koniec Švajčiarsko – Slovensko
5:3
(1:1, 2:1, 2:1)
Komentuje: Ivan Harčár
 
Prehrávame aj tretí duel po sebe. Už začiatok naznačil, že to je zlé, ale darilo sa nám doťahovať náskok Helvétov. Zarezala nás ale nevyužitá dlhočizná presilovka a zákonite sme inkasovali rozhodujúci gól do prázdnej bránky. Po dni voľna nastúpime proti Kazachstanu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
 
Koniec zápasu.
 
59:59
Adam Sýkora si nedal skákať po hlave a rozpútal šarvátku po krosčeku na neho! Ihneď si ho zastával Adam Jánošík! Calvin Thürkauf sa s ním chytal za pasy, ale nebola z toho pästná výmena!
 
59:36
Švajčiarsko dalo gól! Premrhali sme veľkú šancu a zaslúžene pykáme. Švajčiarsku štvrtú výhru na turnaji poistil FABRICE HERZOG. Asistencie: Denis Malgin a Pius Suter.
 
59:20
Slovensko hrá power-play!
 
59:13
Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
 
58:29
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Adam Sýkora – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
 
58:29
Traja naši hokejisti hľadali puk v húštine tiel pred brankárom Leonardom Genonim! Hra musela byť prerušená! Už tam bolo veľmi husto!
 
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
 
57:39
Tatar netrafil odkrytú časť švajčiarskej bránky po výbornom prehľade a prihrávke Nemca!
 
57:15
Slovensko hrá power-play!
 
Reklamná prestávka.
 
57:15
Tristan Scherwey si teraz vyslúžil aplauz spoluhráčov! Bez rozmýšľania si ľahol do tvrdej delovky Petra Čerešňáka a výrazne pomohol Genonimu!
 
56:18
Samuel Takáč sa pokúšal o dosiahnutie druhého gólu v stretnutí. Puk vypadol z náručia Genoniho. Zároveň nám chýbal niekto na dorážku.
 
56:13
Švajčiarsko hrá so štyrmi hráčmi.
 
55:36
Michal Krištof zachránil útočné pásmo. Ľavý kruh patril Šimonovi Nemcovi, ale veľká škoda, keďže jeho strela vyletela von.
 
54:13
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Jonas Siegenthaler – 2 min., hrubosť.
 
54:13
Tomáš Tatar napálil pokus znova do lapačky Genoniho! Po zákroku vyskočil Jonas Siegenthaler na Juraja Slafkovského a pôjde na trestnú lavicu! Dostávame neuveriteľnú príležitosť! Využime to!
 
53:33
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Michael Fora – 5 min. + DKZ, faul kolenom.
 
53:33
Rozhodnuté! Fora odchádza pod sprchy! Máme veľkú šancu zvrátiť stav!
 
53:33
Michael Fora škaredo fauloval kolenom Adama Lišku! Arbitri si teraz idú prezrieť opakovaný záznam! Pravdepodobne dostane Švajčiar 5+DKZ! Čakáme na verdikt!
 
53:07
Odraz puku hral so švajčiarskymi hokejistami. Tých ale viac nepriblížil k víťazstvu svojím pokusom Kurašev.
 
50:58
Helvéti prekonali aktivitu Jakuba Minárika, snažiaceho sa odohrať puk do stredného pásma.
 
Reklamná prestávka.
 
50:08
Tomášovi Tatarovi sa opäť otočilo šťastie chrbtom! Nebol ďaleko od vyrovnania na 4:4!
 
50:00
Štartuje posledná desaťminútovka duelu. Švajčiarsko – Slovensko 4:3. Hráme ale v útočnej tretine.
 
49:07
Slovensko dalo gól! Vydupeme si drámu? Už si nesmieme dovoliť nechať odskočiť favorita po druhý raz na rozdiel dvoch gólov. SAMUEL TAKÁČ iba nastrelil pred bránku a Genoniho prekonali korčule Geissera. Asistencie: Adam Sýkora a Mário Grman.
 
48:35
Peter Čerešňák sa pokúsil v rýchlosti vyzvať k zákroku Genoniho, ktorého sme doposiaľ veľmi nepreverili. Gólman Helvétov upratal jeho puk do priestorov za bránku.
 
