koniec Slovensko – Luxembursko
3:0
(3:0)
Komentuje: Tomáš Schügerl
 
S konštatovaním, že Slovensko zvíťazilo nad Luxemburskom presvedčivo 3:0 a v kvalifikácii EURO 2016 ostáva bez straty bodu, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera!
 
Štatistiky zo zápasu:

Strely celkom: 17:4
Strely na bránu: 7:2
Rohové kopy: 5:3
Držanie lopty: 59 % – 41 %
Žlté karty: 2:2
 
Skončilo sa nám kvalifikačné stretnutie EURO 2016 medzi Slovenskom a Luxemburskom, naši chlapci zaslúžene zvíťazili 3:0! O výsledku sa rozhodlo v prvom polčase, keď Slováci trikrát skórovali a vybudovali si rozhodujúci náskok. Druhý polčas už toľko šancí nepriniesol, postupne sa osmelili aj hostia, skóre sa však už nemenilo. Slovensko má tak v tabuľke 15 bodov a ostane na čele kvalifikačnej skupiny C! Naši hráči predviedli koncentrovaný výkon s minimom chýb, Luxembursku nedovolili premýšľať na prekvapenie a tak sa radujú z troch bodov!
 
90+3
Koniec zápasu.
 
90+3
Center v podaní Laterzu si parádne skrotil v šestnástke Kozáčik, ten si tak dnes zrejme pripíše zaslúžené čisté konto!
 
90+3
Hostia ešte pri lopte v strede ihriska, naši sa snažia napádať a dohrať zápas s loptou na svojich kopačkách. Zatiaľ sa im to nedarí, pri lopte Luxembursko.
 
90+2
Hra momentálne v strede ihriska, Hrošovský tam fauloval súpera a tak je z toho štandardka pre Luxembursko z veľkej diaľky.
 
90+1
Center zo štandardky odvrátil v jej strede hlavou Škrtel, po následnej diskusii sme získali outové vhadzovanie na vlastnej polovici. Stále pokračuje nádherné standing ovation tribún!
 
90
Nadstavujú sa 3 minúty.
 
90
Ďurica fauloval prenikajúceho Mutscha, v poslednej minúte ešte uvidíme štandardku hostí z 30 metrov z ľavej strany. Diváci vstali a potleskom odmeňujú náš tím za predvedený výkon!
 
89
Naši hráči už dohrávajú predsa len v pokojnejšom tempe, nikto sa nechce zbytočne zraniť či vykartovať. Hostia môžu byť v podstate spokojní, po nevydarenom prvom polčase odídu s dôstojným výsledkom.
 
88
Hubočan už späť v hre, Luxembursko športovo vrátilo loptu na slovenské kopačky. Sledujeme záver stretnutia, v ktorom si pripíšeme piatu výhru z piatich kvalifikačných zápasov!
 
87
Pri ľavej postrannej čiare leží v bolestiach na trávniku Tomáš Hubočan, zrejme bude znovu potrebný zásah zdravotníkov nášho tímu. Ťažko povedať, či ide o kŕče, alebo nepríjemné doznenie súboja s protihráčom.
 
86
Martin Škrtel takticky fauloval Gersona, za čo vidí žltú kartu. Tento verdikt poriadne rozčúlil Jána Kozáka, ktorý potom diskutoval aj so štvrtým rozhodcom.
 
86
Pekná kombinácia našich! Hamšík bol s loptou pred šestnástkou a šikovne vysúval po strane Šestáka, jeho prudký center do stredu šestnástky odpálil obranca pri prednej žrdi!
 
85
Joachim síce hlavičkoval v šestnástke cez Škrtela, jeho pokusu však citeľne chýbala presnosť. Vykopáva tak Kozáčik, zakladá ďalšiu akciu nášho mužstva. Diváci skandujú ,,My chceme gól!"
 
