koniec MŠK Žilina – FK Senica
3:0
(0:0)
Komentuje: Matej Kubove
 
MŠK Žilina bol dnes lepším tímom a zaslúžene vyhráva. Avšak, veľa nechýbalo, aby Elvis Mashike Sukisa v závere vyrovnal na 1:1. Každopádne, nestalo sa tak a tri body si berú "Šošoni". Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.
 
90+3
Koniec zápasu.
 
90+2
Milan Šimčák centroval z priameho kopu do päťky, výbornú pozíciu tam mal David Gáč, ktorého hlavička mala gólové parametre. Ľubomír Belko znova skvele zasiahol.
 
90+2
Žltú kartu dostáva Patrik Myslovič (MŠK Žilina).
 
90+1
Nadstavujú sa 2 minúty.
 
90
Žilina dala gól!
Domáci rozohrali roh na krátko. Následne Enis Fazlagić odcentroval na zadnú žrď a JAKUB KIWIOR hlavičkou rozvlnil sieť.
 
90
Ioannis Niarchos sa takmer dostal do zakončenia zblízka, až v poslednom momente loptu pred ním odvrátil Jakub Piotr Kiwior.
 
89
Šimon Šumbera pritvrdil pri postrannej čiare. Mal by si dávať pozor, pretože jednu žltú kartu už má a teraz teoreticky mohol vidieť druhú.
 
88
Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Taofiq Jibril, prichádza Timotej Jambor.
 
86
Ďalšia obrovská možnosť Senice. Rýchla akcia zľava priniesla zakončenie spred bránky iba tesne vedľa priestoru troch žrdí. Tentoraz Belko nezasahoval.
 
85
Žilina dala gól!
Naplno sa ukázalo pravidlo nedáš-dostaneš! Stopercentnú šancu nevyužil Sukisa a ešte v rovnakej minúte fantasticky vystrelil DÁVID ĎURIŠ. Z hranice pokutového územia to nasmerovala do rohu bránky, Ravas nemal šancu.
 
85
Obrovskú možnosť na vyrovnanie mal Elvis Mashike Sukisa, pretože po chybe v zadných radoch žilinského tímu od Kiwiora šiel sám na bránku. Výborne zasiahol Ľubomír Belko.
 
83
Adrián Kaprálik sa sprava dostal do pokutového územia a poslal prudký prízemný center smerom na bránku. Tečovať ho chcel Taofiq Jibril, lopta len o milimetre minula zadnú žrď.
 
82
Elvis Mashike Sukisa prihral do šestnástky, lenže Ioannis Niarchos a Šimon Šumbera si dávali prednosť a nakoniec z toho nebolo dobré zakončenie.
 
81
Domáci mali k dispozícii priamy kop. Center smeroval na zadnú žrď, ale zakončiť sa ho nepodarilo. Henrich Ravas obstará päťku.
 
80
Desať minút do konca riadneho hracieho času. Udrží MŠK Žilina výsledok alebo FK Senica dokáže ešte niečo vymyslieť?
 
79
Ioannis Niarchos v postavení mimo hry. Tento legionár od príchodu na ihrisko ešte neukázal dokopy nič.
 
78
Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Chris Goslin, prichádza Filip Buchel.
 
77
Žltú kartu dostáva Adrián Kaprálik (MŠK Žilina).
 
76
Žilinčania získali priamy kop na strelu. Branislav Sluka posunul loptu a pálil Ján Minárik, lenže to už mohla Senica bežať proti a preto prišiel dobrý blok.
 
75
Žltú kartu dostáva Petr Pavlík (FK Senica).
 
74
Taofiq Jibril si potiahol loptu cez otvorený priestor do pokutového územia, kde mohol mať dobrú pozíciu, keby s ním nebežal Petr Pavlík, ktorý aj strelu zablokoval.
 
73
Tibor Slebodník namiesto centru prihral po trávniku pred šestnástku. Technický pokus vyslal Patrik Myslovič a minul bránku Henricha Ravasa.
 
72
Branislav Sluka získal priamy kop vhodný na center, bol faulovaný tesne pred miesto, kde sa stretáva bránková a šestnástková čiara.
 
71
Z rohového kopu domáci nevyťažili vôbec nič zaujímavé, Senica sa ale nedostala do brejku a po snahe zaútočiť o loptu rýchlo prišla.
 
70
Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Matúš Rusnák, prichádza Adrián Kaprálik.
Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Miroslav Gono, prichádza Patrik Myslovič.
 
69
Žilina získala svoj desiaty rohový kop v tomto stretnutí. Domáci by ale určite potrebovali gólovú poistku.
 
