koniec Slovensko – Ukrajina
0:0
(0:0)
Komentuje: Dávid Švec
 
Slovensko tri body nezískalo a na EURO 2016 zatiaľ nepostupuje. Aj napriek tomu ale patrí našim reprezentantom veľká vďaka za skvelú reprezentáciu v tomto dueli, pretože Slováci skutočne bojovali zo všetkých síl a nepríjemných Ukrajincov udržali na uzde.

S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte prííjemný zvyšok večera.
 
90+3
Koniec zápasu.
 
90+3
Hra je teraz rozkúskovaná viacerými nedovolenými súbojmi a Slovensko stále ostáva v útoku. Diváci tlieskajú, Slovensko by už o body prísť nemalo!
 
90+2
Žltú kartu dostáva Taras Stepanenko, ktorý zbytočne podržal Ďuriša. Slovensko má duel pod kontrolou.
 
90+1
Striedanie v tíme Ukrajiny: z ihriska odchádza Artem Kravec, prichádza Oleksandr Hladkij.
 
90
Nadstavovať sa budú tri minúty.
 
90
Ukrajina prešla do útoku, Ševčuk si tam vo veľkom uhle na ľavej strane prevzal prihrávku a pálil, ale iba do pozorného Kozáčika. Riadna hracia doba sa končí.
 
89
Stochovi teraz center z pravej strany absolútne nevyšiel a lopta nenašla nikoho z našich chlapcov. Pred nami je záverečná minúta riadnej hracej doby.
 
88
Slovensko ešte ostáva na útočnej polovici, kde Ďuriš na pravom krídle vybojoval faul. Naši chlapci sa nemajú kam ponáhľať.
 
87
Slovensko sa rýchlo presunulo na opačnú polovicu trávnika. Tam chcel nebezpečenstvo pre Pjatova vymyslieť Gyömbér, ale bez úspechu.
 
86
Rakyckyj sa chopil rozohrania priameho kopu. Volil veľmi prudkú strelu, ktorá ešte pred Kozáčikom odskočila od trávnika, ale náš gólman si dal pozor a pri pravej žrdi dobre zasiahol.
 
85
Ukrajina sa presunula do útoku, kde sa Rotaň tlačil stredom priamo na šestnástku slovenského tímu. Slováci v poslednej chvíli faulovali, hostia bude mať k dispozícii skutočne nepríjemnú štandardku.
 
84
Striedanie v tíme Slovenska: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Miroslav Stoch.
 
83
Slovensko vytlačilo súpera pred Pjatova a predviedlo tam skutočne peknú ativitu, no faulom ju zatiaľ nekorunovalo. Pred nami je spoločne s nadstaveným časom ešte približne desať minút.
 
82
Slovensko napokon vybojovalo ešte jednu štandardku, tentokrát z opačnej strany. Zahrával ju Hamšík, v šestnástke trafil Škrtela a od neho sa lopta odrazila k Makovi. Ten bez prípravy pálil, ale iba vysoko nad bránku.
 
81
Mak to skúsil centrom priamo pred bránku, kde si Pjatov veľmi dobre vybehol a pokus nášho tímu pohodlne vyboxoval. Ukrajina sa skvele ubránila.
 
81
Slovensko po ľavej strane popri čiare prešlo až do útoku, kde Mak vedľa šestnástky vybojoval fual a aj štandardku.
 
80
Slovensko loptu do útoku nedostalo a opäť sa iba bráni. Slovenskí futbalisti sa stiahli na svoju polovicu, Ukrajina stále dobiedza. Pred nami je posledných desať minút riadnej hracej doby.
 
79
Žltú kartu dostáva Jevhen Konopljanka, ktorý sa pokúšal natlačiť úplne pred bránku Kozáčika, kde teatrálne padol, za čo je právom potrestaný.
 
78
Slovensko po rohovom kope neuspelo a neprišlo ani zakončenie zo strany domácich hráčov. Ukrajinci si vydýchli a po rušných minútach pred svojou bránkou sa budú chcieť presunúť do útoku.
 
77
Slovensko ešte pokračovalo vo svojej aktivite a po Spepanenkovom zákroku dokonca vybojovalo svoj piaty roh v zápase. Na rohové kopy je to aktuálne 5:5.
 