84
A prišla pekná lopta dopredu na Nemca, ktorý si chrbtom k bráne loptu dobre prebral a z otočky hľadal nabiehajúceho Maka na pravej strane, prihrávka bola príliš prudká a tak ju Mak napriek veľkej snahe nedobehol!
 
83
Hostia kombinovali pred šestnástkou, do nej sa však už nepozreli, keďže tam veľmi dobre zapracoval Pečovský. Následne sme videli faul na prenikajúceho Hamšíka, v rozohrávke znovu náš tím.
 
82
Zápas už dohrávame absolútne suverénne a pokojne, diváci by si priali ešte jeden presný zásah v sieti Jouberta. Cieľom Matúša Kozáčika i celej obrany bude určite aj čisté konto.
 
82
Štandardka nášho tímu z ľavej strany, loptu do šestnástky centroval Mak. Vyzeralo to nádejne, najvyššie si však pred päťkou vyskočil Joubert a kryl loptu do svojich rukavíc.
 
81
Po rohu to vyzeralo veľmi nebezpečne! Center preletel popred bránou, kde naň nedosiahli Škrtel ani Nemec! Na vzdialenejšej žrdi sa potom pri snahe o dorážku zrazili dvaja naši hráči, našťastie bez následkov.
 
80
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Miroslav Stoch, prichádza Stanislav Šesták.
 
79
Na ihrisko príde Stanislav Šesták, už sa na to pripravuje pri postrannej čiare. Medzitým v akcii striedajúci Mak, na ľavej strane vybojoval svojou aktivitou rohový kop.
 
78
Striedanie v tíme Luxembursko: z ihriska odchádza Stefano Bensi, prichádza Tom Laterza.
 
77
Na opačnej strane evidujeme aj akciu nášho tímu, Stoch si však prihrávku za obranu preberal už v postavení mimo hry. Pri lopte tak hostia, tí v druhom polčase vystrkujú rožky aj v ofenzíve, zatiaľ však veľmi nesmelo. Do konca aj s nadstavením cca 15 minút, zdá sa, že víťazstvo už v pokoji udržíme.
 
76
Na hrote útoku Luxemburska celý zápas bojuje urastený Joachim, proti našim stopérom to má veľmi ťažké. Platilo to aj teraz, keď si s ním poradil Ďurica. Štadión medzitým vytlieskava našich hráčov, diváci sa naďalej skvele bavia!
 
75
Naši si vzadu komplikujú situáciu! Joachim si tam prebral ich nepresnú prihrávku a dostával sa do dobrej pozície v šestnástke, Hrošovský ho tam zozadu odzbrojil na hrane pravidiel, penalta z toho nie je! Následne ešte zbytočne kľučkoval Ďurica, všetko vyriešil ráznym odkopom Škrtel!
 
74
Tvrdú strelu podobne ako pri prvom góle vyslal Ďurica, tentoraz však bola tečovaná v múre a tak Joubert loptu skrotil skôr, než prešla za bránkovú čiaru. Nie je z toho teda ani roh.
 
73
Slovensko má k dispozícii štandardnú situáciu z osi ihriska vo vzdialenosti cca 30 metrov od brány, loptu si tam stavia trio Stoch, Hamšík a Ďurica.
 
72
Na opačnej strane zaujímavá akcia Luxemburska, keď z pravej strany dával pred bránu Bensi, Gersonovi chýbal krok, aby tam dokázal zblízka vystreliť! Napokon všetko vyriešil Kozáčik.
 
71
Marek Hamšík si prebral dlhý pas od Hubočana a mohol postupovať na bránu, druhý dotyk s loptou mu však nevyšiel a tak zasiahla konsolidovaná obrana hostí.
 
70
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Vladimír Weiss, prichádza Róbert Mak.
 
69
Nebezpečná akcia v podaní hostí! Bensi najprv tvrdo odzbrojil od lopty Pekaríka, aby sa potom prepracoval až pred Kozáčika, kde sa už chystal zblízka zakončiť, napokon mu loptu spod nohy odkopol skvelým sklzom Škrtel!
 