67
Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Kris Twardek, prichádza Lukáš Kučera.
Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Václav Svoboda, prichádza Jakub Buchel.
 
67
Dávid Ďuriš vyslal pokus z diaľky, jeho volej trafil futbalistov Senice stojacich pred ním. Senica môže prejsť dopredu.
 
66
Po centri z rohového kopu sa lopta odrazila na päťku, kde smeroval do veľkej šance Ján Minárik, no v poslednej chvíli pred ním zasiahol Henrich Ravas.
 
65
Na rohový kop si najlepšie naskočil David Gáč, hlavičkoval ale nad bránku súpera. O niekoľko sekúnd neskôr hlavičkoval tiež, vo vlastnom vápne na roh pre MŠK.
 
64
Gabriel Halabrín to skúsil individuálne a Ľubomír Belko mal čo robiť, pretože hráč Senice sa dostal zľava až k bránke. Jeho sólo žilinský gólman vyriešil vyrazením strely na roh.
 
63
Ľubomír Belko sa dostal do problémov po malej domov, avšak nakoniec z toho bola parádna kľučka na Šimona Šumberu.
 
62
Benson Anang ostáva sedieť na hracej ploche, tiež má nejaký zdravotný problém. Ošetrenie nebude potrebovať. bude hrať ďalej.
 
61
Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Adam Goljan, prichádza Dávid Ďuriš.
 
60
Tibor Slebodník bol faulovaný v strede ihriska, previnil sa Gabriel Halabrín, ktorý dosť pritvrdil. Domáci futbalista potreboval ošetrenie.
 
59
Žltú kartu dostáva Gabriel Halabrín (FK Senica).
 
59
Rýchla akcia po pravom krídle priniesla nebezpečenstvo. Prudký center Henrich Ravas vyrazil pred seba, dorážka nebola presná.
 
58
Adam Goljan ostal sedieť na hracej ploche a mal zdravotné problémy. Nakoniec bude pokračovať v hre bez ošetrenia.
 
57
Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Egert, prichádza Gabriel Halabrín.
Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dominik Duda, prichádza Ioannis Niarchos.
 
55
Žilina dala gól!
Favorit sa dočkal a ide do vedenia. Nádhernou ranou z takmer 30 metrov zo stoja nedal Ravasovi žiadnu šancu obranca BRANISLAV SLUKA, lopta krásne letela pod brvno. Parádny moment.
 
55
Po rozohrávke na krátko sme mohli vidieť prvý gól. Center smeroval priamo do malého vápna, v poslednej chvíli pred útočiacim hráčom odvrátil nebezpečenstvo Petr Pavlík.
 
54
Po prvom rohu Žiliny prišiel aj druhý a dokonca tu bude tretí, keďže nízky center odvrátil znova mimo ihriska Petr Pavlík.
 
53
Elvis Mashike Sukisa si hľadal loptu po centri sprava, nedostal sa k nej. Domáci prešli do kontry, Adam Goljan spred veľkého vápna tesne minul bránku. Aj za pomoci teču, bude to roh.
 
52
Chris Goslin poslal loptu do šestnástky, odkiaľ síce vypadla, ale vrátil ju tam Milan Šimčák. Center tohto obrancu nikto nezasiahol.
 
51
Taofiq Jibril sa zľava dostal do pokutového územia, centroval na zadnú žrď, kde jeho pas nedobehol nabiehajúci Matúš Rusnák.
 
50
Adam Goljan neposlal dobrý center z rohového kopu, Senica loptu odvrátila preč. Ďalšia akcia MŠK však začne od Ananga.
 
49
Znova pri lopte Taofiq Jibril. Chcel sa otočiť v šestnástke Senice, čo sa mu aj podarilo. Trafil hráčov pred sebou a získal aspoň rohový kop.
 
48
Taofiq Jibril poslal výborný oblúčik ponad obrancov na päťku, kde si nabehol Matúš Rusnák a mohol mať obrovskú šancu, avšak loptu trafil zle a namiesto zakončenia ju odkopol nad seba. Keď padala, zasiahol Ravas.
 
47
Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú po zmene strán tak ako duel odštartovali.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
MŠK Žilina bol v prvom polčase oveľa aktívnejším tímom, ale šance ostali nevyužité a okrem toho prišlo aj množstvo nepresných striel. Na gól teda čakáme. Druhé dejstvo začína o 19:00.
 
45+0
Prvý polčas sa skončil.
 