77
Slovensko teraz súpera pritlačilo a vyslúžilo si aj potlesk publika. Z ľavej strany posielal dobrý pas Kucka, no Hubočan ho ale v šestnástke nedokázal lepšie spracovať a využiť.
 
76
Mak to skúšal centrom do vápna, ale pred Jakubkom ju tam hostia pohodlne zrazili. Slovensko ešte aj napriek tomu ostáva v útoku.
 
75
Slovenský brankár rozohral loptu na opačnú polovicu trávnika. Tam odviedol kusisko práce Ďuriš, ktorý vybojoval pre Slovensko štvrtý rohový kop v zápase.
 
74
Ukrajina sa takmer ujala vedenia! Kravec sa predral pomedzi Škrtela a Hubočana, ale aj napriek tomu pálil, no už veľmi dobre tiesnený Hubočanom iba tesne vedľa pravej žrde Kozáčika.
 
73
Hamšík napokon loptu dokázal potiahnuť do útoku, kde to skúšal centrom na Jakubka, ale ten dobre zrazil Kravec.
 
72
Ukrajinci sú smerom dopredu stále aktívni, preto Hamšík radšej zvolil spätnú prihrávku na Kozáčika. Slovensko hru výrazne upokojuje.
 
71
Na fauly je to z pohľadu Slovenska už 21:10.
 
71
Ďuriš to napokon zmenil a loptu presunul do útoku. Tam sa po ľavej strane predieral do vápna, ale dopustil sa iba útočného faulu. Strela z toho byť nemohla.
 
70
Slovensko to skúsilo rýchlym prenesením hry do útoku. Hamšík hľadal v strede trávnika Ďuriša, ale ten cez obrancu súpera neprešiel. Slováci už niekoľko minút na útočnej polovici ani neboli.
 
69
Rotaň loptu centroval pred nášho brankára, kde ju však odvrátil Kucka. Následne prišla ešte hlavička Kraveca, ktorú však opätovne spracoval Kucka.
 
68
Slováci sa nikam zbytočne neponáhľali a v útoku nič nevymysleli. Ukrajina sa vrátila na útočnú polovicu, Saláta tam zrazil loptu a nasledovať bude ďalší roh.
 
67
Ukrajinci rozohrali loptu nakrátko a následne sa pokúšali aj o center, ale ten si dobre postrážil Saláta. Slovensko sa bráni dobre.
 
67
Fedeckij dobre vysunul Jarmolenka, ktorý v súboji pri čiare vybojoval ďalší roh pre Ukrajinu.
 
66
Striedanie v tíme Slovenska: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Martin Jakubko.
 
65
Po rohu sa Slovensko dobre ubránilo a nebezpečnejšia šanca hostí neprišla. Diváci opäť začínajú pískať, defenzívnu činnosť svojich vidia iba neradi.
 
64
Veľmi nepríjemná práca Ukrajincov pred našou bránkou. Jarmolenko tam z pravej strany posielal prihrávku na niektorého zo sovjich spoluhráčov, ale Slováci ju bleskovo zrazili na rohový kop.
 
63
Kucka za stredovou čiarou opäť fauloval a vyslúžil si špeciálne upozornenie od arbitra. Pre Slovensko to bol už 17. faul v tomto stretnutí.
 
62
Diváci by radi videli presný zásah a Slováci na trávniku by im radi vyhoveli, ale nie je to také jednoduché. Z pravej strany teraz pálil Hamšík, ale bránku prestrelil.
 
61
Slovensko sa vo štvorici dostalo do protiútoku proti trom Ukrajincom. Loptu ťahal Hamšík, ale nevymyslel to dobre a na pravej strane Ďuriša vôbec nenašiel.
 
60
Hodina hry je za nami a na úvodný prensý zásah stále iba čakáme. Ukrajina si po dlhšom čase prevzala loptu a bude chcieť ísť do útoku, ale stred je zatiaľ dobre prehustený.
 
59
Loptu od rohovej zástavky odkopol Mak a následne prišlo hlavičkové zakončenie Kucku, no to skončilo iba mimo priestoru troch žrdí ukrajinského tímu.
 