Dnešné stretnutie sleduje 9524 divákov.
 
68
Joubert mal problém s pretiahnutým centrom z rohu, pred dobiedzajúcim Škrtelom len s veľkým vypätím všetkých síl vyboxoval loptu do bezpečia!
 
67
Hamšík bol s loptou voľný na šestnástke a prihrával do behu napravo Stochovi, ten sa prebíjal pred bránu, pod nohy sa mu vrhol Chanot a odkopol na roh! Faul to nebol, Chanot hral ako prvú loptu.
 
66
Ostreľovanie brány hostí po slovenskom rohu! Weissov center odvrátil obranca pred šestnástku k Hrošovskému, ktorého projektil zablokovala obrana! K ďalšej strele potom napriahol Stoch, avšak znovu s podobným výsledkom!
 
65
Hra je oproti prvému polčasu predsa len trochu pokojnejšia, hostia už hrajú pozornejšie v obrane a nevidíme tak toľko príležitostí. To dôležité ale platí – vedieme rozdielom triedy a smerujeme k piatej výhre v kvalifikácii!
 
64
Striedanie v tíme Luxembursko: z ihriska odchádza Maurice Deville, prichádza Ben Payal.
 
63
Snáď prvé dnešné zaváhanie Martina Škrtela, keď na poliacej čiare stratil loptu v súboji s Devillem, ktorý do brejku vysúval Joachima, proti nemu v pozícii posledného hráča výborne zasiahol Ďurica.
 
62
Kapitán hostí Mario Mutsch je za faul na Weissa napomínaný žltou kartou.
 
61
Pekaríkova akcia vyzerala veľmi dobre, potiahol si loptu na stred a strieľal, pričom zblokovaný pokus sa dostal k Nemcovi. Ten chrbtom bráne vracal späť Pekaríkovi, ktorého nahrávka do strany bola pre Weissa pridlhá.
 
60
Luxemburský roh presne po hodine hry odvrátila naša obrana bez väčších starostí, už sme späť pri lopte a môžeme sa pokúsiť zaútočiť.
 
59
Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Juraj Kucka, prichádza Patrik Hrošovský.
 
59
Hostia sa pokúsili o útok po ľavej strane, center v šestnástke odkopol razantne na roh Ďurica, pričom loptu namieril až na blízku cestu, čím vyvolal smiech pobavených fanúšikov.
 
58
Po krátkej prestávke sa znovu hrá, center zo štandardky preletel cez celé pokutové územie, na spätnú prihrávku Weissa nereagoval nik z našich útočníkov a tak zasiahol Joubert.
 
57
Kucku z ihriska vyprevádza mohutný potlesk a skandovanie jeho mena! Náš hráč z nosidiel kýva divákom, je to smutný, ale zároveň dojímavý moment.
 
56
Tak bohužiaľ, na ihrisko musia prísť zdravotníci s nosítkami. V našom tíme tak dôjde k prvému vynútenému striedaniu. Veríme, že Juraj Kucka bude v poriadku!
 
55
Na opačnej strane osamotený útok hrotového útočníka Joachima, proti trojici našich obrancov sa presadzoval len veľmi náročne. Na opačnej strane faul na prenikajúceho Kucku, bude potrebné aj ošetrenie.
 
54
Po odrazenej lopte z rohu sme videli nádhernú kombináciu, Stoch oblúčikom našiel na pravom kraji šestnástky Nemca, ten z prvej dával na stred Škrtelovi, ktorý vo výbornej pozícii loptu zle trafil a hostia sa tak ubránili!
 
53
Nemec sklepol dlhú loptu na hrote útoku, čím založil nebezpečnú postupnú akciu nášho tímu! Na jej konci sa v šestnástke uvoľnil Hamšík a strieľal zblízka k žrdi, obranca zablokoval na roh!
 
