koniec Slovensko – Fínsko
0:5
(0:0, 0:2, 0:3)
Komentuje: Veronika Pancuráková
 
59:57
Fínsko dalo gól!
Aj druhýkrát po sbee prehrá SLovensko v Petrohrade pomerom 0:5. Tri sekundy pred sirénou sa presadil PATRIK LAINE. Asistencie: Aleksander Barkov.
 
59:45
Fínsko dalo gól!
Slovensko prepadlo v defenzíve a JUSSI JOKINEN sa dostal do samostatného úniku. Pred Hudáčkom zvolil jednoduchú kľučku a puk popri našom ležiacom gólmanovi dopravil do siete. Asistencie: Juuso Hietanen, Alexander Barkov.
 
58:11
Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Dravecký.
 
52:27
Fínsko stále útočí! Hietanen pálil z ľavej strany nasjkôr do Hudáčka a potom cez bránkovisko tesne vedľa bránky.
 
49:10
Fínsko mohlo vyhrávať už o štyri góly! Granlund vystrelil od modrej čiary a nášmu gólmanovi puk prepadol. Následne sa pomaly kĺzal, avšak našťastie pre Slovensko ho Hudáček v poslednej sekunde zastavil ešte pred čiarou.
 
47:36
Vylúčenie v tíme Slovensko (L. Hudáček – 2 min., sekanie).
 
46:46
Fínsko dalo gól!
Hlavný rozhodca avizoval vylúčenie a Fíni hrali so šiestimi korčuliarmi. Z toho vyplynula prudká strela od modrej čiary, ktorá bola ešte tečovaná a prepadla medzi betóny Hudáčka. O gól sa postaral ALEKSANDER BARKOV. Asistencie: Jusso Hietanen, Jusso Jokinen.
 
37:47
Fínsko takmer opäť skórovalo! Salinen dostal puk krížne na pravý kruh a pálil, no bránku prepálil a zakončil nepresne.
 
33:46
Slovensko si zahrá presilovku! Koivu sekol Bartánusa a inkasuje za to dvojminútový trest.
 
31:57
Fínsko dalo gól!
Fínsko okamžite navyšuje svoj náskok ANTTI PIHLSTRÖM si z ľavej strany nakorčuľoval na puk smerujúci pred bránku a belskovou strelou medzi betóny prekonal Hudáčka. Asistencie: Tomi Sallinen, Ville Pokka.
 
31:07
Fínsko dalo gól!
Fíni využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia. Naši súperi pásmo obsadili už v úvode početnej výhody a napokon sa dostali aj k prudkej strele, ktorá bola nešťastne tečovaná niekotrým z našich obrancov. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapisuje MIKKO KOIVU. Asistencie: Esa Lindell, Sebastian Aho.
 
30:27
Slovensko sa bude brániť! Dve minúty za sekanie inkasuje obranca Marinčin.
 
26:23
Fíni zle prestriedali a inkasujú trest za príliš veľa hráčov na ľade! Odsedieť si ho pôjde Rantanen.
 
23:22
Slovensko sa bude brániť! Na dve minúty je za nebezpečnú hru vysokou hokejkou vylúčený Švarný.
 
17:55
Slovensko sa muselo stiahnuť do svojej obrannej tretiny, ale Réway súperovi vypichol puk a dostal ho až do útoku. Tam ho prenechal Daňovi, no jeho zakončenie sa neujalo.
 
11:26
Naši hokejisti mohli opäť inkasovať! Laine si puk medzi kruhmi zrovnal na strelu a pálil, náš gólman vyblokoval puk iba na ochrannú sieť.
 
08:09
Slovensko sa dostalo do prvej zaujímavej príležitosti! Bol v nej košický kapitán Bartánus, ktorý pred bránkou bojoval o puk, ale Fíni ho napokon dokázali pri svojom gólmanovi upratať.
 
04:55
Hádáčka opäť zachránila žrď! Tentokrát naša obrana zabudla na Granlunda a nechala ho zakončovať úplne osamoteného, ale puk mu nesadol a zasiahol ním iba konštrukciu z vonkajšej strany.
 
03:09
Fínsko mohlo otvoriť skóre zápasu! Sallinen vynikajúco zrýchlil a dostal sa do zakončenia, no trafil iba konštrukciu slovenskej bránky!