58
Slovensko sa ešte v útoku dokázalo udržať a po veľkej útočnej snahe dokonca vybojovalo aj svoj tretí roh v zápase.
 
57
Gyömbér dokázal loptu dostať do útoku. Tam ju pri šestnástke posunul Hamšíkovi, no tomu ušla iba za čiaru. Rozohrávať bude hosťujúci gólmab Pjatov.
 
56
Ukrajina pokračovala vo svojej útočnej snahe. Center z pravej strany teraz našiel aj adresáta, ale následná hlavička smerovala iba úplne mimo bránky. Slovensko sa teraz musí brániť.
 
55
Ukrajina hru na svojej polovici upokojila a presunula sa do útoku. Tam si v šestnástke prihrávku pýtal Jarmolenko, no center sa k nemu nedostal.
 
54
Vittek sa takisto pokúšal dostať do dobrej streleckej pozície, ale proti Chačeridimu sa mu to nepodairlo. Loptu si následne prevzal aj Mak, ale ten takisto nevystrelil a lopta mu prešla iba za čiaru mimo bránky.
 
53
Slovensko sa bleskovo presunulo do útoku a vybojovalo si svoju druhú strelu na bránku v tomto zápase! Kucka pálil tesne spoza hranice šestnástky, ale po zemi mieril iba do stredu bránky.
 
52
Ukrajina sa ihneď pustila do útoku. Gyömbér tam chcel zastaviť Jarmolenka, ale vôbec sa mu to nepodarilo a druhý menovaný skúšal pekne centrovať, no našťastie nikoho nenašiel.
 
51
Zranený Pekarík opustil ihrisko na nosidlách a môžeme pokračovať v hre. Nehralo sa viac než tri minúty.
 
51
Vynútené striedanie v tíme Slovenska: z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Kornel Saláta.
 
50
Peter Pekarík stále leží na hracej ploche a nevyzerá to pre neho príjemne. Hra je prerušená už tri minúty.
 
49
Peter Pekarík stále leží na trávniku, ale pokračovať určite nebude. Lekár slovenského tímu už privolal aj nosidlá. Kozák musí chystať striedanie.
 
48
Na trávniku to vôbec nevyzerá príjemne. Pekarík sa snažil odhlavičkovať loptu smerujúcu k bránke, ale pošmykol sa na trávniku a padol rovno na ľavé rameno. Na scéu musí prísť lekár.
 
47
Žltú kartu dostáva Norbert Gyömbér, ktorý pri útočení zbytočne fauloval Fedeckija. Gyömbér sa touto žltou kartou vyradil z najbližšieho zápasu.
 
46
Ukrajina sa ihneď presunula do útoku, kde to pre ňu vyzeralo veľmi nádejne. Pred šestnástkou sa loptu snažil sklepnúť si Jarmolenko, no príliš mu poskakovala a strela našťastie neprišla.
 
46
Prvý výkop druhého polčasu obstaralo Slovensko. Na trávniku nevidíme v základných zostavách žiadne zmeny.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas sa skončil. Slovensko v ňom začalo veľmi aktívne a Hamšík si vypracoval skvelú šancu, no jeho strelu spoza šestnástky Pjatov v 17. minúte skvele vytlačil na rohový kop. Slováci sa aj napriek nevyužitej šanci naďalej tlačili do zakončenia, ale Ukrajina postupne priebeh hry vyrovnala a sama sa pokúšala o otvorenie skóre. Slováci na čele s Kozáčikom súpera do lepšej šance nepustili a ani mu nedovolili vytvoriť si súvislejší tlak. Ešte pred začiatkom poslednej päťminútovky rozohrávalo Slovensko po ruke súpera štandardku, ale nacvičený signál Kucku s Makom nevyšiel. Do šatní sa teda odchádza za stavu 0:0.

Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
 
45
Prvý polčas sa skončil.
 
45
Ukrajina rozohrala rohový kop nakrátko, po čom následne prišiel pokus o ďalekonosnú strelu od Rakyckyja, no nebol presný.
 
44
Konopljanka rozohral lotpu centrom do našej šestnástky a Slovensko tam hostí k zakončeniu nepustilo, ale aktívni Ukrajinci útočili aj naďalej a vybojovali svoj druhý roh v zápase.
 
