koniec Fínsko – Slovensko
6:2
(3:1, 1:1, 2:0)
Komentuje: Ivan Harčár
 
54:57
Fínsko dalo gól!
Fínsko potvrdilo dnešné prvé víťazstvo na olympiáde v Pekingu. MIRO AALTONEN vypálil prudkú jedovku, navyše dobre umiestnenú s prispením konštrukcie bránky. Daňo predčasne opúšťa lavicu hanby. Asistencie: Niko Ojamäki a Sami Vatanen.
 
40:16
Fínsko dalo gól!
Veľmi zlý začiatok tretiny. SAKARI MANNINEN strieľa tretí gól, a tým dosahuje hetrik na turnaji. Chybu vyprodukoval Čerešňák, ktorého okradol o puk Hartikainen. Asistencia: Teemu Hartikainen.
 
31:49
Slovensko dalo gól! JURAJ SLAFKOVSKÝ prenikol s pukom k pravému kruhu a perfektne zamieril. Veľmi dôležitý gólový moment pre Slovensko. Asistencie: Peter Čerešňák a Pavol Regenda.
 
29:28
Fínsko dalo gól!
SAKARI MANNINEN je prvý dvojgólový strelec stretnutia. Hrivík nedostal puk do bezpečia a Konrád dostal gól ľahkou strelou po ľade. Asistencie: Markus Granlund a Mikko Lehtonen.
 
18:20
Fínsko dalo gól!
Rýchla kontra Fínov. MIRO AALTONEN bez problémov trafil odkrytú časť Konrádovej bránky. Šimon Nemec ho neskoro blokoval. Asistencia: Joonas Nättinen.
 
14:22
Fínsko dalo gól!
Fínski hráči zásluhou zúročenej presilovky otáčajú skóre. Náš súper si nás rozložil rýchlymi prihrávkami a HARRI PESONEN prakticky zasúval puk do poloprázdnej brány. Asistencie: Miro Aaltonen a Valtteri Filppula.
 
10:17
Fínsko dalo gól!
Vyrovnané 1:1. Škoda. Suomi sa podarilo vytvoriť moment prekvapenia. Skvelú kolmicu do jazdy dostal SAKARI MANNINEN a nechytateľne to Konrádovi zavesil. Asistencie: Teemu Hartikainen a Ville Pokka.
 
05:33
Slovensko dalo gól! Dočkali sme sa ihneď logického vyústenia. JURAJ SLAFKOVSKÝ číhal na hranici fínskeho bránkoviska. Pred Björninenom si pokryl puk a predviedol gólový bekhend. Fantázia. Asistencia: Miloš Roman.