koniec po predl. USA – Slovensko
2:3
(0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Komentuje: Veronika Pancuráková
 
Nasledovať bude hymna Slovenska, ktorá však ponesie trpkú príchuť. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme, že ste zápas sledovali na webe Onlajny.eu.
 
Najlepší hráči Slovenska na MS 2016:
Andrej Sekera
Martin Marinčin
Dominik Graňák
 
Slovensko na turnaji končí, takže budú vyhlásení aj traja najlepší Slováci tohto šampionátu.
 
Slovensko nedokázalo vyhrať vo svojom najdôležitejšom zápase skupiny a jeho cesta na ruskom šampionáte sa končí. Do štvrťfinále po priamom súboji postupujú hokejisti USA.

Najlepší hráči zápasu:
USA: Tyler Motte
Slovensko: Július Hudáček
 
Koniec zápasu.
 
60:59
Slovensko dalo gól!
Naši chlapci sa so šampionátom lúčia výhrou v predĺžení. Rozhodol o tom MARKO DAŇO. Bez asistencií.
 
60:12
Američania sa rýchlo presunuli do pásma. Hanifin strieľal z ľavého kruhu, no Hudáček to videl a puk vyrazil.
 
60:01
Začalo sa predĺženie.
 
Po krátkej prestávke budeme pokračovať predĺžením. Jeho výsledok už v podstate nikoho zaujímať nemusí, pretože v konečneom dôsledku je nepodstatný. Američania majú postup istý a výhrou sa môžu iba naladiť na víťaznú vlnu, na druhej strane by sa Slovensko s turnajom mohlo rozlúčiť aspoň svojím tretím triumfom.
 
Veľký sen slovenských fanúšikov už nie je reálny. Slovensko v riadnom hracom čase nevyhralo a do štvrťfinále nepostúpi. Medzi osmičkou najlepších si zahrajú hokejisti USA.
 
60:00
Tretia tretina sa skončila.
 
59:52
Slováci sa usadili v útočnej tretine, ale každý sa bál vystreliť. Napokon až Marinčin prihral medzi kruhy Jurčovi, ale jeho pokus bol zblokovaný.
 
59:22
Američania puk získali a vhyodili ho iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Kinkaidom.
 
59:18
Réway vystrelil z ľavého kruhu z veľkého uhla a americký gólman puk vyrazil. S najväčšou pravdepodobnosťou neudržíme pásmo.
 
59:11
Hra je prerušená po Kinkaidovom zákroku a náš tréner Zdeno Cíger si berie oddychový čas. Po ňom ostane Hudáček na striedačke a vhadzovať sa bude v obrannej tretine USA.
 
59:07
Július Hudáček konečne dostal pokyn a šprintuje na striedačku. Slovensko si drží útočné pásmo.
 
58:50
Slovensko je v útočnej tretine v tlaku a Hudáček už povyšiel z bránkoviska, ale pokyn na šprint na striedačku stále nedostal. Američania sa bránia v pätici.
 
58:20
Slovensko je v útočnom pásme a snaží sa niečo vymyslieť. Brankár Hudáček hokejkou búcha o ľad a pýta sa na striedačku, ale tá si ho absolútne nevšíma.
 
57:39
Čas rýchlo plynie, hra sa neprerušuje a pri puku sú americkí hokejisti. Slovensko sa musí rýchlo dostať do pásma.
 
56:52
Vylúčený Sekera je späť na ľadovej ploche a hráme v plnom počte. Na postup do štvrťfinále potrebujeme dať ešte jeden gól.