koniec Fínsko – Slovensko
6:2
(3:1, 1:1, 2:0)
Komentuje: Ivan Harčár
 
Zo skvelého vstupu do olympiády sme nevyťažili žiadny bod. Po dvoch tretinách sme prehrávali 2:4 a ešte nie všetko bolo stratené. Fínsko korunovalo svoju útočnú silu ďalšími dvomi presnými zásahmi a odchádzame z ľadu po porážke 2:6. Naším hrdinom je jednoznačne Juraj Slafkovský, autor našich gólov. V piatok 11.2. o 9:40 si skrížime hokejky so Švédskom. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
 
Koniec zápasu.
 
59:13
Pavol Regenda zamestnal Säteriho! Bol to ťažký zákrok, ale pre Fínov úspešný!
 
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
 
56:57
Už tretia tyčka zvonila po zakončení Fínska!
 
54:57
Fínsko dalo gól!
Fínsko potvrdilo dnešné prvé víťazstvo na olympiáde v Pekingu. MIRO AALTONEN vypálil prudkú jedovku, navyše dobre umiestnenú s prispením konštrukcie bránky. Daňo predčasne opúšťa lavicu hanby. Asistencie: Niko Ojamäki a Sami Vatanen.
 
54:15
Nedávno sme chválili našu celkom pozerateľnú presilovku, teraz môžeme a musíme vyzdvihnúť bránenie pri vylúčení Marka Daňa.
 
53:36
Vylúčenie v tíme Slovensko (Marko Daňo – 2 min., sekanie).
 
52:00
Dá sa povedať, že sme premrhali kľúčovú presilovku, v ktorej prípade využitia by sme si do istej miery polepšili a vykresali iskru. Skúsime to teda v rovnovážnej hre.
 
51:47
Fínsko hrá s piatimi hráčmi.
 
50:40
Krištof išiel do kolien, čím sa chcel oveľa lepšie oprieť do koncovky. Nepodarilo sa mu to praktizovať. Zatiaľ celkom sympaticky hráme presilovú hru.
 
Reklamná prestávka.
 
49:47
Vylúčenie v tíme Fínsko (Atte Ohtamaa – 2 min., krosček).
 
49:47
Säteri videl na strelu Martina Marinčina. Slovensko však najbližšie minúty odohrá vo výhode. Na trestnú lavicu sa usadil Atte Ohtamaa.
 
49:05
V súčasnosti naháňame puk, ktorý koluje po fínskych čepeliach. Na našich hráčoch ale badať, že ešte nehádžu flintu do žita a ide z nich odhodlanie nejakým spôsobom zmeniť stav.
 
47:42
Nebezpečný bekhend išiel z hokejky Granlunda! Tlačil to k bližšej tyčke, ktorú si však Konrád spoľahlivo kryl ramenom!
 
47:08
Fínsko hrá s piatimi hráčmi.
 
46:20
Fíni nás ale začali držať na našej polovici. Momentálne máme problém dostať spoza brankára Konráda. Sekundy tak plynú v prospech Severanov.
 
45:34
Skúsený fínsky útočník Leo Komarov vystúpil proti Petrovi Čerešňákovi a jeho projektil vyrazil nohami mimo útočnej zóny. Naši chlapci sa však vracajú späť.
 
45:08
Vylúčenie v tíme Fínsko (Valtteri Kemiläinen – 2 min., podrazenie).