koniec udalosti SP - slalom žien, 2. kolo, Lienz
Víťaz: Mikaela Shiffrinová (USA)
2. Petra Vlhová (SVK), 3. Michelle Gisinová (SUI)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
Tak to bol teda strhujúci záver druhého kola! Najprv prišla dodatočná informácia o diskvalifikovaní predbežnej líderky Wendy Holdenerovej zo Švajčiarska a na konci sme videli dve fantastické jazdy. O tú prvú sa postarala slovenská reprezentantka Petra Vlhová, ktorá išla naozaj výborne, ale na fenomenálnu Shiffrinovú to žial nestačilo, pretože Američanka predviedla takisto úžastnú jazdu a s náskokom 0.61 stotín našu pretekárku prekonala.

Tretie miesto napokon prekvapivo patrí Michelle Gisinová zo Švajčiarska, ktorá bola po prvom kole na ôsmom mieste, ale výborná jazda v druhom kole ju vyniesla na stupeň víťazov.

Posledný pretek kalendárneho roka 2019 v ženskej časti tak bol veľmi zaujímavý a určite priniesol radosť aj Slovensku, ale v prvom rade Petre Vlhovej, ktorá získava druhé miesto a tak aj potrebné body do celkového poradia. Mikaela Shiffrinová aj dnes teda dokázala, že je absolútny ženský fenomén tohto športu a len tak ľahko sa ju zdolať nedá.

S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa!
 
Konečné poradie druhého kola:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:48,89
2. Petra Vlhová (SVK) +0,61
3. Michelle Gisinová (SUI) +1,72
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,88
5. Christina Ackermannová (GER) +1,91
6. Lena Dürrová (GER) +2,15
7. Aline Daniothová (SUI) +2,47
8. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,56
9. Laurence St. Germainová (CAN) +2,63
10. Meta Hrovatová (SLO) +2,70
11. Marlene Schmotzová (GER) +2,79
12. Erin Mielzynská (CAN) +3,00
13. Federica Brignoneová (ITA) +3,06
14. Irene Curtoniová (ITA) +3,31
15. Kristin Lysdahlová (NOR) +3,36
 
Druhé kolo slalomu žien v rakúskom Lienzi sa práve skončilo!
 
1
No a v cieli je napokon z toho prvé miesto! Shiffrinová je lepšia o 0.61 stotín a tak obhájila prvé miesto z prvého kola a po včerajšom triumfe v obrovskom slalome sa na prvé miesto postaví aj v tomto slalome.
 
1
Mikaela Shiffrinová v úvode zo svojho náskoku stratila a ani na druhom medzičase to nebolo ideálne. Všetci však vieme, že závery má Američanka výborné.
 
O všetkom rozhodne Mikaela Shiffrinová, ktorá však bude mať čo robiť, aby prekonala jazdu našej reprezentantky!
 
2
Peťa nešla na istotu a chcela svoj náskok zvyšovať. Jej agresívna jazda nebola úplne bez chyby, ale na medzičasoch začala postupune naberať a v cieli je jej čas 54.70! Horšia ako druhá teda už nebude!
 
Pozor! Na svoju jazdu v druhom kole sa už chystá slovenská reprezentantka Petra Vlhová, všetci držme palce!
 
3
Nina Haver-Løsethová z Nórska od úvodu spravila veľa chýb a mala veľké problémy sa vôbec udržať na trati. Napokon je v cieli až na predbežnom 18. mieste a to je veľké sklamanie druhého kola.
 
4
No a už ide ozaj do tuhého! Na trať sa dostala rakúska nádej Katharina Liensbergerová. V strede trate chybovala a vyzeralo to, že do ciela už ani nepríde. Síce tam dorazila, ale po viacerých chybách to stačí až na predbežné 3. miesto.
 
Dôležité informácia! Dodatočne je Wendy Holdenerová diskvalifikovaná, vraj tam bol špicár. Švajčiarska reprezentantka už opustila miesto určené pre predbežnú líderku.
 
5
Poslednou reprezentantkou Kanady v druhom kole je Laurence St. Germainová. Od druhého medzičasu strácala a išla veľmi zle. V cieli to stačilo na predbežné siedme miesto.
 
6
Nemeckú vlajku v druhom kole uzatvorila Lena Dürrová. V cieli po menších chybách jej patrí predbežné štvrté miesto.
 
7
Hneď za ňou sa na svoju jazdu v druhom kole vydala jej krajanka Wendy Holdenerová. Od úvodu to bola dravá jazda a jednotlivé medzičasy sa zlepšovali. Bola to výborná jazda a Gisinovú z predbežného prvého miesta zosadila!
 
8
Po nej sa na trať dostala Michelle Gisinová zo Švajčiarska. Raz mala medzičas lepší, potom horší. Tento boj na hojdačke však zvládla a ide na predbežné prvé miesto!
 
Nasleduje druhá krátka prestávka.
 
9
Christina Ackermannová z Nemecka išla z TOP 10 ako na trať v druhom kole prvá. Išla veľmi dobre a o 56 stotín sekundy ide na prvé miesto a prvú desiatku si tak určite udrží!
 
Ostáva nám posledná TOP 10! Teraz sa bude o všetkom rozhodovať.
 
10
Lepší výkon sa snažila podať jej krajanka, takisto Katharina ale Gallhuberová. Avšak, pri poslednom medzičase chybovala, posledná lyža jej ušla a druhé kolo tak nedokončí!
 
11
Opäť spozorneli domáci fanúšikovia, na trať sa dostala Katharina Truppeová. Od druhého medzičasu začala strácať a v cieli to stačí na predbežné 11. miesto, čo je teda zatiaľ posledné miesto.