52
Vtipná, nápaditá akcia, jednoducho paráda! Weiss pri ľavej čiare pohybom oklamal Mutscha, dokázal si tak prebrať dlhú prihrávku v behu a prihral na stredu Nemcovi. Ten nasadil obrancovi jasličky a naservíroval do stredu na strelu Hamšíkovi. Jeho tvrdý pokus tečoval obranca, vďaka čomu zasiahol Joubert!
 
51
Striedanie v tíme Luxembursko: z ihriska odchádza Dwayn Holter, prichádza Daniel Da Mota.
 
50
Naše mužstvo malo k dispozícii štandardku od pravej postrannej čiary, pretiahnutý center si na zadnej žrdi v náročnej pozícii nedokázal spracovať Peter Pekarík. Joubert tak odkopáva od svojej svätyne.
 
49
Slováci sú strelecky aktívni, nedávajú najavo uspokojenie s týmto stavom. Miroslav Stoch strieľal z 30 metrov, jeho pokusu ale chýbala razancia i presnosť. Napriek tomu si vyslúžil potlesk plných tribún!
 
48
Po nápaditej rozohrávke vypálil prudko Juraj Kucka, lopta ešte bola pred Joubertom tečovaná a ten mal kopu šťastia, že ju vôbec dokázal skrotiť do svojej náruče!
 
47
Marek Hamšík nádherne prenikal stredom ihriska, už sa dostával pred šestnástku, keď ho zozadu fauloval vracajúci sa obranca. Je tu nebezpečná slovenská štandardka z cca 22 metrov.
 
46
Juraj Kucka chcel hneď skraja polčasu nadviazať na slovenskú aktivitu z prvej polovice a veľmi pekne hľadal vpredu Weissa, ten bol v postavení mimo hry.
 
46
Druhý polčas sa začal bez zmien v zostavách, výkop mali hostia. Pokračujú teda rovnaké základné jedenástky, aké zápas aj začali.
 
46
Začal sa druhý polčas.
 
Ešte pohľad na ďalšie zápasy našej skupiny – Španielsko vedie nad Ukrajinou po polčase 1:0, Macedónsko hrá s Bieloruskom 1:1. Zápasy môžete sledovať aj na onlajny.eu, stačí si vybrať v hornej roletke prenosov.
 
Štatistiky po 1.polčase:

Strely celkom: 9:1
Strely na bránu: 6:1
Rohové kopy: 1:2
Držanie lopty: 57 % – 43 %
 
Nadstavovať sa nemuselo, prvý polčas sa skončil jasným výsledkom a vedením Slovenska! Naši hráči vedú rozdielom triedy, keď na ihrisku jasne dominujú a okrem jednej šance nepustili hostí prakticky k ničomu. Našej hre veľmi pomohol rýchly gól Nemca, potom sa presadil aj Weiss a po krásnej akcii zo záveru polčasu aj Pekarík. Vyzdvihnúť musím aj výbornú kulisu, je to skutočne krásny futbalový večer. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, tak si dnes zaknihujeme tri body a snáď v druhom polčase ešte skóre navýšime. Pri začiatku druhej polovice sa na vás teším od 21:45!
 
45
Prvý polčas sa skončil.
 
45
Okulahodiaca akcia slovenského tímu! Hamšík vyslal zo stredu poľa oblúčik na pravú stranu k Weissovi, ten si ešte obhodil obrancu a zakončoval sám proti výrazne vybehnutému Joubertovi. Snažil sa ho prehodiť, brankár hostí s námahou loptu vo výskoku kryl!
 
44
Na opačnej strane nepríjemný center do šestnástky v podaní Jansa, Ďurica to pred Joachimom zvládol výborne a hlavou odvrátil loptu do bezpečia.
 
