koniec Slovensko – Bielorusko
2:4
(0:0, 2:0, 0:4)
Komentuje: Veronika Pancuráková
 
Zápas sa skončil. Slovenský tréner po ňom určite nebude spokojný, pretože jeho zverenci v záverečnej tretine úplne prepadli, štyrikrát inkasovali a prišli o sľubný náskok 2:0 aj o rodiaci sa trojbodový zisk.

Najlepší hráči zápasu:
Slovensko: Ivan Švarný
Bielorusko: Jevgenij Lisovec
 
Koniec zápasu.
 
59:59
Po zbytočnej potýčke budú rozhodcovia sekundu pred koncom vylučovať na oboch stranách. Dvojminútové tresty z hrubosť si pripíšu Šťastný a Korobov.
 
59:45
Slovensko ostáva v pásme, no nevie sa dostať k strele. Bielorusi závere pod veľkým tlakom zvládajú vynikajúco.
 
59:10
Naši chlapci bojujú o puk pri mantineli vo vlastnej útočnej tretine. Bielorusko sa vynikajúco bráni a vytláča nás spred bránky.
 
58:30
Gólman Hudáček korčuľuje na striedačku, Slovensko to v závere skúsi so šiestimi korčulairmi.
 
58:17
Slovensko mohlo aspoň znížiť! Marinčin si puk po ľavej strane potiahol na zakončenie a pálil, ale Koval jeho pokus vyrazil mimo priestoru troch žrdí.
 
57:16
Bielorusko dalo gól!
Marcinko v útoku strieľal z medzikružia, ale Bielorusi jeho pokus zblokovali a ihneď si to namierili do brejku. Na jeho konci spracoval krížnu prihrávku CHARLES LINGLET a nechytateľne zakončil. Asistencie: Geoff Platt, Jevgenij Lisovec.
 
56:10
Slovensko získalo puk a posunulo ho do útoku. Bartánus tam vyikajúco zabojoval, no nemal to na strelu.
 
55:58
Bielorusi sú rozbehnutí a pokračujú vo svojej útočnej snahe. Slovensko sa dokonca teraz ubránilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
 
55:19
Slováci sa ihneď usadili v pásme. Strelou od modrej čiary to skúšal Bakoš, ale Koval jeho pokus videl a schoval ho v lapačke. Nasledovať bude komerčná prestávka.
 
54:42
Slovenský trner Zdeno Cíger si vyžiadal oddychový čas.
 
54:42
Bielorusko dalo gól! Bielorusi využili našu absolútne nekoncentrovanosť a skóre otočili vo svoj prospech! Postaral sa o to ANDREJ STEPANOV, ktorý si s pukom zbehol na pravý kruh a strelou pomedzi betóny ho poslal za Hudáčka. Asistencia: Jevgenij Lisovec.
 
53:18
Sekera prešiel pred bránku Bieloruska, no puk na teč ani dorážku sa tam k nemu nedostal. Bielorusi sa bránia naozaj vynikajúco.
 
52:50
Puk sme nahodili do útočnej tretiny a naši odišili striedať. Hra sa teraz dlhšie neprerušuje.
 
52:47
Bielorusko sa stále snaží a nepríjemne útočí. Z ľavého kruhu teraz vystrelil Platt, no, našťastie pre náš tím, bránku minul.
 
51:17
Gavrus si to do pásma naieril popri ľavom mantineli, ale bol prenasledovaný Marinčinom a ten ho čistým spôsobom poslal k ľadu.
 
50:16
Bielorusi sú na ľadovej ploche v plnom počte a budú sa pokúšať o zavŕšenie načatého obratu. Pred nami je necelá záverečná desaťminútovka riadnej hracej doby.
 
49:33
Slováci sa ihneď stiahli pred bránku súpera, no nedokázali tam presnejšie zakončiť. Bielorusko sa aj naďalej pozorne bráni.
 
49:12
Slovensko hrá v plnom počte, začína sa naša skrátená preislovka.