47:43
Švajčiarsko produkuje nátlakový hokej a je všade o krok vpred. Podstatnú časť tretej tretiny nám vôbec nedávajú puk na hokejky. Tento fakt vôbec neteší.
 
Reklamná prestávka.
 
46:42
Listinu strelcov mohol doplniť švajčiarsky obranca Janis Moser. Na jeho tvrdú strelu príklepom reagoval Húska vyrazením na ochrannú sieť.
 
45:44
Švajčiarsko dalo gól! Tomáš Tatar opakovane ťažko znášal tú tyčku, ktorú nastrelil v presilovej hre. Teraz je nahnevaný dvojnásobne, pretože jeho kolega z New Jersey a tiež kapitán NICO HISCHIER si vošiel do pásma a po ľade prekonáva Húsku. Asistencia: Christian Marti.
 
45:12
Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
 
43:36
Fehérváry výborne nabil Tatarovi do pravého kruhu! Zazvonila žŕdka Genoniho svätyne!
 
43:12
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Philipp Kurashev – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
 
41:33
Enzo Corvi prenikol do útočného pásma a záverečné slovo vyriekol Andres Ambühl. Brankár Húska okamžite úraduje lapačkou a dáva Helvétom vhadzovanie v ľavom kruhu.
 
40:30
Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Tretia tretina sa začne o 21:14.
 
Druhá tretina okrem bitky mala asi všetko. Góly, množstvo vylúčení i zranenie čiarového rozhodcu. Neteší nás však pohľad na výsledok, ktorý musíme doťahovať. Tretie dejstvo začneme ešte v krátkej výhode o jedného muža.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:05
Švajčiarsko hrá so štyrmi hráčmi.
 
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
 
38:30
Slovensko oddychový čas!
 
38:30
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Christoph Bertschy – 2 min., sekanie.
 
37:48
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
 
37:05
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Philipp Kurashev – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
 
36:28
Miloš Roman natiahol niekoľko dôležitých sekúnd v náš prospech. Najlepšie by bolo, keby sa nám takisto podarilo udrieť v oslabení, ale sme ďaleko od brankára Genoniho.
 
Reklamná prestávka.
 
35:48
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Juraj Slafkovský – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
 
35:36
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
 
35:12
Druhá gólová radosť Tima Meiera sa nekonala. Húska aj napriek sťaženému výhľadu chytá strelecký pokus do lapačky.
 
34:32
Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
 
33:38
Slovensko hrá so štyrmi hráčmi.
 
33:36
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Mário Grman – 2 min., podrazenie.
 
32:59
Švajčiarsko dalo gól! TIMO MEIER presne ako naskakoval spoza dvierok trestnej lavice dostal skvelú nahrávku do jazdy a nekompromisne zavesil. Asistencia: Pius Suter.
 
32:52
Švajčiarsko hrá so štyrmi hráčmi.
 
32:32
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Janis Moser – 2 min., hákovanie.
 
32:12
Tomáš Tatar v súboji proti svojmu klubovému spoluhráčovi Hischierovi sa prebíjal do gólovej šance!
 
31:38
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Róbert Lantoši – 2 min., podrazenie.
 
Reklamná prestávka.
 
30:52
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Timo Meier – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
 
29:43
Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
 
29:18
Sme aktívni pri našej presilovke. Nedovoľujeme opakovať scenár z úvodnej minúty stretnutia. Švajčiari nás ale držia pri mantineli, odkiaľ nie je možné skórovať.
 
28:11
Kombinačná akcia Fehérváryho s Tatarom bola len polovičná. Nášmu kapitánovi ušiel puk viac do strany a už ho nestihol poslať na Genoniho.
 
27:43
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Jonas Siegenthaler – 2 min., podrazenie.
 
27:25
Adam Húska vyťahuje zákrok lapačkou proti koncovke talentovaného Meiera.
 
Reklamná prestávka.
 
26:18
Helvétov po tretíkrát neposlal do vedenia veterán a najstarší hráč turnaja Andres Ambühl. Výhodou Húsku je, že má veľké telo, kam ho trafil puk z hokejky švajčiarskeho borca.
 
25:32
Slovensko dalo gól! Konečne prelomil smolu JURAJ SLAFKOVSKÝ. Patrične to dal najavo, keď sa pozrel smerom hore. Kvalitnú robotu odviedol Tomáš Tatar a Genoni loví spoza chrbta druhý puk. Skvelé! Asistencie: Michal Krištof a Tomáš Tatar.
 
