koniec po predl. USA – Slovensko
4:5
(0:2, 1:2, 3:0 - 0:1)
Komentuje: Ivan Harčár
 
Určite mrzí strata bodu, keďže Slováci vyhrávali 4:1, no USA chytila nie druhý, ale až tretí dych a celkom pohodlne vyrovnala na 4:4. Posledné slovo ale patrilo nášmu tímu, keď Miloš Kelemen tečoval strelu Šimona Nemca. Po dni voľna v stredu večer nastúpime proti Poľsku. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
 
Koniec zápasu.
 
63:56
Slovensko dalo gól! Je rozhodnuté! MILOŠ KELEMEN potvrdil svoje kvality pred bránkou a skvelo tečoval nastrelenie Šimona Nemca. Napokon berieme dva body, a to je povzbudenie do ďalších bojov. Asistencie: Martin Pospíšil a Šimon Nemec.
 
62:26
Samuel Hlavaj sa hneval na rozhodcov. Zlikvidoval puk z hokejky Nelsona a okamžite rozohral. Lenže skôr zaznela píšťalka arbitrov, ktorí sa následne ospravedlnili za "upísknutie."
 
62:06
Peter Čerešňák odviedol pomerne slušnú prácu v útočnom pásme. Z otočky po ľade mieril presne, Augustine zakryl puk, Cingela odzbrojili, aby nedorážal.
 
61:12
Miloš Kelemen individuálne pokúšal šťastie! Vymotal sa z náročnej situácie! Bekhendom poštípal rameno brankárovi Augustinemu!
 
60:45
Hlavaj krotil strelecký pokus Werenskeho. Američan zakončil z uhla a presne na telo nášho gólmana. Vhadzovanie medzi Pospíšilom a Tkachukom.
 
60:01
Začalo sa predĺženie.
 
Predĺženie sa začne o 18:55.
 
Tretia tretina nás bude dlho strašiť. Premrhali sme náskok 4:1. Američanom stačilo na vyrovnanie dvanásť minút. Ideme teda predlžovať.
 
60:00
Tretia tretina sa skončila.
 
58:41
Tomáš Tatar si vylámal zuby pred brankárom Augustinem! Ani ho neohrozil, pretože sa do strely vrhol jeden z obrancov!
 
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
 
56:38
USA dalo gól! Katastrofa je na svete. Veľmi sme sa stiahli, to je zlé. LUKE HUGHES skvelo trafil do siete zápästím spoza Fehérváryho. Hlavajovi strela tesne minula lapačku. Asistencia: Jake Sanderson.
 
Reklamná prestávka.
 
56:04
Američania pôjdu ešte hlbšie v osobných súbojoch. Vo vzduchu cítia možnosť vyrovnať a urobia pre to úplne všetko. Hlavaj v tejto chvíli ale s dôležitým zákrokom.
 
55:20
Nemec si pripísal kvalitnú strelu na bránku. Augustine musel vyrážať, ale puk nepadol presne pred Kelemena, ktorý by strieľal z prvej.
 
53:56
USA dalo gól! Stáva sa to, čo si nikto z nás neželal. USA naďalej odkrojuje z nášho náskoku. Prehráva už iba 3:4. BRADY TKACHUK najskôr vykúpal Kocha a po ňom aj Hlavaja, ktorému nasadil jasle. Asistencia: Shane Pinto.
 
53:36
Hrivík sa predieral za oblúčikom. Hneď bol sledovaný a strážený Američanmi. Nestihol hodiť puk pod seba na Cehlárika.
 
53:15
USA so zakázaným uvoľnením. Joel Farabee nestihol zachytiť puk. Na ľad prichádza kapitán Brady Tkachuk. Buly pred Augustinem.
 
Reklamná prestávka.
 
51:39
Michael Kesselring rovnako tak vypálil kvalitne, ale na rozdiel od Regendu presne. Samuel Hlavaj sa však nepodvolil a drží puk v náručí.
 
