. Päť bodov do súťaže o bodkovaný dres si pripísal Luis Ángel Maté, tri Thomas De Gendt a jeden Pierre Rolland.