koniec Slovensko – Bielorusko
2:4
(0:0, 2:0, 0:4)
Komentuje: Veronika Pancuráková
 
Zápas sa skončil. Slovenský tréner po ňom určite nebude spokojný, pretože jeho zverenci v záverečnej tretine úplne prepadli, štyrikrát inkasovali a prišli o sľubný náskok 2:0 aj o rodiaci sa trojbodový zisk.

Najlepší hráči zápasu:
Slovensko: Ivan Švarný
Bielorusko: Jevgenij Lisovec
 
Koniec zápasu.
 
59:59
Po zbytočnej potýčke budú rozhodcovia sekundu pred koncom vylučovať na oboch stranách. Dvojminútové tresty z hrubosť si pripíšu Šťastný a Korobov.
 
59:45
Slovensko ostáva v pásme, no nevie sa dostať k strele. Bielorusi závere pod veľkým tlakom zvládajú vynikajúco.
 
59:10
Naši chlapci bojujú o puk pri mantineli vo vlastnej útočnej tretine. Bielorusko sa vynikajúco bráni a vytláča nás spred bránky.
 
58:30
Gólman Hudáček korčuľuje na striedačku, Slovensko to v závere skúsi so šiestimi korčulairmi.
 
58:17
Slovensko mohlo aspoň znížiť! Marinčin si puk po ľavej strane potiahol na zakončenie a pálil, ale Koval jeho pokus vyrazil mimo priestoru troch žrdí.
 
57:16
Bielorusko dalo gól!
Marcinko v útoku strieľal z medzikružia, ale Bielorusi jeho pokus zblokovali a ihneď si to namierili do brejku. Na jeho konci spracoval krížnu prihrávku CHARLES LINGLET a nechytateľne zakončil. Asistencie: Geoff Platt, Jevgenij Lisovec.
 
56:10
Slovensko získalo puk a posunulo ho do útoku. Bartánus tam vyikajúco zabojoval, no nemal to na strelu.
 
55:58
Bielorusi sú rozbehnutí a pokračujú vo svojej útočnej snahe. Slovensko sa dokonca teraz ubránilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
 
55:19
Slováci sa ihneď usadili v pásme. Strelou od modrej čiary to skúšal Bakoš, ale Koval jeho pokus videl a schoval ho v lapačke. Nasledovať bude komerčná prestávka.
 
54:42
Slovenský trner Zdeno Cíger si vyžiadal oddychový čas.
 
54:42
Bielorusko dalo gól! Bielorusi využili našu absolútne nekoncentrovanosť a skóre otočili vo svoj prospech! Postaral sa o to ANDREJ STEPANOV, ktorý si s pukom zbehol na pravý kruh a strelou pomedzi betóny ho poslal za Hudáčka. Asistencia: Jevgenij Lisovec.
 
53:18
Sekera prešiel pred bránku Bieloruska, no puk na teč ani dorážku sa tam k nemu nedostal. Bielorusi sa bránia naozaj vynikajúco.
 
52:50
Puk sme nahodili do útočnej tretiny a naši odišili striedať. Hra sa teraz dlhšie neprerušuje.
 
52:47
Bielorusko sa stále snaží a nepríjemne útočí. Z ľavého kruhu teraz vystrelil Platt, no, našťastie pre náš tím, bránku minul.
 
51:17
Gavrus si to do pásma naieril popri ľavom mantineli, ale bol prenasledovaný Marinčinom a ten ho čistým spôsobom poslal k ľadu.
 
50:16
Bielorusi sú na ľadovej ploche v plnom počte a budú sa pokúšať o zavŕšenie načatého obratu. Pred nami je necelá záverečná desaťminútovka riadnej hracej doby.
 
49:33
Slováci sa ihneď stiahli pred bránku súpera, no nedokázali tam presnejšie zakončiť. Bielorusko sa aj naďalej pozorne bráni.
 
49:12
Slovensko hrá v plnom počte, začína sa naša skrátená preislovka.
 
48:34
Bielorusko dalo gól!
Bielorusi v hre štyroch proti štyrom skórujú a vyrovnávajú na 2:2! ARTUR GAVRUS to urobil po prechode do pásma výborne, dostal sa na vonkajšiu hranicu ľavého kruhu a ihneď vystrelil. Hudáček jeho pokus nedokázal rukou vytesniť. Asistencia: Kiril Gotovec.
 