44
Adam Goljan centroval zľava nepresne, spoluhráčov nenašiel. Milan Šimčák loptu pre istotu odkopol mimo ihriska.
 
42
Dominik Duda bol faulovaný pri stredovom kruhu. Senica rozohrala na krátko, po následnom pase prišiel odkop od Minárika.
 
41
Miroslav Gono vystrelil spred pokutového územia, lopta išla nad bránku a Henrich Ravas sa za ňou iba obzrel. Obstará päťku.
 
40
Šimon Šumbera posunul loptu k šestnástke MŠK, kde bežal Kris Twardek. Telom ho čistým spôsobom od lopty odtlačil Ján Minárik.
 
39
Taofiq Jibril bol faulovaný tesne pred pokutovým územím Senice a získal pre Žilinu výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu. Enis Fazlagić zakončil ľavačkou tesne vedľa rohu bránky Ravasa.
 
38
Z diaľky zakončil kapitán Ján Minárik, jeho pokus smeroval vedľa bránky Henricha Ravasa, ten sa len tak preletel do vetra.
 
37
Senica rozohrala roh na krátko. Následne centroval Dominik Duda a Tomáš Egert hlavičkoval do priestorov, kde sa nachádzal Ľubomír Belko.
 
36
Matúš Rusnák sa zase dral k zakončeniu centrovanej lopty, minul ju. Senica prešla na opačnú stranu, Jakub Piotr Kiwior sklzom vo vlastnom vápne pred Dudom odohral loptu na roh.
 
35
Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
 
34
Branislav Sluka zľava centroval, Matúš Rusnák nehlavičkoval presne. Lopta sa odrazila od obrancov a Miroslav Gono vystrelil nepresne vedľa bránky Ravasa.
 
32
Matúš Rusnák sa na pravom krídle previnil útočným faulom, odniesol si to Šimon Šumbera. Toho mladý hráč MŠK zasiahol sklzom.
 
31
Kris Twardek sa vo vápne presadil k prihrávke do päťky, kde už číhal Elvis Mashike Sukisa, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku. Loptu pred ním odkopol Jakub Piotr Kiwior.
 
30
Ubehla polhodina zápasu a na gól stále čakáme. MŠK má oveľa viac z hry, prišli už aj dobré šance, no dnes vyťažený Henrich Ravas drží čisté konto.
 
29
Matúš Rusnák centroval sprava veľmi nepresne, dlhá lopta vypadla z ihriska a Václav Svoboda obstará vhadzovanie.
 
28
Elvis Mashike Sukisa si neporadil so spracovaním, snaha Senice rozvinúť útočnú akciu preto skončila. Tú žilinskú začne Belko.
 
27
Výborná akcia na pravom krídle priniesla prihrávku do šestnástky hostí, tú si našiel v streleckej pozícii Adam Goljan a Henrich Ravas musel vytiahnuť výborný a dôležitý zákrok.
 
26
Pressing hráčov Senice teraz mohol defenzíve domácich narobiť problémy, nakoniec sa píska útočný faul, previnil sa Elvis Mashike Sukisa.
 
25
Benson Anang sa snažil sprava nájsť v šestnástke Slebodníka, ako prvý bol pri lopte brankár Henrich Ravas. Ten má dnes zatiaľ dosť veľa roboty.
 
24
Enis Fazlagić vyslal kolmicu do pokutového územia Senice, Matúš Rusnák potreboval byť o niečo rýchlejší, aby mohol pokračovať v akcii.
 
23
Matúš Rusnák poslal sprava presný center pred päťku, loptu si tam našiel Taofiq Jibril. Išiel do otočky, no zamotal sa a to využil Ravas na zákrok.
 
22
Matúš Rusnák a Miroslav Gono si nerozumeli na hranici pokutového územia, lopta ušla mimo ihriska a Henrich Ravas obstará päťku.
 
21
Miroslav Gono prehodil loptu do vápna na Rusnáka, jeho center pred bránku nebol presný a na druhej strane loptu neudržal ani Sluka.
 
20
Strely: 6 – 2
 
19
Tibor Slebodník poslal veľmi zaujímavý technický pokus spred šestnástky, kde mal priestor na zakončenie. Tesne minul brvno bránky Ravasa.
 
18
Roh rozohrali domáci na krátko, vzápätí centroval Benson Anang. Jeho center nenašiel spoluhráčov, zakončenie tým pádom neprišlo.
 
17
Matúš Rusnák zakončil z pravej strany pokutového územia do bočnej siete. Dostal veľmi dobrú prihrávku a po teči z toho bude ešte aj roh.
 
16
Ďalšia aktivita domácich pred šestnástkou, loptu ale Žilinčania nedostali pred bránku Ravasa.
 