51:03
Pavol Regenda s nebezpečným pokusom zápästím na vzdialenejšiu tyčku. Augustine išiel do zákroku, no nakoniec ho nemusel vykonať.
 
50:25
Kevin Hayes bol veľmi drzý v Hlavajom bránkovisku! Vrazil do Kelemena, ktorý okamžite myslel na odvetu! Čiarový rozhodca mu v tom zabránil!
 
49:48
Výborná strela Američanov od modrej čiary. Hlavaj sa pri zákroku zapotil. Následne dostal pomocnú ruku od obrancov.
 
48:42
Johnny Gaudreau je späť. Už sa posadil medzi spoluhráčov.
 
48:06
Juraj Slafkovský vyčaroval vynikajúce zakončenie spoza Vlasica. Augustine sa však na to pripravil a podržal svoj kolektív. Slafkovskému medzitým zatlieskali diváci.
 
47:43
Pootvorená bránka Hlavaja. Luke Hughes bol v ťažkom uhle. Vydoloval tak iba strelu do bočnej siete.
 
Reklamná prestávka.
 
45:28
Američania sú ešte viac nepríjemní než doteraz. Nemec nebol práve istý pri bránení. Samuel Hlavaj odpálil súperovi puk z hokejky.
 
44:32
USA dalo gól! Kelemen po výbornej práci, keď obral Jonesa, zapojil k sebe Regendu, ale táto súhra nepriniesla gólovú odmenu. USA z rýchleho brejku udrela. SHANE PINTO našiel medzeru medzi nohami Hlavaja. Asistencie: Joel Farabee a Trevor Zegras.
 
43:48
Martin Pospíšil šprintoval naplno za vyhodeným pukom v sprievode dvojice súperov, pričom stihol jedného mierne podpichnúť.
 
42:59
Gaudreau predsa len putuje do útrob Ostravar arény! Kapitán Tkachuk ešte komunikoval s rozhodcami! Nespokojný bol aj tréner John Hynes, ale tomuto ochotne vysvetlili páni v pruhovanom!
 
42:59
Gaudreaua poslal na ľadovú plochu tvrdý obranca Patrik Koch! Pozitívna správa pre USA je, že hviezda tímu ide po vlastných na lavičku!
 
42:59
V rohu klziska leží Johnny Gaudreau. Prišli k nemu Boldy, Petry aj Nelson, no zo striedačky prichádza tiež lekár.
 
41:56
Jake Sanderson vystúpil zo svojej zóny, keďže je obranca. Podporoval spoluhráčov, ale neuspel. Puk sa podarilo poslať aspoň do strednej tretiny.
 
40:29
Tkachuk nepríjemne vystrelil zámerne na ľavý betón Hlavaja. Našťastie pred ním bol hneď sústredený Fehérváry.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Tretia tretina sa začne o 18:13.
 
Teraz sme sledovali potýčku medzi Cingelom a Leonardom. Je to odraz toho, že USA prehráva po dvoch tretinách už 1:4, a toto je práve spôsob zámorských hráčov, ako to vyzerá, keď sa ťahá za kratší koniec. Slovenské góly v tejto časti hry zaznamenali Šimon Nemec a Patrik Koch.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
 
38:37
Cole Caufield predviedol fantastickú strelu švihom. Bolo to presne také, ako to bežne vidieť v zámorskej NHL. Ivan mu nevytvoril prekážku, Hlavaj zasahoval.
 
37:51
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
 
37:41
Ďalší obrovský tlak USA do našej brány! Hráči zaľahli Pinta, ktorý prišiel dorážať! Zegras si vytiahol z klbka sediaceho Cingela, ktorý sa držal jeho hokejky ako kliešť!
 
37:23
Shane Pinto si robil zálusk na presný zásah! Spoza Hlavaja sa ale nepresadil, pretože slovenský brankár získali puk do lapačky od Zegrasa!
 
