koniec po predl. USA – Slovensko
4:5
(0:2, 1:2, 3:0 - 0:1)
Komentuje: Ivan Harčár
 
Určite mrzí strata bodu, keďže Slováci vyhrávali 4:1, no USA chytila nie druhý, ale až tretí dych a celkom pohodlne vyrovnala na 4:4. Posledné slovo ale patrilo nášmu tímu, keď Miloš Kelemen tečoval strelu Šimona Nemca. Po dni voľna v stredu večer nastúpime proti Poľsku. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
 
Koniec zápasu.
 
63:56
Slovensko dalo gól! Je rozhodnuté! MILOŠ KELEMEN potvrdil svoje kvality pred bránkou a skvelo tečoval nastrelenie Šimona Nemca. Napokon berieme dva body, a to je povzbudenie do ďalších bojov. Asistencie: Martin Pospíšil a Šimon Nemec.
 
62:26
Samuel Hlavaj sa hneval na rozhodcov. Zlikvidoval puk z hokejky Nelsona a okamžite rozohral. Lenže skôr zaznela píšťalka arbitrov, ktorí sa následne ospravedlnili za "upísknutie."
 
62:06
Peter Čerešňák odviedol pomerne slušnú prácu v útočnom pásme. Z otočky po ľade mieril presne, Augustine zakryl puk, Cingela odzbrojili, aby nedorážal.
 
61:12
Miloš Kelemen individuálne pokúšal šťastie! Vymotal sa z náročnej situácie! Bekhendom poštípal rameno brankárovi Augustinemu!
 
60:45
Hlavaj krotil strelecký pokus Werenskeho. Američan zakončil z uhla a presne na telo nášho gólmana. Vhadzovanie medzi Pospíšilom a Tkachukom.
 
60:01
Začalo sa predĺženie.
 
Predĺženie sa začne o 18:55.
 
Tretia tretina nás bude dlho strašiť. Premrhali sme náskok 4:1. Američanom stačilo na vyrovnanie dvanásť minút. Ideme teda predlžovať.
 
60:00
Tretia tretina sa skončila.
 
58:41
Tomáš Tatar si vylámal zuby pred brankárom Augustinem! Ani ho neohrozil, pretože sa do strely vrhol jeden z obrancov!
 
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
 
56:38
USA dalo gól! Katastrofa je na svete. Veľmi sme sa stiahli, to je zlé. LUKE HUGHES skvelo trafil do siete zápästím spoza Fehérváryho. Hlavajovi strela tesne minula lapačku. Asistencia: Jake Sanderson.
 
Reklamná prestávka.
 
56:04
Američania pôjdu ešte hlbšie v osobných súbojoch. Vo vzduchu cítia možnosť vyrovnať a urobia pre to úplne všetko. Hlavaj v tejto chvíli ale s dôležitým zákrokom.
 
55:20
Nemec si pripísal kvalitnú strelu na bránku. Augustine musel vyrážať, ale puk nepadol presne pred Kelemena, ktorý by strieľal z prvej.
 
53:56
USA dalo gól! Stáva sa to, čo si nikto z nás neželal. USA naďalej odkrojuje z nášho náskoku. Prehráva už iba 3:4. BRADY TKACHUK najskôr vykúpal Kocha a po ňom aj Hlavaja, ktorému nasadil jasle. Asistencia: Shane Pinto.
 
53:36
Hrivík sa predieral za oblúčikom. Hneď bol sledovaný a strážený Američanmi. Nestihol hodiť puk pod seba na Cehlárika.
 
53:15
USA so zakázaným uvoľnením. Joel Farabee nestihol zachytiť puk. Na ľad prichádza kapitán Brady Tkachuk. Buly pred Augustinem.