43
A mohlo to byť o štyri! Po dlhej prihrávke z hĺbky poľa vybehol pred šestnástku proti Weissovi Joubert, loptu síce zasiahol, ale poslal len ku Stochovi. Ten mal pred sebou na okamih odkrytú bránu, Joubert sa ale veľmi dobre vrátil a na hranici šestnástky loptu vyrazil do bezpečia!
 
42
Pokojná rozohrávka slovenskej obrannej štvorice, ktorá výrazne prispela k našim gólom – po Ďuricovej delovke skóroval Nemec a Pekarík sám strelil náš tretí gól!
 
41
Luxemburský pokus o odpoveď sa skončil veľmi rýchlo, keď bol Joachim na hrote útoku v postavení mimo hry. Pri lopte tak naši hráči.
 
40
Klbko radosti pri slovenskej striedačke, raduje sa aj tréner Ján Kozák. Tesne pred koncom polčasu vedieme o tri góly, to je niečo fantastické aj z hľadiska skóre v skupine, ktoré môže tiež hrať svoju rolu!
 
39
Slovensko dalo gól!
Tak to je niečo úžasné, naši krajní obrancovia rozobrali obranu hostí a už je to rozdielom triedy! Peter Pekarík najprv vyviezol loptu z pravej strany až do stredu, kde ju nahral Hubočanovi. Pekarík pokračoval v nábehu do šestnástky, Hubočan mu tam poslal presnú prihrávku a PETER PEKARÍK obstrelil padajúceho Jouberta!
 
39
Po rýchlej rozohrávke mal priestor na pravej strane Hamšík a okamžite hľadal krížnym centrom Nemca, loptu odhlavičkoval Schnell. Následne sa ešte k odrazenej lopte pred šestnástkou dostal Weiss, proti početnej presile sa už nepresadil.
 
38
Po dlhšej dobe sme získali loptu pod kontrolu, pri postrannej čiare môže vhadzovať Hubočan. Medzitým celý štadión skanduje ,,Slovensko, Slovensko!"
 
37
Zaujímavá fáza hry, kedy majú loptu častejšie na kopačkách hostia. Je to však najmä v strede ihriska a na vlastnej polovici, naši bránia veľmi pozorne, pričom čakajú na svoju príležitosť.
 
36
Maurice Deville vidí za spomínaný zákrok na Kucku žltú kartu.
 
36
Po narážačke hostí mal pred sebou množstvo voľného priestoru na ľavej strane Jans, lopta mu však ušla až za čiaru. Po našej strate lopty sa už rysoval útok hostí, ten však zastavil faulom na Kucku Deville.
 
35
Pomaly sa nám blíži záver polčasu, vedieme o dva góly a bezpečne smerujeme za tromi bodmi. Hostia sa teraz snažia v ofenzíve, ich akciu zastavil útočný faul Joachima.
 
34
Jans teraz navyše peknou prihrávkou do behu vysúval pri čiare Devilla, ten síce mal pred Hubočanom náskok, náš obranca ho však dobehol a pohľadom skontroloval loptu, ktorá prešla až za čiaru.
 
33
Luxembursko sa znovu pokúsilo o útok, pokusy hostí sú s výnimkou hlavičky Schnella po rohu bezzubé a chýba im potrebná myšlienka. Každopádne, Luxembursko sa ani po dvoch inkasovaných góloch nezložilo a hosťom určite nemôžeme uprieť snahu.
 
32
Sledujeme pokojnejšiu fázu hry, slovenský tím momentálne rozohráva loptu na svojej obrannej polovici. Na konci rozohrávky bol dlhý pas dopredu na nabiehajúceho Weissa, loptu zastavil Mutsch.
 
31
Nekompromisný Martin Škrtel, pred Holterom odkopol v šestnástke loptu nanajvýš razantne a zažehnal tak snahy hostí o prípadný útok. Publikum aj naďalej buráca a ženie dopredu svoj tím!
 