24:49
Zrážka Samuela Takáča s jedným z čiarových rozhodcov! Už prišli na ľad nosidlá, ktoré nakoniec nie je potrebné použiť! Takáč je v poriadku! Arbiter smeruje do útrob arény!
 
23:56
Švajčiarsko dalo gól! Nemal šancu chytiť puk Adam Húska. CHRISTIAN MARTI presne vypálil od modrej čiary a od jedného z našich hráčov to zapadlo do siete. Asistencie: Dominik Egli a Tristan Scherwey.
 
22:25
Kristián Pospíšil napriek obrovskej snahe a chuti hrať už nefiguruje v zostave! Preto aj tá zmena, keď sa presťahoval Slafkovský na jeho miesto!
 
22:11
Liška nastreľoval puk po mantineli, ktorý prešiel po jeho obvode na ľavú stranu, kde už čakal Lantoši. Genoniho sme však nezamestnali.
 
21:46
Rozhodcovia nechali plynúť hru, čo chcel náš súper využiť, pretože už sa usádzal v útočnej tretine. Na opačnej strane ale ležal na ľade Jakub Minárik, pri ktorom je už lekár. Hra je prerušená.
 
20:21
Tomáš Tatar sa pretlačil cez švajčiarskeho obrancu a predkladal ho vľavo na Slafkovského, ktorého zaradili do prvej formácie namiesto Pospíšila. Hrdina Pekingu nezakončoval.
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
Druhá tretina sa začne o 20:12.
 
Katastroficky sa začal štvrtý šampionátový duel. Pri presilovke sme inkasovali, tvorili chyby, no nakoniec sme vyrovnali. Za stavu 1:1 odchádzajú aktéri do kabín.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:44
Adam Húska sa musel zmocniť puku, aby sa súvislý tlak Helvétov zastavil.
 
19:22
Švajčiarsky pobyt v útočnom pásme je už veľmi dlhý. Nedarí sa nám ho prerušiť. Fehérváry nevyhodil po mantineli do bezpečia.
 
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
 
18:03
Nico Hischier s výborným sledovaním hry, čím je známy zo zámoria. Christian Marti si nakorčuľoval do fantastickej palebnej pozície. Húska úspešný v tomto súboji.
 
17:04
Rýchla akcia v podaní Slovenska. Roman potiahol puk na os ľadovej plochy a zľava sa ideálne vynoril Mário Grman. Pokus ale nasmeroval vysoko.
 
16:26
Tristan Scherwey sa presadil pomocou vlastnej dravosti. Prvou delovkou vyprášil Húskove betóny. Nemec mu nezahatal cestu, a tak to ešte skúšal z dorážky, no chvalabohu neskóroval.
 
15:28
Tatar ustúpil Pospíšilovi, aby nevznikol ofsajd. Puk sa však presťahoval do moci Švajčiarov.
 
Reklamná prestávka.
 
14:05
Philipp Kurashev nepohrdol prístupom našich obrancov a jednoducho sa preštrikoval do priamej strely na Adama Húsku. Náš gólman vyrazil do strany.
 
13:41
Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
 
12:23
Šimon Nemec trpezlivo cúval s dvojicou protihráčov. Spredu sa ešte vrátil Samuel Takáč. Húsku sme si nedali napokon ohroziť.
 
11:41
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Tobias Geisser – 2 min., hákovanie.
 
11:38
Zobudili sme sa, čo je pozitívna informácia. Juraj Slafkovský už by sa potreboval gólovo chytiť, pretože jeho presné zásahy nám veľmi chýbajú. Genoni mu túto túžbu ešte odsunul.
 
10:33
Slovensko dalo gól! Rýchlonohý Lantoši naplno využil svoje fantastické nohy, prehľad i pokrývanie puku. Zakončil, no Genoni zasiahol zadnou časťou tela, ale MILOŠ ROMAN sa nedal odbiť a vďaka vysokému dôrazu doráža puk za bránkovú čiaru. Asistencie: Róbert Lantoši a Adam Liška.
 
10:23
Fehérváry venoval pozornosť útočiacemu Švajčiarovi a urobil tak dobrý výhľad Húsku na letiaci puk od modrej čiary, ktorý sa stal jeho úlovkom.
 
Reklamná prestávka.
 
