koniec Lotyšsko – Slovensko
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
57:59
Slovenská snaha o zníženie je veľká, no v koncovke je to stále trápenie. Zdeno Cíger reaguje oddychovým časom.
 
51:41
Nešťastný moment pre lotyšský tím. Roberts Bukarts v snahe odohrať puk do stredného pásma ho nechtiac poslal až na tribúnu a dostal dve trestné minúty.
 
50:36
Lotyšsko dalo gól! Dnes padajú góly výlučné v presilovkách. Náš súper využil už tretiu početnú prevahu v zápase. Delovku Cibulskisa od modrej čiary Ján Laco ešte zlikvidoval, ale proti dorážke ANDRISA DŽERINŠA zblízka nemal šancu. Asistencie: Oskars Cibuļskis, Kaspars Daugavinš.
 
49:54
Slováci si dnes pripisujú množstvo zbytočných vylúčení. Na trestnú lavicu putuje Vladimír Dravecký za nedovolené bránenie, keď atakoval protihráča v útočnom pásme.
 
49:09
Slovensko dalo gól! Presilovkové trápenie je ukončené. Prvý presný zásah v početnej prevahe na svetovom šampionáte dosiahol MICHEL MIKLÍK . Po obliehaní lotyšskej brány dostal presnú prihrávku a trafil odkrytú sieť. Asistencie: Vladimír Dravecký, Marcel Haščák.
 
47:17
Slováci dostávajú presilovkovú príležitosť. Arturs Kulda odchádza na trestnú lavicu, pretože dostal dve minúty za nedovolené bránenie.
 
44:51
Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách. Dve trestné minúty dostali slovenský obranca Michal Sersen a lotyšský útočník Rihards Bukarts.
 
41:24
Andrej Kudrna mal na hokejke zníženie. Slovenský útočník sa dostal do prečíslenia dvoch proti jednému, zvolil strelu a jeho razantný švih zastavilo brvno.
 
37:37
Po prerušení hry sa v okolí slovenskej brány strhla menšia šarvátka. Rozhodcovia udelili dve minúty na obe strany. Na trestnú lavicu putovali Juraj Mikuš a Roberts Bukarts.
 
37:37
Brániaca štvorica Cingel, Kudrna, Sersen a Čajkovský strávila na ľade 109 sekúnd v početnej nevýhode. Lotyšov udržala na uzde a môže konečne vystriedať.
 
35:48
Zbytočné vylúčenie na strane slovenského výberu. Zverenci Zdena Cígera boli na hracej ploche šiesti, čo je príliš veľa.
 
30:15
Janis Sprukts dáva slovenským hokejistom výhodu presilovky. Fauloval v strednom pásme a rozhodca mu udelil dve minúty za podrazenie.
 
27:26
Lotyšsko dalo gól! Druhá využitá presilovke na konte nášho súpera. ZEMGUS GIRGENSONS zostal nekrytý pred bránou, dostal presnú prihrávku a zblízka prestrelil Jána Laca. Asistencie: Rihards Bukarts, Roberts Bukarts.
 
26:43
Lotyši už zdvíhali ruky nad hlavu, pretože strela Robertsa Bukartsa putovala do siete. Napokon však trafil iba brvno slovenskej brány.
 
26:10
Libor Hudáček zbytočne oslabuje slovenský tím. Po sekaní v útočnom pásme odchádza na trestnú lavicu, kde by si mal posedieť dve minúty.
 
13:34
Slováci sa tešili z vyrovnania. Libor Hudáček nahodil puk z rohu klziska pred bránu, kde aktívne dorážal Andrej Kudrna a prekonal lotyšského gólmana. Rozhodcovia však hru prerušili ešte skôr, a tak nešli ani volať videorozhodcovi.
 
11:16
Mário Bližňák sa dostával do prečíslenia dvoch proti jednému, ale fauloval ho lotyšský hráč. Guntis Galvinš dostal dve minúty za podrazenie.
 
10:24
Slovenskí hokejisti si ešte vyžiadali kontrolu u videorozhodcu, keďže reklamovali hru s vysokou hokejkou. Podľa očakávania sa však pôvodný verdikt nezmenil.
 
10:24
Lotyšsko dalo gól! Dlhotrvajúce oslabenie sme nakoniec neustáli. Súper skóroval so šťastím, pretože JANISOVI SPRUKTSOVI strela vôbec nesadla, no práve to pomýlilo Jána Laca a puk ponad neho preletel do siete. Asistencia: Rihards Bukarts, Zemgus Girgensons.
 
07:53
Lotyši dostávajú výhodu dvojminútovej presilovky o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu odišiel Juraj Mikuš za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou.
 
06:04
Slováci reagujú na lotyšský tlak nedovoleným zákrokom. Tomáš Matoušek dostal päť minút a trest do konca zápasu za narazenie na mantinel.