koniec udalosti SP - slalom žien, 2. kolo, Lienz
Víťaz: Mikaela Shiffrinová (USA)
2. Petra Vlhová (SVK), 3. Michelle Gisinová (SUI)
Komentuje: Miroslav Revaj
 
1
No a v cieli je napokon z toho prvé miesto! Shiffrinová je lepšia o 0.61 stotín a tak obhájila prvé miesto z prvého kola a po včerajšom triumfe v obrovskom slalome sa na prvé miesto postaví aj v tomto slalome.
 
2
Peťa nešla na istotu a chcela svoj náskok zvyšovať. Jej agresívna jazda nebola úplne bez chyby, ale na medzičasoch začala postupune naberať a v cieli je jej čas 54.70! Horšia ako druhá teda už nebude!
 
Pozor! Na svoju jazdu v druhom kole sa už chystá slovenská reprezentantka Petra Vlhová, všetci držme palce!
 
Dôležité informácia! Dodatočne je Wendy Holdenerová diskvalifikovaná, vraj tam bol špicár. Švajčiarska reprezentantka už opustila miesto určené pre predbežnú líderku.
 
7
Hneď za ňou sa na svoju jazdu v druhom kole vydala jej krajanka Wendy Holdenerová. Od úvodu to bola dravá jazda a jednotlivé medzičasy sa zlepšovali. Bola to výborná jazda a Gisinovú z predbežného prvého miesta zosadila!
 
8
Po nej sa na trať dostala Michelle Gisinová zo Švajčiarska. Raz mala medzičas lepší, potom horší. Tento boj na hojdačke však zvládla a ide na predbežné prvé miesto!
 
9
Christina Ackermannová z Nemecka išla z TOP 10 ako na trať v druhom kole prvá. Išla veľmi dobre a o 56 stotín sekundy ide na prvé miesto a prvú desiatku si tak určite udrží!
 
12
Zo Švajčiarska sa ako prvá na trať dostáva Aline Daniothová. Všetky medzičasy mala lepšie a ide aj po závere trate na predbežné prvé miesto!
 
16
Tretím a predposledným zástupcom Nórska v druhom kole je Mina Fürst Holtmannová. Jej špecialitou je skôr obrovský slalom, v tomto prípade sa menším chybám nevyhla, ale aj tak predkonala Slovinku!
 
17
Jediného zástupcu v druhom kole má Slovinsko. Meta Hrovatová má juniorský titul z MS a postupune sa zaraďuje medzi užšiu špičku. O deväť stotín sekundy má v cieli lepší čas a ide na prvé miesto!
 
19
Po nej sa už na trať dostáva spomínaná nemecká reprezentantka. Marlene Schmotzová postpune zvyšovala svoj náskok na jedlitlivých medzičasoch a v cieli je na prvom mieste! Veľmi zaujímavý pretek tak sledujeme v druhom kole.
 
19
Predposlednou reprezentantkou Kanady v druhom kole je Erin Mielzynská. Tá sa po prvom kole delila o 19. miesto so Schmotzovou. Od strede trate síce strácala, ale predviela parádne zrýchlenie a ide na prvé miesto!
 
21
Prvú desiatku v druhom kole uzatvára Kristin Lysdahlová z Nórska. Nevyhla sa drobným chybám, ktoré ju však napokon o prvé miesto nepripravili.