36:45
Skvelá súhra Američanov! Caufield sa však zblízka popálil na Samuelovi Hlavajovi! Bravúrne to dokázal vyraziť na ochrannú sieť! Niektorí hráči ale pozerali do bránky, či tam nie je puk!
 
36:21
Nepodarilo sa vyhodiť puk z rohu po mantineli. Američania mali na modrej čiare jasnú poistku v osobe Werenskeho.
 
35:51
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Mário Grman – 2 min., nedovolené bránenie.
 
Reklamná prestávka.
 
35:25
Nepríjemné puky teraz obletovali svätyňu Treya Augustineho. Mali sme solídny tlak. V tejto chvíli je hra prerušená.
 
33:53
Samuel Hlavaj chytá ako malý Boh! Vo veľmi náročnom postavení zvládol zneškodniť dve rýchle zakončenia od pravej žŕdky! Toto je jednoznačne jeho zápas!
 
33:25
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
 
33:13
Kvalitné slovenské oslabenie. Američania nedostávali takmer žiadnu šancu na rozostavenie sa v útočnom pásme. Skvelé chlapci.
 
31:25
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Matúš Sukeľ – 2 min., podrazenie.
 
Reklamná prestávka.
 
30:09
Tkachuk opäť hrá mimoriadne agresívne. Terajšia snaha zničiť Čerešňáka hraničila možno aj so zranením. Náš skúsený bek sa mu dokázal vyhnúť.
 
Reklamná prestávka.
 
29:50
Duel je fantasticky rozbehnutý. Rýchlo sme odskočili súperovi už na rozdiel troch gólov. Netreba sa však zblázniť. Okrem toho obrovská istota a pohoda ide z gólmana Hlavaja.
 
28:47
Striedanie v tíme USA:
z ihriska odchádza Alex Nedeljkovic, prichádza Trey Augustine.
 
28:47
Slovensko dalo gól! Americký brankár Nedeljkovic nemal ideálny výhľad. To veľmi dobre vedel obranca PATRIK KOCH. Silná strela zápästím rozvlnila sieť. USA mení gólmanov. Asistencia: Martin Pospíšil.
 
28:31
Hlavaj výborne zapracoval svojou hokejkou. Jednoznačne odmietol akúkoľvek šancu amerického protivníka.
 
27:03
Slovensko dalo gól! Znovu vyhrávame o dva góly. Nechytateľnú delovku vyslal spoza ľavého kruhu ŠIMON NEMEC. Asistencie: Martin Fehérváry a Martin Pospíšil.
 
26:52
USA hrá s piatimi hráčmi.
 
26:29
Libor Hudáček získal krásnu prihrávku od Slafkovského, lenže pokus z prvej neletel na brankára, pretože na ľad išiel jeden z jeho spoluhráčov.
 
25:56
Marek Hrivík si vyskúšal post obrancu. Presný puk mu adresoval Čerešňák. Nedeljkovic bol na mieste. Cingel ešte robil menšiu neplechu.
 
25:25
Samuel Hlavaj ukoristil zakončenie Farabeeho, ktorý je taktiež od začiatku zápasu premotivovaný. Uzemniť ho musel Pospíšil. Prerušená hra. Buly pred našou bránou.
 
24:52
Vylúčenie v tíme USA:
Luke Kunin – 2 min., podrazenie.
 
24:48
USA dalo gól! Nemec ostal osamotený pred odkrytou bránkou Hlavaja. Proti nemu pálil MATTHEW BOLDY a náš obranca jednoducho nemal šancu niečo s tým urobiť. Asistencie: Luke Hughes a Johnny Gaudreau.
 
24:23
Učebnicová prihrávka Slafkovského do pred bránkového priestoru na Hrivíka. Nedeljkovic odolal tomuto nášmu dobýjaniu. Akcia si však zaslúži potlesk.
 
23:42
Brady Tkachuk to začína preháňať. Veľmi tvrdo dohral Matúša Sukeľa, ktorý letel do mantinelu. Bez odozvy arbitrov.
 