44
Ukrajina sa presunula do útoku a po našej ruke získala priamy kop z viac ako 25 metrov.
 
43
Pekarík loptu ihneď potiahol do útoku, kde si ju na pravej strane vypýtal Mak. Ten to síce vôbec nemyslel a ani nerobil zle, ale ukrajinská defenzíva mu nedala šancu na presunutie hry k šestnástke.
 
42
Ukrajina ostala v útoku. Ševčuk chcel preniknúť z ľavej strany, ale tam narazil iba na Pekaríka a pokus o presunutie sa do šestnástky mu nevyšiel.
 
41
Ukrajina sa opäť pokúsila o prienik pred našu šestnástku. Po ľavej strane teraz chcel niečo vymyslieť Kravec, no Škrtel ho fauloval.
 
40
Ukrajinci nakopli loptu na našu polovicu, kde si ju pre istotu stiahol Kozáčik. Pred ním totiž hostia výrazne bojovali, takže náš gólman nič neriskoval.
 
39
Slováci zahrali štandardku nacvičeným signálom. Kucka poslal loptu po zemi na Maka, no tomu iba tesne preskočila dopredu a dostihnúť ju už nestihol.
 
38
Vittek sa veľmi dobre uvoľnil, ale do jeho pokusu o prihrávku sa rukou vysunul Rybalka, ktorý už jednu žltú kartu má. Rozhodca bol teraz veľmi zhovievavý a neudelil mu druhú, no Slovensko bude rozohrávať zaujímavú štandardku tesne spoza šestnástky.
 
37
Slováci po ľavej strane presunuli loptu do útoku a už sa zdalo, že budeme mať k dispozícii ďalší roh, ale lopta napokon za čiaru nesmerovala od Fedeckija, ale od jedného z našich hráčov.
 
36
Ďuriš v obrane dobre zastavil Jarmolenka, ale z tribún sa ozýva piskot. Ukrajinci teraz prevzali aktivitu a pokúšajú sa diktovať tempo hry. Slováci však majú duel pod kontrolou a zatlačiť sa nenechajú.
 
35
Hra sa opäť upokojila, pretože prechod do útoku nevyšiel ani Slovákom, ani Ukrajincom. Lopta sa pohybuje v okolí stredového kruhu, do konca polčasu ostáva desať minút.
 
34
Loptu rozohrával Škrtel a v útoku sa s ňou pokúšal niečo vymyslieť Pečovský, ale bez úspechu. Ukrajina sa ubránila bez akýchkoľvek problémov a opäť sa pokúsi dostať do útoku.
 
33
Slováci hru presunuli od svojej bránky a po niekoľkých minútach sa pokúsili zaútočiť. Ich snaha ale bola zastavená už za stredovou čiarou, kde sa faulom prezentoval kapitán hostí Rotaň.
 
32
Opäť veľká útočná snaha Ukrajiny. Z pravej strany tam prichádzal pokus o center na Rybalku, ktorý však pred ním dobre zrazil jeden zo slovenských obrancov. Defenzívu máme zatiaľ pod kontrolou.
 
31
Polhodina hry je už za nami a hra na žilinskom trávniku sa medzičasom vyrovnala, miestami je dokonca Ukrajina aj aktívnejšia. Aj v týchto chvíľach drží Konopljanka loptu v útoku.
 
30
Ukrajina loptu rozohrala a presunula sa do útoku. Konopljanka sa tam pokúšal nájsť kapitána Rotaňa, no prihrávka bola pridlhá a skončila až u Kozáčika.
 
30
Opäť raz sme videli súboj v strede trávnika, po ktorom sa však Kucka previnil útočným faulom a do brejku ísť nemohol. Hra je v táchto chvíľach pomerne rozkúskovaná.
 
29
Rakyckyj to skúsil prihrávkou dopredu na Ševčuka, ale ani z toho nebolo zakončenie, pretože prihrávka presná nebola. Slovensko bude rozohrávať od svojej bránky.
 
28
Slovensko sa presunulo do útoku, kde síce vybojovalo odkop po faule Kravca, no následne nedokázala nič vymyslieť. Hra sa výrazne vyrovnala a Ukrajina začína byť poriadne nepríjemná.
 
