koniec Rusko – Slovensko
6:0
(3:0, 2:0, 1:0)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
58:31
Hlavný rozhodca videl faul ruského tímu. Dve trestné minúty za sekanie dostal Vladislav Namestnikov.
 
55:47
Rusko dalo gól! Zmätky v slovenskej obrane vyvrcholili stratou puku pred Júliusom Hudáčkom. Zborná z prvej šance neuspela, ale potom dostal puk medzi kruhy obranca VLADISLAV GAVRIKOV a rozvlnil sieť. Asistencie: Vadim Šipačov, Jevgenij Dadonov.
 
50:30
Tutovka Rusov. Nikita Gusev našiel pred odkrytou bránou voľného Vadima Šipačova, ale ten zblízka neusmernil puk do siete.
 
46:00
Jevgenij Dadonov mohol dosiahnuť hetrik. Po výbornej prihrávke Vadima Šipačova spoza brány zakončoval spred Hudáčka, ale slovenský gólman ho zastavil.
 
45:24
Rusi si zahrajú ďalšiu presilovku v tretej tretine. Peter Trška dostal dve trestné minúty za podrazenie.
 
41:23
Jevgenij Dadonov strieľal z pravého kruhu a jeho pokus zastavila iba bránková konštrukcia. Hudáček mal kúsok šťastia.
 
40:54
Nikita Kučerov bol úplne voľný medzi kruhmi, odkiaľ mohol strieľať. Namiesto toho ešte hľadal Nikitu Guseva, ktorý z uhla mieril tesne vedľa.
 
40:33
Slováci sa budú brániť. Dve minúty za faul lakťom dostal obranca Martin Gernát.
 
38:55
Veľká šanca Slovenska v oslabení. Mário Bližňák potiahol prečíslenie dvoch na jedného, našiel pred bránou Tomáša Hrnku, ale jeho zakončenie zo vzduchu nesmerovalo do siete.
 
37:51
Presilovka pre ruský tím. Dve minúty za držanie si odsedí slovenský útočník Tomáš Zigo.
 
37:02
Pavol Skalický takmer prekvapil Vasilevského. Mladý slovenský útočník obišiel bránu a spoza nej posielal puk smerom do siete. Ruský gólman zasiahol na poslednú chvíľu.
 
32:50
Rusko dalo gól! Arťom Zub strelou od modrej čiary trafil iba zadný mantinel, ale IVAN TELEGIN stál na správnom mieste a vďaka odrazu od Hudáčka poslal puk do slovenskej siete. Asistencie: Arťom Zub, Sergej Plotnikov.
 
31:00
Rusi mali takisto príležitosť na strelenie gólu. Nikita Kučerov dostal výbornú prihrávku na pravý kruh, odkiaľ len tesne minul bránu.
 
29:00
Marcel Haščák dvakrát dorážal z tesnej blízkosti potom, čo Vasilevskij len vyrazil strelu Čerešňáka. Český majster sa však trápi v koncovke počas celého šampionátu.
 
28:08
Slovenskí hokejisti dostávajú výhodu presilovky. Dve minúty za nedovolené bránenie v hre si odpyká Ivan Telegin.
 
27:31
Michel Miklík mal na hokejke zníženie. Najlepší slovenský útočník na turnaji zakončoval z pravého kruhu, ale Andrej Vasilevskij jeho pokus zlikvidoval.
 
25:50
Ďalšia tutovka Rusov, ktorí využívajú priestor v slovenskej defenzíve. V prečíslení dvoch proti jednému zakončoval Nikita Gusev.
 
25:03
Obrovská šanca ruského tímu. Do otvorenej slovenskej obrany vnikla trojica hráčov, na konci peknej kombinácie bol Alexander Barabanov, no vychytal ho Hudáček.
 
22:53
Rusko dalo gól! Slováci v posledných dvoch striedaniach preberali iniciatívu, ale teraz opäť inkasovali. NIKITA KUČEROV dorazil puk do slovenskej brány korčuľou, ale podľa videorozhodcu prebehlo všetko v súlade s pravidlami. Asistencie: Vladimir Tkačov, Bohdan Kiselevič.
 
19:19
Rusko dalo gól! Favorit korunoval svoju prevahu ďalším presným zásahom. Július Hudáček nevidel dobre na nahodenie od modrej čiary a strela švihom od ANDREJA MIRONOVA zapadla do siete. Asistencia: Sergej Plotnikov.
 
19:03
Obrovská šanca Rusov. Ivan Telegin prihral pred bránu nekrytému Antonovi Belovovi, ale skúsený obranca namieril nad.
 
15:05
Rusi pokračujú v ofenzívnej aktivite. Pred bránou sa zjavil Nikita Gusev, ktorého strelu Hudáčka vyrazil, no jeden zo slovenských obrancov takmer poslal puk do vlastnej siete.
 
13:35
Rusko dalo gól! Výber Olega Znaroka bol od začiatku presilovky nasťahovaný pred slovenskou bránou a dokázal skórovať. JEVGENIJ DADONOV dostal prihrávku od Nikitu Guseva a zblízka prekonal Júliusa Hudáčka. Asistencie: Nikita Gusev, Vadim Šipačov.
 
12:40
Libor Hudáček jasne zozadu podrazil Ivana Telegina a inkasoval dve trestné minúty. Rusi majú výhodu presilovky.
 
09:20
Rusi sa pripravili o tlak. Bohdan Kiselevič dostal dve trestné minúty za sekanie.
 
09:13
Ďalšia ruská šanca. Vadim Šipačov pripravil čistú gólovku Nikitovu Gusevovi, ktorý z tesnej blízkosti opäť trafil Hudáčka.
 
07:39
Rusi mali gólovú príležitosť. Slováci nedokázali vybojovať puk za vlastnou bránou a ten nakoniec doputoval k voľnému Gusevovi medzi kruhmi. Július Hudáček zasiahol pravým betónom.
 
01:12
Rusko dalo gól! Zborná krásne zakombinovala do prázdnej brány a dostala sa do vedenia. Nikita Gusev mohol zakončovať z tesnej blízkosti, ale ešte našiel lepšie postaveného JEVGENIJA DADONOVA, ktorý dostal puk ako na zlatom podnose a nemohol nedať. Asistencie: Nikita Gusev, Vadim Šipačov.