15
Šimon Šumbera sa pokúsil poslať oblúčik ponad obrancov do pokutového územia, to však vystihol Jakub Piotr Kiwior.
 
14
Dominik Duda centroval z rohového kopu na zadnú žrď, hlavičkovať sa snažil Kris Twardek. Defenzíva MŠK loptu odvrátila.
 
13
Elvis Mashike Sukisa poslal loptu pred šestnástku a Šimon Šumbera vyslal výborný pas za Kiwiora. Na malé vápno si nabehol Kris Twardek, zblízka vystrelil. Obrovskú možnosť skvele zastavil Ľubomír Belko.
 
12
Adam Goljan spravil kľučku vo vápne Senice, zároveň mu lopta ušla od nohy a Václav Svoboda ju skontroloval, aby prešla mimo ihriska.
 
11
Kris Twardek bežal na pravé krídlo za dlhou loptou, pri tej bol skôr obranca Jakub Piotr Kiwior a všetko bez problémov vyriešil.
 
10
Desať minút za nami, zatiaľ je to podľa predpokladov herná prevaha Žiliny. Z pravej strany šestnástky strieľal Matúš Rusnák, trafil obrancov Senice.
 
9
Domáci veľmi pekne kombinovali v okolí pokutového územia. Zodpovednosť na seba zobral Enis Fazlagić, prestrelil bránku Ravasa.
 
8
Chris Goslin posielal loptu do vápna domácich, Elvis Mashike Sukisa mal od nej ďaleko, a tak všetko začína od Belka.
 
7
Benson Anang centroval sprava do pokutového územia, kde si naskočil Taofiq Jibril. Loptu síce zasiahol, avšak iba ju pohladil a tá prešla za čiaru.
 
6
Žltú kartu dostáva Šimon Šumbera (FK Senica).
 
5
Šimon Šumbera pritvrdil v strede ihriska, na trávniku skončil po jeho zákroku Benson Anang, ktorý bol zasiahnutý do tváre.
 
4
Taofiq Jibril sa v šestnástke súpera takmer presadil, no stihli ho pred strelou dostúpiť obrancovia Senice. Odrazenú loptu zakončil tesne vedľa Matúš Rusnák.
 
3
Milan Šimčák dostal pas na ľavé krídlo, centroval do päťky, odkiaľ loptu odhlavičkoval Ján Minárik a MŠK znova smeruje dopredu.
 
2
Domáci sa od začiatku držia pri lopte, usadili sa na útočnej polovici ihriska a hrajú svoju typickú hru.
 
1
Stretnutie začalo, favorita má jasného, aj keď ten nemá za sebou presvedčivé dva zápasy. MŠK v žlto-zelenom, hostia majú modré prevedenie.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Úvodné zostavy:

MŠK Žilina: Belko – Anang, Minárik (C), Kiwior, Sluka – Gono, Fazlagić, Slebodník – Rusnák, Jibril, Goljan.
Náhradníci: Volešák – Kaprálik, Myslovič, Jambor, Kopas, Ďuriš, Suľa.

FK Senica: Ravas – Svoboda, Gáč, Pavlík (C), Šimčák – Goslin, Egert – Twardek, Šumbera, Duda – Mashike Sukisa.
Náhradníci: Chropovský – Niarchos, F. Buchel, J. Buchel, Halabrín, Kučera.

Rozhodca: Kráľovič – Straka, Štofik – Sekereš.
 
MŠK Žilina

"Šošoni" počas týždňa prehrali vysoko 1:5 na ihrisku Jablonca a postup do skupinovej fázy Konferenčnej ligy sa poriadne skomplikoval. Navyše, po dobrých výkonoch doma aj v Európe nedávno zakopli s nováčikom, Liptovskému Mikulášu podľahli 1:2. Okrem toho ale porazili Sereď, Pohronie aj Zlaté Moravce, v tabuľke je teda Žilina na treťom mieste s 9 bodmi a skóre 8:3.Timotej Jambor a Patrik Myslovič sa vo Fortuna lige trafili po trikrát.

FK Senica

Senica v aktuálnej sezóne ešte neprehrala ani raz. Vyhrala jedno stretnutie proti Spartaku Trnava (2:1) a remizovala s Ružomberkom (0:0), Zlatými Moravcami (1:1) a Dunajskou Stredou (1:1). Je z toho priebežné pekné piate miesto so ziskom šiestich bodov pri skóre 4:3. Strelecky sa presadili Giannis Niarchos, Elvis Mashike Sukisa, Petr Pavlík a Šimon Šumbera.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.