10:14
Adam Húska si pokrýval bližšiu žŕdku, kde sa mu snažil prepasírovať puk švajčiarsky útočník Timo Meier. Hra je prerušená.
 
09:57
Mário Grman vyslal skrytý strelecký pokus spoza nôh cúvajúceho Glausera. Leonardo Genoni s ťažkým, ale úspešným zásahom.
 
09:28
Lepšiu orientáciu do našej hry prišiel vložiť v útočnom pásme Slafkovský. Vyzretý protivník sa však zosúladil a smeruje pred brankára Húsku.
 
08:29
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
 
07:53
Prihrávka rukou.
 
07:33
Zatiaľ presilovkovému tlaku Helvétov odolávame. Veríme, že do uplynutia dvojminútového trestu Mária Grmana.
 
07:03
Nie nadarmo sa dookola spomína švajčiarska sila v presilových hrách. Výmena pukov i vzájomná alternácia sú na vysokej úrovni a brániaci hráči majú veľký problém.
 
06:29
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Mário Grman – 2 min., nedovolené bránenie.
 
Reklamná prestávka.
 
06:13
Grman vyhadzoval puk do strednej zóny. Tam si ho spracovali súperi.
 
04:45
Dvojica Švajčiarov operovala v okolí Húskovej bránky. Thürkaufa v poslednej chvíli odstavil Regenda, ktorý to už mal pripravené na zakončenie.
 
04:10
Sme veľmi otrasení úvodnými minútami. Sme ustráchaní, v našej hre sú zreteľné nepresností a súpera vraciame do tretiny kvôli zakázanému uvoľneniu.
 
03:46
Helvéti nás dostali pod tlak. Húska takmer dostal druhý gól pomedzi betóny. Naozaj to bolo veľmi tesné. Následne si však posilnil sebavedomie, keď stiahol na seba delovku Glausera.
 
02:20
Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
 
01:58
Túto početnú výhodu si rozhodne nestrčíme za klobúk. Bola mimoriadne otrasná, hoci sme chceli mať pekný začiatok.
 
01:38
Strašidelné zaváhania! Opäť mal v tom prsty Čerešňák! Húska našťastie nedopustil hotovú katastrofu a zmaril pokus Calvina Thürkaufa!
 
00:52
Švajčiarsko dalo gól! Čerešňák vyprodukoval veľkú chybu, keď mu puk ušiel na obrannej modrej čiare. DENIS MALGIN to tvrdo napálil a Húska nezakročil. Asistencia: Pius Suter.
 
00:27
Tomáš Tatar bol faulovaný a vďaka tomu hráme hneď v úvode presilovku. Prihrávku Petra Čerešňáka nedostal na bránku. Kukan ju zablokoval.
 
00:20
Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
Christoph Bertschy – 2 min., podrazenie.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Úvodné zostavy:

Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Kukan, Siegenthaler, Fora (A), Moser, Glauser, Geisser, Egli, Marti – Kurashev, Hischier (C), Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Thürkauf, Bertschy, Scherwey.
Trenér: Patrick Fischer.

Slovensko: Húska (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Rosandić, Jánošík – Tatar (C), Krištof (A), Pospíšil – Regenda, Minárik, Slafkovský – Lantoši, Roman, Liška – Sýkora, Tamáši, Takáč – Lunter.
Trenér: Craig Ramsay.
 
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní štvrtého zápasu na MS 2022 medzi Švajčiarskom a Slovenskom.

Švajčiarsko
je našim veľkým strašiakom, pretože sme ho neporazili dlhých desať rokov. Naposledy zhodou okolností v Helsinkách po víťaznom zásahu Tomáša Tatara. Helvéti svoje tri zápasy zvládli a s deviatimi bodmi okupujú druhú pozíciu za vedúcou Kanadou. Švajčiari znova prišli v kvalitnej zostave a svoju silu zvýrazňujú hlavne v presilových hrách.

Slovensko má zatiaľ tri body, ktoré získalo hneď v prvom dueli s Francúzmi. Mužstvo trénera Ramsayho sa potrebuje dostať na víťaznú nôtu, aby sa priblížilo postupovým miestam do play-off šampionátu. Brankár Adam Húska bude čeliť švajčiarskemu náporu, pretože sa prezentoval mimoriadnym výkonom s Kanadou. Náš tím ohlásil drobné zdravotné problémy, ale hráči chcú hrať.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:20.