koniec udalosti 10. etapa: Saint-Flour - Albi
Wout van Aert
Komentuje: Matej Kubove
 
Skupina, kde sú Pinot, Uran, Fuglsang, Porte a ďalší má stratu 1:40!
 
0 km
Sunweb pripravil skvelú pozíciu pre Matthewsa. Sagan bol zo začiatku zavretý, ešte bojoval, no medzi najlepšími špurtérmi vyhráva Van Aert!
 
4 km
George Bennett stráca už päť minút. Stále rastie aj strata Pinota a spol.
 
25 km
Únik končí. Dohnala ho druhá skupina, kde je napríklad aj Sagan či Alaphilippe.
 
53 km
Únik sa s náskokom 1:48 dostal na vrchol Côte de La Malric, kde znova vyhral Berhane a získal dva body. Druhý je opäť Eiking.
 
88 km
Sonny Colbrelli a Peter Sagan boli jediní, kto špurtoval v pelotóne. Nás jazdec ale Taliana pustil a nebojoval zo všetkých síl. Aj tak zvýšil náskok v boji o zelený dres.
 
89 km
Záujem o 20 bodov v šprinte prejavil Odd Christian Eiking, ktorý ich získal bez väčších problémov. Sú to pre neho prvé body v boji o zelený dres. Prvých šesť miest zobral teda únik, nás viac bude zaujímať špurt pelotónu, kde je aj Sagan.
 
121 km
Na vrchole Côte d'Espalion je ako prvý Natnael Berhane a berie dva body. Jeden má Eiking.
 
177 km
Únik sa dostal na Côte de Chaudes-Aigues, kde prešiel cez pásku ako prvý opäť Berhane a zobral dva body. Eiking má jeden.
 
195 km
Ako prvý sa na Côte de Mallet dostal Natnael Berhane a získal jeden bod, avšak nikto z úniku nejavil záujem bojovať.
 
209 km
Tony Gallopin (AG2R-La Mondiale), Natnael Berhane (Cofidis), Anthony Turgis (Total Direct Energie), Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) a Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert) sú v úniku, teraz ich začali prenasledovať ďalší jazdci, medzi ktorými je napríklad Matthews, alebo hlavne Peter Sagan.
 
217 km
Desiata etapa Tour de France odštartovala. Hneď sa robí štvorčlenný únik.