27
Kozáčik ostal po prvom rohovom kope Ukrajiny stáť na mieste a loptu odvrátil Škrtel. Nepodarilo sa mu to ale úplne dokonale, pretože za šestnástkou ju ešte získal Rakyckyj a pálil, no iba nad brvno.
 
26
Ukrajina loptu nakopla na svoju útočnú polovicu, kde bol Ševčuk, no k zakončeniu sa nedostal, pretože Slovensko odvrátilo na rohový kop.
 
25
Slovensko napokon nenechalo súpera v útoku vymyslieť nič zaujímavejšie a samo sa presunulo do ofenzívy. Tam lopta z ľavej strany smerovala do šestnástky, kde bol však Mak výborne pokrytý.
 
25
Ukrajina sa postupne usadila na našej polovici ihriska. Ozývajú sa aj jej fanúšikovia, ktorých je v Žiline približne 500.
 
24
Chačeridi rozohrával loptu po predchádzajúcom faule, ale jeho center smerujúci do šestnástky pohodlne odhlavičkoval Hamšík. Slovensko sa výborne ubránilo.
 
23
Ukrajina hru upokojila a po pravej strane sa presunula do útoku. Loptu si tam ťahal Jarmolenko, ale bol faulovaný Kuckom.
 
22
Mak rozohral center spoza vápna priamo pred stred bránky, ale tam sa veľmi dobre zorientovali iba Ukrajinci a vôbec nám nedovolili zakončiť. Hostia túto situáciu zvládli skutočne bravúrne.
 
21
Žltú kartu dostáva Serhij Rybalka, ktorý v poslednej chvíli zastavil prenikajúceho Maka. Slovensko bude zahrávať tretí priamy kop v zápase.
 
20
Slovensko rýchlo prenieslo hru na opačnú stranu, Vittek tam presunul loptu Kuckovi a ten prudko pálil. Opäť to bola strela spoza šestnástky, ale opäť skončila iba nad brvnom.
 
19
Ukrajina sa presunula do útoku a vôbec to tam nemyslela zle! Fedeckij sa z pozície obrancu na moment presunul do útoku, kde našiel Jarmolenka, ktorý pálil z hranice šestnástky, ale mieril iba nad brvno.
 
18
Po druhom rohovom kope Slovenska prišlo zakončenie z hlavy Kucku, ale to nepatrilo do kategórie nebezpečných. Ukrajina rozohrá loptu na opačnú polovicu a pokúsi sa zaútočiť.
 
17
Slovensko sa po Škrtelovom nákope dostalo na útočnú polovicu, kde si Hamšík našiel dokonalý kúsok priestoru medzi obranu a takmer otvoril skóre zápasu! Hamšíkova strela smerovala pod brvno, ale Pjatov skvele vyskočil a vyrazil ju na rohový kop.
 
16
Ukrajinci to napokon skúsili aspoň kolmicou smerom k našej bránke, ale na jej konci bol hráč v ofsajdovom postavení. Rozohrávať bude Kozáčik.
 
15
Ukrajina získala loptu, upokojila situáciu a pokúsila sa dostať na útočnú polovicu. To hosťom nevyšlo, pretože stred poľa bol výrazne prehustený. Úvodná štvrťhodina je za nami.
 
14
Slovensko po rozohrávke súpera loptu opäť vybojovalo na svoje kopačky a Hamšík sa pokúšal predrať cez Chačeridiho. To mu ale nevyšlo a pred šestnástkou sa dopustil iba útočného faulu.
 
13
Slováci sa napokon dokázali dostať do útoku. Loptu tam ťahal Hamšík a chcel nájsť VItteka, no ten bol v súboji a nedokázal ho vyhrať. Následne ďalší faul Pekaríka a lopta poputuje na stranu Ukrajiny.
 
13
Slováci súperovi nič nedovolili a sami sa chceli presunúť do útoku. Výborne ale zakročil Jarmolenko, ktorý našu akciu opäť zastavil.
 
12
Ukrajina sa postupne dostáva do hry a pokúša sa opäť dostať do útoku. Tam Pekarík volil pre istotu iba faul, hra je teraz pomerne dosť rozkúskovaná.
 