23:13
Iskreniu nie je koniec! Tomáš Tatar si chcel vybaviť účty so spoluhráčom Slafkovského Caufieldom!
 
22:32
Úvod druhej tretiny mohol byť ozdobený tretím slovenským gólom. Andrej Kudrna si niesol na hokejke zaujímavý pokus, ale z kruhu nezakončoval podľa predstáv.
 
22:08
Nepríjemný moment! Petryho strela prinútila Hlavaja zasahovať! Ivanova hokejka skončila pod okom Farabeeho! Chvalabohu, vyhli sme sa oslabeniu!
 
22:01
USA a Slovensko hrajú s piatimi hráčmi.
 
21:41
Michal Ivan bol veľmi ležérny na vlastnej modrej čiare. Cingel vyčkával na puk, no musel vstúpiť do tretiny a vypomáhať spoluhráčom.
 
21:07
Peter Cehlárik bol pri puku. Naberal rýchlosť v strednom pásme, ale musel sa zastaviť. Jones trafil do hlavy Šimona Nemca. Naši tréneri ihneď pozerali na tablet, no arbitri to nejdú riešiť.
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
Druhá tretina sa začne o 17:16.
 
Brady Tkachuk niečo vykrikoval pri schádzaní do šatne. Máme sa na čo tešiť v ďalšom priebehu duelu. Určite to bude veľmi vybičované. Čo je však dôležité, vedieme 2:0 po góloch Kelemena a Hudáčka.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:58
Vylúčenie v tíme USA:
Brady Tkachuk – 2 min., hrubosť,
Zach Werenski – 2 min., sekanie.

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Martin Pospíšil – 2 min., hrubosť,
Patrik Koch – 2 min., sekanie.
 
19:58
Brady Tkachuk si vyšliapol na Mária Grmana, ktorý už nestihol na neho reagovať! Tkachukovi sa bez zaváhania postavil Martin Pospíšil! Rukavice dole nešli, ale obaja sa nevyhnú trestom!
 
19:18
Znovu dali o sebe vedieť nebezpeční americkí hráči Boldy s Nelsonom. Ten si veril proti Hlavajovi, chcel mu to poslať medzi nohy, ale nebolo to správne riešenie.
 
19:02
USA hrá s piatimi hráčmi.
 
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
 
17:32
Šimon Nemec si vypýtal nahrávku od Hudáčka. Projektil sadol výborne na čepeľ, ale Nedeljkovic podržal svoj celok.
 
17:02
Vylúčenie v tíme USA:
Matthew Boldy – 2 min., sekanie.
 
Reklamná prestávka.
 
16:41
Jake Sanderson držal puk pri sebe o sekundu navyše. Tú využil Marek Hrivík na výborné atakovanie. Škoda, že puk neprešiel na Slafkovského.
 
15:56
Nemcov dlhočizný puk na útočnú modrú čiaru, kde sa ho nedokázal ujať Cingel, ale bol medzi dvomi protihráčmi.
 
13:47
Opäť vznikajú situácie, ako aj včera s Kazachstanom! Američania logicky idú na doraz, nakoľko majú dvojgólové manko! Golianovi teraz pil krv Farabee!
 
12:44
Výborný strelecký pokus putoval z hokejky Pavla Regendu. Bola to veľmi prudká strela, ktorú hasil Nedeljkovic vyrážačkou.
 
11:56
USA sa vymanila spod tlaku našich hráčov. Nelson, Gaudreau i Matthew Boldy sa predviedli v akcii, ktorú uzavrel zakončením posledný menovaný. Hlavaj podržal Slovákov.
 
Reklamná prestávka.
 
11:26
Slovensko dalo gól! Tatar využil chybu súpera v našej obrannej tretine. Rýchlo vyštartoval do prečíslenia s LIBOROM HUDÁČKOM, ktorý komfortne dorazil puk za chrbát Nedeljkovica. Asistencia: Tomáš Tatar.
 
