koniec Švédsko – Slovensko
4:2
(2:0, 1:1, 1:1)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
59:28
Švédsko dalo gól! Je definitívne rozhodnuté. Michal Sersen trafil delovkou od modrej čiary iba súpera, puk zobral na pravom krídle WILLIAM KARLSSON a poslal ho do odkrytej slovenskej brány. Asistencie: Joel Lundqvist, Victor Hedman.
 
58:09
Po zakázanom uvoľnení si zobral tréner Zdeno Cíger oddychový čas. Slováci získali vhadzovanie v útočnom pásme, ale zatiaľ neodvolali brankára.
 
49:30
Jaroslav Janus ležal bezmocný na ľade a Švédi aktívne dorážali. Puk prešiel cez bránkovisko a do bezpečia ho poslal až jeden zo slovenských hokejistov.
 
48:54
Anton Strålman nebezpečne vystrelil a Jaroslav Janus puk neudržal. Potom došlo k viacerým dorážkam, kde slovenskému brankárovi pomohla obrana.
 
47:51
Vylúčenie na slovenskej strane. Juraj Mikuš hasil chybu svojho spoluhráča z obrany a dostal dve trestné minúty za hákovanie.
 
46:54
Victor Rask sa ocitol v obrovskej šanci. Švédsky útočník dostal prihrávku pred Janusa, kde zblízka zakončoval na dvakrát. Slovenský gólman predviedol dôležitý zákrok.
 
41:34
Slovensko dalo gól! V úplnom závere oslabenia unikol švédskej defenzíve ANDREJ KUDRNA. V nájazde na Henrika Lundqvista bol síce tiesnený, ale zvolil jednoduché zakončenie a skóroval. Asistencia: Lukáš Cingel.
 
39:33
Prvé vylúčenie Slovenska v zápase. Martin Gernát dostal dve trestné minúty za podrazenie.
 
36:43
Pavol Skalický stratil puk za vlastnou bránou, keď ho obral Joel Eriksson Ek. Nasledovala prihrávka pred Janusa a Joel Lundqvist mal gól na hokejke.
 
30:14
Slováci nedokázal vyviesť puk z vlastného pásma a pustili Švédov do gólovej šance. Nicklas Bäckström stál úplne sám pred bránou, položil si Jaroslava Janusa, no trafil iba žŕdku.
 
25:45
Striedanie v slovenskej bráne. Július Hudáček prenechal miesto Jaroslavovi Janusovi, ktorý zažije premiéru na turnaji.
 
25:45
Švédsko dalo gól! Slovenskí hokejisti majú zase hlavy dole, pretože tretíkrát inkasovali. William Karlsson vyhral buly, puk našiel medzi hráčmi voľný DENNIS EVERBERG a prekonal Júliusa Hudáčka. Asistencia: William Karlsson.
 
24:08
Slovensko dalo gól! Paradoxne, až tesne po skončení presilovky sa naši hráči dokázali presadiť. Ľahké nahodenie Skalického z pravej strany Lundqvista iba vyrazil na hokejku voľného TOMÁŠA MATOUŠKA, ktorého dorážka trafila odkrytú bránu. Asistencie: Pavol Skalický, Tomáš Zigo.
 
22:02
Štvrté vylúčenie na švédskej strane. Dve trestné minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostal Elias Lindholm.
 
20:01
Hlavný rozhodca udelil Švédom ďalšie dve trestné minúty za neskorý nástup na druhú tretinu. Odsedí si ich Oscar Lindberg. Zaujímavé je, že Tre Kronor ani raz nefaulovali, ale zahrajú si tretíkrát v oslabení.
 
18:04
Švédi zase zlyhali pri striedaní. Druhýkrát v zápase dostávajú dve trestné za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho opäť William Nylander.
 
16:23
Ďalšia nebezpečná akcia slovenského tímu. Vladimír Dravecký prihral úplne voľnému Michelovi Miklíkovi pred Lunqvistom, ale ten zlyhal už vo štvrtej tutovke nášho výberu počas prvej tretiny.
 
09:53
Prvá slovenská presilovka v zápase. Dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľade odpyká za Švédov William Nylander.
 
08:14
Švédsko dalo gól! Slováci dostávajú ďalšie školenie z efektivity. Tre Kronor skórovali aj zo svojej druhej príležitosti v zápase. OLIVER EKMAN-LARSSON poslal prvú strelu iba do plexiskla, no puk sa mu odrazil späť na hokejku a z dorážky rozvlnil sieť. Asistencie: Dennis Everberg, William Karlsson.
 
07:11
Tretia gólová šanca Slovákov v dnešnom zápase. Andrej Kudrna mohol prihrávať v prečíslení dvoch proti jednému, ale zvolil priamu strelu a Henrik Lundqvist úspešne zasiahol.
 
04:02
Švédsko dalo gól! Táto situácia dokonale vystihuje slovenský tím na svetovom šampionáte. Z veľkých príležitostí nedokáže skórovať a potom poľahky inkasuje. WILLIAM NYLANDER prenikol do blízkosti brány a puk zdvihol presne pod brvno. Asistencie: Nicklas Bäckström, John Klingberg.
 
03:46
Marcel Haščák nedokázal prelomiť streleckú smolu na tomto turnaji. Slovenský útočník dostal ideálnu prihrávku do samostatného nájazdu, no Henrik Lundqvist jeho strelu švihom zlikvidoval.
 
01:45
Veľká šanca slovenského tímu. Po chybnej rozohrávke Švédov sa ocitol úplne sám pred bránou Lukáš Cingel, ale trafil iba pripraveného Henrika Lundqvista.