48:16
Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná, pretože naši súperi sa dopustili zlého striedania!
 
47:58
Mohlo byť vyrovnané! Bielorusi si rozobrali našu defenzívu, puk poslali k ľavej žrdi Andrejovi Kosticynovi a ten strieľal, ale bránku minul.
 
47:12
Slovensko sa bude musieť brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Meszároš.
 
46:22
Hra je prerušená a nasledovať bude komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v útočnom pásme Slovenska.
 
45:43
Gólman Hudáček mal teraz veľa starostí. Priamo spred jeho bránky sa totiž pokúšal dorážať Kaljužnyj, no náš brankár sa bleskovo presunul a znemožnil mu to.
 
45:10
Naši fanúšikovia teraz svorne povzbudzujú slovenský výber, ale Slováci sa musia brániť. Bielorusko pridáva na aktivite a pokúša sa vyrovnať.
 
44:34
Michal Sersen sa nedokázal postaviť a z ľadu ho na nosidlách odvážajú zdravotníci. V tomto stretnutí podľa všetkého dohral, ale pevne veríme, že jeho zranenie nebude vážne a čoskoro bude v poriadku.
 
44:34
Na ľadovej ploche ostal ležať Michal Sersen, ktorý po strate rovnováhy narazil do mantinelu.
 
43:07
Bieloruskí fanúšikovia začali povzbudzovať svoj tím a musíme uznať, že Bielorusi majú na tribúnach obrovskú podporu. Možno aj vďaka nej teraz ostáva puk na ich hokejkách.
 
42:31
Bielorusko je naštartované a bude sa pokúšať aj o vyrovnanie. Vhadzovať sa teraz bude v strednom pásme.
 
42:22
Bielorusko dalo gól!
Skóre je znížené po nenápadnej strale. Od ľavého mantinelu ju vyslal KIRIL GOTOVEC a dokonale zaskončil Hudáčka, ktorý si priestor nepokryl dostatočne. Asistencia: Charles Linglet.
 
42:08
Bielorusko ešte ostalo v pásme a pokúša sa niečo vymyslieť. Gotovec strieľal veľmi tvrdo, ale do jeho rany sa obetavo hodil Marinčin.
 
41:23
Bielorusko to v pásme skúsilo nahodením z ľavého kruhu, ktoré pred bránkou tečoval Platt, no Hudáčka neprekvapil.
 
40:54
Libor Hudáček si nakorčuľoval za bránku súpera, ale prihrávka tam na neho neprešla. Bielorusi si puk prevzali do svojej moci.
 
40:38
Hudáček v úvode tretiny už dvakrát prikryl puk, pretože naši súperi sa aktívne tlačia pred bránku a pokúšajú sa o zníženie.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Druhá tretina je za nami. Pre slovenských fanúšikov v Petrhrade už bola veselšia, pretože naši chlapci v nej dvakrát skórovali a ujali sa vedenia 2:0. Gólman Július Hudáček si stále drží čisté konto.

Pomer striel: 19:10.
Tretia tretina sa začne približne o 16:53.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:55
V závere sledujeme obrovský tlak na našu bránku, Slováci sa musia v pätici brániť! Naši chlapci to ale zvládajú a súpera nepúšťajú k priamej strele.
 
39:10
Libor Hudáček zakončoval spred pravej žrde súperovej bránky, ale svätyňu hostí minul.
 
38:25
Začala sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Hra sa neprerušuje a puk lieta zo strany na stranu.
 
37:50
Slováci hru otočili na opačnú polovicu klziska, ale do zakončenia sa tam nedostali. Bielorusi sa teraz dobre bránia.
 
37:08
Bielorusi sa ihneď pokúšajú znížiť. Andrej Kosticyn sa natlačil medzi obranu až pred bránku, ale následný súboj neustál a vysreliť nedokázal.
 
36:26
Slovensko dalo gól!
Slovensko presilovku nevyužilo, ale skóruje krátko po jej skončení. Postaral sa o to TOMÁŠ JURČO, ktorý výborne vložil hokejku do Mikušovej strely a puk usmernil do Kovalovej siete. Asistencie: Juraj Mikuš, Libor Hudáček.
 