10:26
Američania sa vrátia do pásma. Martin Pospíšil vynaložil maximálne úsilie, no nezabránil zakázanému uvoľneniu.
 
09:37
Zach Werenski ukázal veľkú silu na puku, k čomu pridal skvelú prácu rukami. Zbavil sa Faška-Rudáša. Nič mu nebránilo vystreliť, akurát zasiahol bočnú sieť.
 
Reklamná prestávka.
 
07:59
Brankár Nedeljkovic prvýkrát štartuje na turnaji, ale rozhodne musí mať toho plné zuby na sklonku polovice tretiny. Teraz vyťahoval zásah lapačkou proti Cehlárikovi.
 
07:37
Gajdoš sa príliš splašil pri dobre rozbehnutej akcii v útočnom pásme. Nevystrelil ideálne, pretože sa zrazil s Tatarom.
 
06:01
Ďalšia dobrá šanca Slovenska. Matúš Sukeľ skvelo forčekoval, Faško-Rudáš mal puk na hokejke, ale v poslednej chvíli mu pokazil strelu Jones.
 
05:41
Alex Nedeljkovic pozorne stál v bránke a čelil úniku Andreja Kudrnu! Americký brankár bol víťazom tejto situácie!
 
05:07
Američania si pripísali strelecký pokus, ktorý mal pod kontrolou Hlavaj. Boldyho puk zlikvidoval a okamžite zamestnal spoluhráčov prihrávkou.
 
03:59
Tomáš Tatar zabojoval po kvalitnej rozohrávke v obrannom pásme. V rohu mantinelu nemal však priestor na veľké špekulácie, a tak vymyslel nahrávku z bekhendu, ktorú ale Hudáček nezachytil.
 
03:17
Slovensko dalo gól! MILOŠ KELEMEN si výborne nakorčuľoval pred bránku, kde bol chvíľku sám. Kudrnovu nahrávku pretavil na gól bekhendom. Asistencie: Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.
 
02:56
Andrej Golian najprv rýchlo korčuľoval do vlastnej obrannej tretiny. V tesnom závese bol Farabee, ale odpískali zakázané uvoľnenie Američanov.
 
01:48
Krásna spolupráca hráčov v elitnej formácii! Slafkovský dal puk Cehlárikovi, ktorý bez prípravy nabil Hrivíkovi, ale ten minul bránku Nedeljkovica!
 
01:22
No bude to teda zaujímavé. Nervozita je zreteľná od vhadzovania. Samuel Hlavaj získal puk do náručia od Farabeeho a následne to v bránkovisku bolo živé.
 
00:01
Zrejme to bude ostrý zápas! Rozhodcovia krotia vášne už pred otváracím vhadzovaním! Zaiskrilo to medzi Pospíšilom a Pintom!
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Úvodné zostavy:

USA: Nedeljkovic (Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson (A), Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk (C) – Zegras, Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont – Leonard.

Tréner: John Hynes.

Slovensko: Hlavaj (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, P. Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík (A), Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar (C) – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.

Tréner: Craig Ramsay.
 
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní 3. zápasu B skupiny na MS 2024 v Česku medzi USA a Slovenskom.

USA


Američania začali šampionát zle. Švédsku podľahli 2:5, no chuť si dokázali napraviť v sobotu proti Nemecku. Hráči spoza veľkej mláky dominovali herne i gólovo. Rezultát 6:1 hovorí za všetko.

Slovensko

Aj slovenskí hokejisti odštartovali 87. majstrovstvá sveta nelichotivo. V prestrelke nestačili na Nemecko, ktoré vyhralo 6:4. Lepšie ale dopadol nedeľný zápas na pravé poludnie s Kazachstanom. Ázijčanom sa podarilo nadeliť šestku, pričom prvé dva góly na najvyššom fóre zaknihoval Martin Pospíšil. Vyznamenal sa aj Libor Hudáček, autor gólu a dvoch prihrávok. Slováci sa posunuli v tabuľke, ale turnaj je stále iba na začiatku.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:20.