koniec po predl. USA – Slovensko
2:3
(0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Komentuje: Veronika Pancuráková
 
60:59
Slovensko dalo gól!
Naši chlapci sa so šampionátom lúčia výhrou v predĺžení. Rozhodol o tom MARKO DAŇO. Bez asistencií.
 
Veľký sen slovenských fanúšikov už nie je reálny. Slovensko v riadnom hracom čase nevyhralo a do štvrťfinále nepostúpi. Medzi osmičkou najlepších si zahrajú hokejisti USA.
 
59:11
Hra je prerušená po Kinkaidovom zákroku a náš tréner Zdeno Cíger si berie oddychový čas. Po ňom ostane Hudáček na striedačke a vhadzovať sa bude v obrannej tretine USA.
 
59:07
Július Hudáček konečne dostal pokyn a šprintuje na striedačku. Slovensko si drží útočné pásmo.
 
56:21
Slovensko puk vyhodilo a vo vlastnom oslabení sa dostalo do vyloženej šance. V útočnej tretine sa medzi kruhy dostal Daňo, prešiel na neho puk a strieľal, ale mieril iba tesne vedľa bránky.
 
54:52
Veľmi netaktické vylúčenie Slovenska. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie kapitán Sekera.
 
52:50
Slovensko potrebuje do konca riadnej hracej doby streliť ešte aspoň jeden gól a udržať si náskok. Iba tak môže náš výber postúpiť do štvrťfinále.
 
52:14
Slovensko dalo gól!
Je vyrovnané! PAVOL SKALICKÝ pred bránkou vynikajúco tečoval prudkú ranu spred modrej čiary a puk poslal priamo do pravého horného rohu Kinkaidovej bránky. Asistencia: Tomáš Marcinko.
 
52:08
Hudáček hru prerušil a nasledovať bude komerčná prestávka. Ak chce Slovensko postúpiť do štvrťfinále, potrebuje do konca riadnej hracej doby skórovať ešte minimálne dvakrát.
 
51:02
Američania sa tešili z ďalšieho gólu, ale rozhodca ho neuznáva pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
 
48:53
Vylúčenie v tíme USA (Hanifin – 2 min., hákovanie).
 
48:53
Martin Réway sa sám natlačil pred bránku súpera, ale bol faulovaný a nezakončil ideálne.
 
42:43
USA dalo gól!
Američania sa presunuli do útoku a zápas otáčajú vo svoj prospech. V zmätku pred Hudáčkovou bránkou sa najlepšie zorientoval NICK FOLIGNO, ktorý puk napálil do siete. Asistencia: Dylan Larkin.
 
41:50
Zaujímavá šanca Slovenska! Skalický puk nahodil k bránke od ľavej žrde, ale puk sa iba prekĺzol bránkoviskom a Kinkaid si ho do siete nezrazil.
 
39:28
Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odišiel Foligno, ktorý dostal dvojminútový trest za hrubosť.
 
38:15
V publiku to teraz len zak zahučalo! Priamo spred našej bránky vystrelil Fasching, ale Hudáček ostal na mieste a puk skrotil vo výstoji.
 
36:25
Na opačnej polovici ľadovej plochy postavil divákov do pozoru po rýchlom prechode Martin Réway. Ten sa poriadne napriahol na ľavom kruhu a veľmi tvrdo zakončil, ale Kinkaid si dal pozor.
 
35:20
Výborná šanca USA! Z pravej strany pálil z uhla od mantinelu Nelson a nemyslel to vôbec zle, ale musíme pochváliť Hudáčka, ktorý si pokryl priestor pri ľavej žrdi.
 
32:21
Američania sa vo vlastnom oslabení dostali do prečíslenia dvoch proti jednému! Na naše obrovské šťastie sa Compherovi nepodarilo nahrať pred prázdnu časť bránky Faschingovi.
 
31:28
Slovensko si zahrá ďalšiu presilovku! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Vatrano.
 
28:19
Slovensko si zahrá ďalšiu presilovku! Na trestnú lavicu odchdádza na dve minúty za nedovolené bránenie Američan Wideman.
 
27:45
USA dalo gól!
Gól napokon po konzultácii s videoarbitrom platí. BROCK NELSON puk korčuľou podľa všetkého do siete umiestnil neúmyselne. Asistencie: David Warsofsky, Frank Vatrano.
 
27:45
Američania sa sekundu pred koncom našej preislovky tešia z vyrovnania, ale bude sa telefonovať videorozhodcovi. Zdá sa, že gól bol dosiahnutý kopnutím korčuľou.
 
25:16
Pomer síl na ľadovej ploche sa na sekundu vyrovná a potom bude nasledovať presilovka USA. Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za hákovanie Graňák.
 
24:19
Slovensko sa dostalo do ďalšieho dobrého zakončenia. Medzi kruhy vletel Réway a pálil, ale jeho pokus zadunel len na zadnom mantineli. Réway neuspel ani z následnej dorážky, keď jeho bekhendový pokus preletel vedľa pravej žrde Kinkaidovej svätyne.
 
23:16
Američania sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza Nelson, ktorý sa previnil držaním.
 
18:39
Slovensko dalo gól!
Slováci otvárajú skóre tohto zápasu! Naši chlapci vybojovali puk pri mantineli vo svojej útočnej tretine a poslali ho do pravého kruhu, kam si od modrej čiary povyšiel obranca CHRISTIÁN JAROŠ a prudkou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Marek Viedenský.
 
16:29
Slováci vystihli prihrávku súpera v strednom pásme a ihneď prešli do útoku. Odtiaľ po krížnej prihrávke takmer od modrej čiary strieľal Švarný, no jeho pokus bol tečovaný a skončil vedľa bránky.
 
15:08
Puk teraz po vyrazenej strele poskakoval v bránkovisku Kinkaida a zasiahnuť sa ho pokúšal Graňák, ale nebol úspešný!
 
07:21
Američania našich hokejistov vôbec nešetria. Hit v strednom pásme schytal Cehlárik, ktorý sa takisto iba ťažko zdvíha z ľadu. Nasledovať bude komerčná prestávka.
 
05:20
Obrovksá chyba Júliusa Hudáčka mohla znamenať gól v našej sieti! Hudáček si vykorčuľoval za bránku a chcel rozohrávať, ale prihral iba presne na hokejku jedného zo súperov, no Američania ani ne niekoľko pokusov trestuhodne nedokázali skórovať.
 
03:43
Lušňák sa postavil na nohy a s bolestivým výrazom v tvári odišiel na svoju striedačku. Nevieme presne, čo sa mu stalo, ale pevne veríme, že bude v poriadku a v hre bude môcť pokračovať. Vylučovať sa nebude.
 
03:43
Po súboji pri mantineli ostal teraz pred striedačkou USA ležať Lušňák a rozhodca hru prerušuje. Na ľad príde aj lekár slovenského výberu.