11
Žltú kartu dostáva Marek Hamšík, ktorý poslal k zemi Fedeckija. Náš hráč sa následne ospravedlnil, no karta za dotyk súperových nôh ho neminula.
 
10
Slováci sa napokon cez prehustený stred do útoku vôbec nedostali a naopak, o loptu prišli. Konopljanka to urobil parádne, vnikol do šestnástky a spoza obrany technicky vystrelil, pročom jeho rana skončila iba tesne vedľa ľavej žrde.
 
9
Slovensko teraz hru mierne upokojilo v strede poľa. Loptu si tam vymieňajú Hubočan a Pečovský a čakajú na mierne otvorenie priestoru smerom dopredu.
 
8
Po rohovom kope Mak zbytočne zacúval a zakončiť nemohol. Otvorený priestor chceli využiť Ukrajinci, Konopljanka to skúšal centrom na ľavú stranu, ale hosťom našťastie nesadol a nevideli sme ani zakončenie.
 
7
Slovensko hrá smerom dopredu veľmi aktívne. V strede pred šestnástkou mal loptu Hamšík a chcel prihrávať na pravú stranu, ale mieril iba medzi obranu. Tam si následne loptu prevzal Ďuriš, po ktorého centri hostia zrazili na rohový kop.
 
6
Ukrajina sa opäť pokúsila zaútočiť, ale predivedla iba svoj tretí faul v zápase. Slovensko je v úvode aktívne a hru má plne pod kontrolou.
 
5
Mak to skúsil zakrútenou loptou priamo pred bránku Ukrajiny, kde sa však skvele prezentoval Pjatov, ktorý loptu pred Kuckom boxoval. V tej chvíli ale prišiel aj verdikt útočného faulu, ktorého sa dopusitl Kucka, takže vzrušenie je zbytočné.
 
4
Mak sa posunul o pár desiatok metrov dopredu a bol opäť faulovaný. Nasledovať bude priamy kop pre Slovensko.
 
4
Slováci stále bojujú a súpera nepúšťajú na svoju polovicu. Mak vybojoval menší faul v strede trávnika, po ktorom naši rýchlo rozohrali a opäť sa pokúšajú predrať do útoku.
 
3
Slovensko to skúsilo tvrdou ranou ihneď zo štandardky. Lopty sa tam chopil Juraj Kucka, ale mieril iba vysoko nad bránku a gólmana Pjatova vôbec neohrozil.
 
2
Slováci si loptu prevzali na svoje kopačky a pokúsili sa presunúť do útoku. Tam sa dopredu predieral Hamšík, ale Stepanenko ho fauloval a nasledovať bude štandardka pre Slovákov.
 
1
Ukrajina to skúsila ďalším nákopom. Tentokrát z vlastnej polovice loptu posielal Chačeridi, ale mieril iba za postrannú čiaru.
 
1
Zápas sa začal výkopom ukrajinských hráčov. Tí sa okamžite stiahli na svoju polovicu, odkiaľ poslali po ľavej strane dlhý center dopredu, ale ten skončil iba na pozornej slovenskej obrane.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
-2
Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Slovensko nastúpi v bielych dresoch, hostia z Ukrajiny v modrej farbe.

Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
 
Štadión v Žiline sa už utešene zapĺňa, do začiatku zápasu ostáva ešte 40 minút.
 
Úvodné zostavy:

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Hubočan, Gyömbér – Kucka, Pečovský – Mak, Hamšík, Ďuriš – Vittek.
Náhradníci: Novota, Mucha – Nemec, Duda, Hrošovský, Greguš, Stoch, Jakubko, Šesták, Švento, Michalík, Saláta.

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Rybalka – Jarmolenko, Rotaň, Konopljanka – Kravec.
Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Tymoščuk, Morozjuk, Piljavskij, Budkivskij, Malinovskyj, Kučer, Hladkij, Malyšjev..
 
Prvý kvalifikačný zápas s Ukrajinou Slovensko presne pred rokom senzačne zvládlo! Zverenci trénera Jána Kozáka vtedy šokovali Olympijský štadión v Kyjeve a vyhrali 1:0, keď sa o jediný gól nášho tímu postaral Róbert Mak. Ten si už v 17. minúte prevzal skvelú kolmicu od Mareka Hamšíka, uvoľnil sa cez Rakickija a strelou k žrdi rozjasal slovenských priaznivov. Na tento moment sa po zvyšok duelu snažila Ukrajina odpovedať márne, Slovákom už tri body nevzala.