30
Pravý obranca Slovenska Peter Pekarík fauloval pri čiare Bensiho, od rozhodcu za to vidí žltú kartu.
 
29
Bezprostredne po zisku lopty predviedli Slováci brejk, keď Hamšík vysúval kolmicou dopredu Nemca, ten si proti Schnellovi v osobnom súboji neporadil, keď mu odskočila lopta.
 
28
Hostí tie dva inkasované góly predsa len trochu vyburcovali. Joachimovu strelu najprv obrana zablokovala, aby potom popri čiare prenikol Jans, aj jeho snaha ale bola márna.
 
27
Hubočanovi na pravej strane nesadol center a takmer predviedol podobný gól ako nedávno Košičan Novák v lige, v tomto prípade ale lopta skončila na hornej sieťke vracajúceho sa Jouberta.
 
26
Famózny Juraj Kucka, zozadu čisto obral o loptu váhajúceho Holtera. Na našich hráčoch je vidieť obrovská bojovnosť, žiadna lopta pre nich nie je stratená a prináša im to ovocie v podobe dvoch vstrelených gólov!
 
25
A po rohu mohlo byť znížené! Po peknom centri si na päťke najvyššie vyskočil Schnell a na naše šťastie namieril presne do stredu brány, kde v náročnej pozícii loptu kryl skvelý Kozáčik!
 
24
Deville mal trochu priestoru na pravej strane a centrovanou loptou hľadal v šestnástke Joachima, dobre postavený Pekarík odkopol loptu na roh!
 
23
Hostia sa po inkasovanom góle pokúsili o odpoveď a predviedli postupnú útočnú akciu, tá veľmi rýchlo stroskotala na konsolidovanej slovenskej obrane.
 
22
Je to o dva góly a štadiónom okamžite putujú mexické vlny! Nechcem predbiehať, ale sme na tej najlepšej ceste za tromi bodmi! Samozrejme, čaká nás ešte takmer 70 minút.
 
21
Slovensko dalo gól!
Tak to je fantastické, už vedieme o dva góly a hneď sa bude hrať o niečo ľahšie! Obrovská radosť v Žiline! Tomáš Hubočan vyslal od pravej postrannej čiary vysokú krížnu prihrávku, sprvoti to vyzeralo nenápadne, potom sa však maličký VLADIMÍR WEISS pohybom odpútal od statických obrancov hostí, obtočil sa s loptou v šestnástke a presnou krížnou strelou umiestnil loptu k protiľahlej žrdi!
 
20
Krásna spolupráca dvojice Weiss a Stoch! Weiss nádherne prenikol s loptou cez stred ihriska a vysunul na pravej strane Stocha a ten hľadal pred bránou osamoteného Nemca, ktorý by už dával do prázdnej brány! Loptu v poslednej chvíli odkopol pozorný Schnell.
 
19
Luxembursko to skúša najmä nakopávanými loptami dopredu, to ale proti stopérskej dvojici Ďurica-Škrtel nemá veľké šance na úspech. Túto dlhú loptu od Schnella si pokryl Kozáčik.
 
18
Krásna diagonála v podaní Ďuricu, ktorý pri pravej čiare našiel Pekaríka. Náš pravý obranca sa statočne prebíjal dopredu, v súboji s Jansom napokon ťahal za kratší koniec.
 
17
Hostia mali po faule na Joachima k dispozícii zaujímavú štandardku z cca 30 metrov na osi ihriska, vysoký oblúčik do šestnástky si pri svoje ľavej žrdi pokryl pozorný Matúš Kozáčik. Bol to jeho prvý zákrok v zápase.
 
16
A mohli sme viesť o dva góly! Kucka perfektne potiahol loptu dopredu po ľavej strane, prihral späť na Weissa, ktorý mal výborný štart na loptu a okamžite sa s ňou predral do šestnástky, jeho krížnu strelu kryl s námahou Joubert!
 
15
Koniec prvej štvrťhodiny v znamení postupnej rozohrávky hostí, tí sa po rýchlom góle snažia dostať späť do zápasu. Táto akcia im však nevyšla, dlhá lopta dopredu skončila až za bránkovou čiarou.
 