36:13
Bielorusko hrá v plnom počte.
 
34:50
Mohlo byť vyrovnané! Pavlovič sa pustil do útočenia vo vlastnom oslabení a takmer sa mu podarilo aj nebezpečne vystreliť, ale Meszároš sa mu dvakrát vložil do dráhy puku.
 
34:13
Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za podrazenie Gotovec.
 
32:05
Diváci sa iba mlčky prizerajú hre na ľadovej ploche. Puk lieta z hokejky na hokejku, ale defenzívy pracujú výborne a k bránkam ho vôbec nepúšťajú.
 
31:37
Sledujeme veľkú bojovnosť a hru bez prerušenia, ale žiadne strelecké pokusy. Gólmani sa teraz veľkého množstva práce nemusia obávať.
 
30:53
Naši chlapci sa natlačili pred bránku súpera a v neprehľadnej situácii tam chceli vydolovať puk, ale Koval ho mal pod kontrolou a z celej situácie vznikla iba zbytočná strkanica.
 
30:00
Polovica zápasu a s ňou aj presilovka Slovenska je minulosťou. Naši chlapci vedú najtesnejším možným rozdielom a sú aktívni, no chýbajú im ďalšie gólové šance.
 
29:33
Slováci sa do pásma vrátili, ale nevedia tam nič vymyslieť, pretože Bielorusi ich vytláčajú zo streleckých pozícií.
 
29:10
Bielorusi puk opäť vyhodili z pásma. Slovensko musí zakladať novä útočnú akciu.
 
28:34
Slovensko mohlo vyhrávať o dva góly! V dobrej pozícii dorážal Daňo, ale puk mu nesadol a bránku napokon netrafil.
 
28:16
Bielorusi puk vyhodili a dokonca chceli aj zaútočiť, ale naši chlapci ich na modrej čiare odstavili.
 
27:57
Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Andrej Kosticyn.
 
27:31
Mohlo byť vyrovnané! Bielorusi sa dostali do rpečíslenia dvoch proti jednému, no našťastie pre náš tím sa Stas nerozhodol prihrávať a strelou trafil iba Hudáčka.
 
26:44
Slováci sa pri pokuse o precho do pásma dopustili iba ofsajdového postavenia. Vhadzovať sa bude v strednej tretine.
 
26:21
Bielorusko na dvakrát skúšalo puk nahadzovať do svojej útočnej tretiny, ale hokejistom v červených dresoch to ani raz nevyšlo. Puk teraz navyše skončil na striedačke a nasleodvať bude komerčná prestávka.
 
25:15
Zakázané uvoľnenie Bieloruska, hrať sa bude opäť iba pred Kovalom.
 
24:44
Naši chlapci ostávajú v útočnom pásme, získali tam totiž vhadzovanie. Bielorusko sa teraz musí brániť a nemá žiaden priestor na prípadné vyrovnanie.
 
24:24
Slováci sa udržali v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Medzi kruhy priletel puk pre Libora Hudáčka, ktorý to bez prípravy skúsil aj strelecky, ale bránku minul.
 
23:32
Naši chlapci ale o puk prišli, no mrzieť ich to nemusí. Bielorusi ho vyhodili iba na zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude po ľavici Kovala.
 
23:18
Slovensko zakladalo útočnú akciu z vlastnej obrannej tretiny a poslalo pekný pas na útočnú modrú čiaru, kde si puk prevzal Skalický.
 
22:41
Viedenský si teraz v obrannej tretine vymenil puk s Jurčom a pobral sa do útoku, kde spred bránky aj zakončil, ale Koval puk postrážil.
 
22:00
Bielorusko hrá v plnom počte. Naši súperi sa teraz budú pokúšať o vyrovnanie.
 
21:52
Slovensko to skúsilo strelou od mantinelu. Jej autorom bol Marinčin, ale Kovala nedokázal prekvapiť.
 
21:26
Bielorusi hrajú vo štvorici a naša presilovka pokračuje. Vhadzovať sa teraz bude v strednom pásme.
 
20:47
Slovensko dalo gól!
Naši chapci využívajú dvojnásobnú presilovku a ujímajú sa vedenia! Skóre otvoril kapitán ANDREJ SEKERA, ktorý sa na modrej čiare napriahol a vypálil tak prudko, že jeho pokus Koval nestihol zachytiť. Asistencie: Martin Réway, Marko Daňo.
 