Týmto zápasom Slováci odštartovali pod Tatrami futbalovú eufóriu. O mesiac neskôr vyhrali doma nad Španielskom 2:1, následne v Bielorusku dokonca 3:1, v Macedónsku 2:0, potom na domácom trávniku zdolali Luxembursko 3:0, Macedónsko 2:1 a ich víťazné ťaženie zastavil až minulotýždňový duel v Španielsku, kde naši reprezentanti prehrali 0:2.

Ukrajina chcela na domácu prehru 0:1 so Slovenskom z úvodu kvalifikácie rýchlo zabudnúť. Futbalistom v žlto-modrých dresoch sa to podarilo, keď už v okróbri doma zdolali Macedónsko 2:0 a na tento víťazný moment nadviazali aj v Luxembursku, kde vyhrali 3:0. Druhá prehra Ukrajincov v kvalifikácii na EURO 2016 potom prišla v Španielsku, kde domáci zvíťazili 1:0. Po tomto stretnutí ale zverenci trénera Fomenka už trpkosť prehry neokúsili a doma zdolali Luxembursko 3:0 a Bielorusko 3:1.
 
Aktuálna tabuľka skupiny C:
1. Španielsko – 7 zápasov, 18 bodov (17:3)
2. Slovensko – 7 zápasov, 18 bodov (13:5)
3. Ukrajina – 7 zápasov, 15 bodov (13:3)
4. Bielorusko – 7 zápasov, 4 body (5:14)
5. Luxembursko – 7 zápasov, 4 body (4:17)
6. Macedónsko – 7 zápasov, 3 body (6:16)
 
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní dôležitého kvalifikačného zápasu o EURO 2016. Slováci sa na domácom trávniku v Žiline predstavia proti Ukrajine a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

Slovákov čaká pod Dubňom náročný zápas, pretože Ukrajinci si sem prišli po tri body. Iba tie ich totiž udržia v hre o prvé dve priečky tabuľky skupiny C, ktoré automaticky zaručujú postup na finálový turnaj, ktorý sa odohrá v rozmedzí 10. júna – 10. júla 2016 vo Francúzsku.

Ukrajina sa na tento duel naladila víťazne, keď v sobotňajšom kvalifikačnom zápase zvíťazila nad Bieloruskom 3:1. Týmto triumfom stiahli Ukrajinci svoju tabuľkovú stratu na náš tím na rozdiel jediného tirumfu, teda troch bodov. Pod Dubňom sa ale nebudú môcť spoliehať na jednu z najvýraznejších opôr, stredopoliar Denys Garmaš z kjevského Dynama si totiž bude odpykávať trest za červenú kartu a do duelu nezasiahne. Naopak, tréner Michajlo Fomenko by mohol rátať s návratom skúseného Anatolija Tymoščuka, ktorý patrí medzi vedúce osobnosti tímu na trávniku aj v kabíne.

Slováci naposledy prehrali, ale na duel sú dobre naladení aj pripravení. Na včerajšej tlačovej konferencii to prezentoval tréner Ján Kozák, ktorého teší, že do zápasu budú môcť zasiahnuť aj Martin Škrtel a Juraj Kucka, ktorí naposledy chýbali pre trest za žlté karty. Výbornou správou je aj fakt, že Miňo Stoch už po zraznení naplno trénuje a zvyšok tímu je po zdravotnej stránke v poriadku.

Slovensko je v najnovšom vydaní rebríčka FIFA na 15. priečke, Ukrajina na 28. mieste. Aj napriek tomu ale Slovákov nemožno označiť za jasných favoritov zápasu, pretože v tak dôležitom dueli sa očakáva vyrovnaná partia, čo potvrdil svojimi slovami aj Ján Kozák, ktorého mužstvo je pred domácimi fanúšikmi vo výhodnejšej pozícii. "My nemusíme vyhrať, ale chceme vyhrať," zdôraznil skúsený stratég Ján Kozák.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.