14
Center z rohu smeroval na bližšiu žrď, kde sa napriek veľkej snahe nepresadil Schnell, pritom ešte aj fauloval nášho obrancu. Od vlastnej brány tak vykopáva Matúš Kozáčik.
 
13
Holter strieľal po zemi z 25 metrov, Škrtel jeho pokus zablokoval na rohový kop. Hostia teda majú výhodu svojho prvého rohu v zápase.
 
12
Teraz trochu zariskoval Pekarík a jeho spätnú prihrávku do šestnástky v poslednej chvíli spracoval Ďurica, pri ňom bol už totiž napádajúci Joachim.
 
11
Obrovská radosť na žilinských tribúnach aj medzi našimi hráčmi! Uvidíme, ako sa Luxembursko vyrovná s týmto rýchlym úderom a či predvedie viac aj v ofenzíve.
 
10
Slovensko dalo gól!
Je to tam, Slovensko strieľa tak dôležitý rýchly vedúci gól! Základom bola fantastická štandardka – Ján Ďurica nádherne vystrelil a Joubert vytlačil tvrdú strelu len na brvno. Už-už sa zdalo, že to obrancovia hostí po odrazenej lopte v šestnástke zvládnu, proti nim sa ale presadil dôrazný ADAM NEMEC a strelou k bližšej žrdi otvoril skóre!
 
9
Na opačnej strane protiútok Slovenska, Stoch síce najprv na Nemca loptu neprestrčil, potom bol ale faulovaný Hamšík a tak je tu štandardka z cca 30 metrov. Bude to strela, či center?
 
8
Pozor aj na hostí! Po ich postupnej kombinácii sa pred šestnástkou ocitol voľný Gerson, mohol skúsiť priamu strelu, miesto toho ešte kľučkoval, čo sa mu proti Ďuricovi stalo osudným.
 
7
Je tu prvý strelecký pokus! Nemec sa aj s trochou šťastia dostal chrbtom k bráne k lopte, okamžite prejavil inštinkt útočníka a potiahol si dopredu, pričom priťukol do stredu Stochovi. Miňo to skúsil z 25 metrov, mieril ale veľmi nepresne.
 
6
Na štadióne panuje výborná atmosféra, doslova tu nepočuť vlastného slova! Popritom sa hostia pokúsili o prvú ofenzívnu akciu, prestrčenie Gersona vystihol výborný Kucka.
 
5
Nádherná akcia Slovenska! Šikovný Vladimír Weiss sa uvoľnil na ľavej strane a vysunul kolmicou do šestnástky Hamšíka, ten ešte hľadal pred päťkou voľného Nemca, pred ktorým v poslednej chvíli odkopol Schnell!
 
4
Brankár hostí Joubert prvý raz pri lopte, keď center z pravej strany príliš nesadol Pekaríkovi a tak Joubert s prehľadom pokryl loptu pri svojej ľavej žrdi. Následne len odovzdal na slovenské kopačky.
 
3
Rohový kop sme rozohrali nakrátko, center do šestnástky odvrátila sformovaná obrana hosťujúceho tímu. Stále pri lopte hráči v bielom, od úvodu sme podľa predpokladov aktívnejší.
 
2
Prvá nebezpečná situácia pred bránkou súpera! Miroslav Stoch sa už na pravom kraji šestnástky dostával do streleckej pozície, napokon s loptou urobil oblúk popred šestnástku a proti obrannému valu už bolo ťažké vystreliť, po prihrávke vybojoval Weiss rohový kop!
 
1
Úvodný výkop mali k dispozícii naši futbalisti, ktorí okamžite zakladajú útočnú akciu. Zatiaľ je to však len v rovine prihrávok medzi stopérmi, Luxembursko okamžite bráni so všetkými desiatimi hráčmi.
 