20:07
Slovensko hrá v plnom počte. Začína sa naša presilovka piatich proti trom!
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
20:00
Slovensko si po siedmich sekundách druhej tretiny zahrá presilovku piatich proti trom, ktorá bude trvať jednu minútu a 14 sekúnd! V poslednej sekunde úvodnej perióde bol totiž za seknutie Réwaya vylúčený Djukov.
 
Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej obojstranne bojovný hokej, ktorý však veľa vyložených šancí na skórovanie nepriniesol a diváci na presný zásah stále iba čakajú.

Pomer striel: 10:6.
Druhá tretina sa začne približne o 16:04.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:37
Slovensko sa v hre štyroch proti štyrom drží v útočnej tretine a snaží sa niečo vymyslieť, naši fanúšikovia chlapcom pomáhajú svojimi hlasivkami.
 
19:21
Pomer síl na ľade sa vyrovná. Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za seknutie Platt.
 
18:51
Slovensko musí odolávať pokusom súpera, avšak zvláda to veľmi dobre. Bielorusi držia pásmo, no ich strelecká aktivita nie je vysoká.
 
18:05
Opäť sa budeme brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie Daňo.
 
17:47
Aj Slovensko už hrá v plnom počte, pokračujeme v päticiach na oboch stranách.
 
17:27
Bielorusko hrá v plnom počte a začína sa jeho kratučká dvadsaťsekundová preislovka.
 
16:38
Slovensko vytlačilo puk do strednej tretiny, ale Bielorusi si ho rýchlo prevzali a do pásma sa vrátili. V hre štyroch proti štyrom sú naši súperi aktívnejší.
 
16:10
Bielorus Platt predviedol vynikajúcu individuálnu akciu, počas ktorej sa stredom klziska predral až priamo pred bránku, ale tam skúseného Hudáčka nedokázal oklamať.
 
15:47
Naša presilovka trvala iba 20 sekúnd. Na trestnú lavicu totiž na dve minúty za sekanie odišiel Daňo.
 
15:27
Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za držanie Jevenko.
 
15:14
Naši chlapci vyhodili puk cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Hudáčkom.
 
12:54
Slováci sa presunuli do pásma a skúšali to prudkou ranou od modrej čiary. Jej autorom bol obranca Švarný, no puk sa neujal.
 
12:15
Na ľade je už aj Marcinko a konečne hráme v plnom počte. Bielorusko strieľalo veľmi málo a gól sa mu dosiahnuť nepodarilo.
 
11:43
Bakoš je späť na hracej ploche, Slovenská hrá už apsoň vo štvorici. Naši chlapci sa neustále bránia.
 
11:24
Bielorusi sú stále nasťahovaní v pásme, no nevedia tam nič vymyslieť. Slovensko je pod tlakom, ale strelám čeliť nemusí.
 
10:57
Bielorusko sa usadilo v pásme, ale po sérii prirhávok dlhšie výha so strelou. Z pravej strany zakončoval Andrej Kosticyn, ale Hudáček si poradil.
 
10:30
Slovensko puk vyhodilo do stredného pásma, Bielorusi budú ihneď zakladať akciu.
 
10:15
Slováci budú hrať jednu minútu a 28 sekúnd v dvojnásobnom oslabení! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Marcinko.
 
09:43
Slovensko sa bude brániť! Na dve minúty za zdržiavanie hry je vylúčený Bakoš.
 
08:33
Bielorusko sa odmieta brániť a podniká nepríjemné výpady do útčnej tretiny. Slovensko sa zatiaľ dokáže rýchlo sťahovať a dobre sa brániť.
 
07:53
Naši získali buly a rozostavili sa v pásme. Prihrávku do medzikružia dostal Bartánus a bleskovo pálil, no puk mu nesadol a k bránke nedoletel.
 
07:30
Slováci puk rýchlo odvrátili a Koval hru prerušil. Nasledovať bude prvá komerčná prestávka.
 
07:11
Bielorusko sa zmocnilo puku a zovrelo našich v pásme. Na konci súvislejšieho tlaku bola prudká strela Djukova od modrej čiary, ale tá bola bezpečne zblokovaná.
 
06:40
Slováci museli zakladať novú útočnú akciu zo sovjho obranného pásma, ale nevyšlo im to. Bakoš pas smerujúci do stredu klzisa pred súperom nezachytil.
 
05:50
Bielorusi však výborne prečítali hru a puk vyviezli z pásma. Menší tlak SLovenska sa preto prerušuje.
 
05:19
Naši chlapci teraz puk nahodili pred bránku na dorážku a Koval ho tam radšej podržal. Nasledovať bude vhadzovanie v útočnej tretine Slovákov.
 
04:50
Slovensko sa pokúša strieľať z každej pozície, takže z ľavej strany od mantinelu pálil na dvakrát Graňák, ale oba jeho pokusy skončili iba na obrane.
 
04:22
Naši chlapci sa však v strednom pásme rýchlo zmobilizovali a založili ďalšiu ofenzívnu akciu. Tentokrát z pravého kruhu vystrelil Rémay veľmi dobre, ale Koval puk vytesnil ramenom.
 
03:56
Slováci si teraz v pásme nerozumeli a ťažkú prihrávku na modrú čiaru Réway nezachytil.
 
03:13
Slovensko predviedlo ďalší zaujímavý prechod do útoku. Na jeho konci Skalický bekhendovou prihrávkou popred bránku hľadal spoluhráča, no neúspešne.
 
02:49
Slovensko vybojovalo vhadzovanie po Kovalovej ľavici. Cígerovi zverenci chcú zachytiť úvod zápasu.
 
02:08
Slováci sa vrátili do pásma a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Mikuš pálil spoza ľavého kruhu a spoza obrancov, ale tí jeho pokus bezpečne odrazili do bezpečia.
 
01:32
Slovensko sa stiahlo k svojej bránke a čelí pokusom o tlak zo strany súpera. Začiatok duelu je obojstranne veľmi aktívny.
 
00:46
Slovensko buly pred svojou bránkou vyhrali a presunulo sa do pásma. Puk po ľavej strane potiahol Bakoš a chcel ho zakončiť k ľavej žrdi, no tú si Koval pokryl.
 
00:24
Slováci sa v úvode tretiny stiahli k svojej bránke a puk od nej odpálili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
 
00:07
Zápas sa začal výherným buly pre bieloruských fanúšikov, ktorí majú v hľadisku veľkú podporu. Hanbiť sa ale nemusia ani naši chlapci, aj tí sa spoliehajú na skvelú podporu svojich priaznivcov.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Úvodné zostavy:

Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Lušňák, Šťastný, Skalický – Cehlárik

Bielorusko: Koval (Lalande) – Pavlovič, Ustinenko, Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Djukov, Korobov – Komarov, Kitarov, Demkov – Gavrus, Kovyršin, Stepanov – S. Kosticyn, Kaljužnyj, A. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet

Rozhodca: Gofman (RUS, Rantala – Suominen (oba FIN), Kilian (NOR).
 
Slovenský výber sa už musel rozlúčiť s útočníkom Tomášom Hrnkom, ktorý v zápase s Nemeckom utrpel zranenie kľúčnej kosti a na šampionáte pokračovať nebude. Hrnka dnes popoludní odlieta na Slovensko, kde absolvuje potrebné lekárske vyšetrenia.
 
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní šiesteho hracieho dňa svetového šampionátu v hokeji. Petrohradskú skupinu dnes otvorí súboj Slovenska s Bieloruskom.

Slováci sa priebežne nachádzajú na tretej priečke skupiny B. Na svojom konte majú šesť bodov, ktoré získali v prvých dvoch odohraných zápasoch. V Rusku najkôr zdolali Maďarsko 4:1 a potom si pomerom 5:1 poradili s Francúzskom. Nedarilo sa im iba v poslednom zápase, v ktorom podľahli Nemecku jasne 1:5. V tabuľke skupiny B im priebežne so ziskom šesť bodov patrí tretia priečka.

Bielorusi odohrali doposiaľ rovnaký počet zápasov, avšak držia sa na úplnom dne tabuľky. Na svojom konte nemajú ani jediný bodík, pretože v doterajších troch zápasoch vždy prehrali. Najskôr podľahli Fínsku hladko 2:6, potom prehrali s USA 3:6 a naposledy včera nestačili na Kanadu a podľahli jej vysoko 0:8.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.