1
Stretnutie sa práve začalo.
 
Máme za sebou hymny oboch krajín, diváci ich ocenili frenetickým potleskom! Ešte nasleduje podanie rúk oboch kapitánov, výber strán, a dnešný kvalifikačný zápas sa bude môcť začať! My vám prajeme príjemný športový zážitok!
 
Obe mužstvá už na ihrisku, zaznejú národné hymny!
 
-10
Na trávniku sa už všetko pripravuje na nástup oboch tímov na ihrisko. Fanúšikovia obsadzujú aj posledné voľné sedadlá, začíname o necelých 10 minút!

Niečo k počasiu – aj Žilinu dnes zasiahol predpovedaný studený front, oproti predchádzajúcim dňom sa citeľne ochladilo. Pred zápasom však nepršalo, trávnik je tak vo veľmi dobrom stave. Takže zatiaľ sme bez dažďa, teplota cca 6 stupňov nad nulou, hru nebude výrazne ovplyvňovať ani vietor.
 
-15
Práve sa končí rozvička, naši hráči mávajú divákom, ktorí skandujú ich mená. Skutočne to zatiaľ vyzerá na krásny futbalový večer, úvodný výkop už o necelých 15 minút!
 
Štadión je zaplnený približne z 80 % a do začiatku bude vypredaný. Dnes boli v predaji posledné voľné vstupenky, ktoré sa uvoľnili do predaja, nakoľko o ne neprejavili záujem priaznivci hostí. Tí tu však svoje zastúpenie majú – na kraji západnej tribúny povzbudzuje cca 20 fanúšikov z Luxemburska, proti početnej presile Slovákov je to sympatická snaha. Dnes tu však jednoznačne vládnu naše farby – už pred zápasom vládla výborná nálada, naši priaznivci skandovaním privítali aj autobus s hráčmi ešte pred vstupom na štadión.
 
Vážení športoví priatelia, prajem vám príjemný piatkový večer priamo zo štadióna v Žiline! Približne o 20 minút sa tu začne piate vystúpenie našej futbalovej reprezentácie v rámci kvalifikácie na EURO 2016! Cieľ je dnes jasný – tri body proti papierovému outsiderovi z Luxemburska, dnešná futbalová Európa však už slabých súperov nepozná a tak nás zrejme čaká ďalší náročný duel. Zatiaľ si môžete pozrieť základné zostavy tímov – v tej našej nenachádzame väčšie prekvapenie, určite sa tešíme na výkon ofenzívnej trojice Weiss – Hamšík – Stoch.
 
Úvodné zostavy:

Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan – Pečovský, Kucka – Weiss, Hamšík, Stoch – Nemec
Náhradníci: Mucha, Dúbravka (obaja NB), Michalík, Saláta, Švento, Greguš, Duda, Hrošovský, Šesták, Jakubko, Mak, Ďuriš Tréner: Ján Kozák

Luxembursko: Joubert – Jans, Schnell, Chanot, Mutsch (C) – Gerson, Philipps – Bensi, Holter, Deville – Joachim
Náhradníci: Moris (NB), Vogel, Bohnert, Da Mota, Payal, Laterza, Malget, Luisi Tréner: Luc Holtz

Rozhodca: Studer – Bieri, Klossner (všetci Švajčiarsko).
 
Na Slovensku zavládla pravá futbalová horúčka, vypredaný štadión v Žiline sa teší na piate vystúpenie slovenských reprezentantov, ktorí chcú vo víťaznej sérii pokračovať aj proti Luxembursku – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka, aby ste v piatok večer sledovali zápas kvalifikácie EURO 2016 medzi Slovenskom a Luxemburskom! Naši chlapci sú na čele kvalifikačnej skupine C a túto pozíciu si určite chcú udržať aj po piatom kvalifikačnom zápase, ktorý uzavrie prvú polovicu snahy postúpiť na európsky šampionát! Luxembursko však neradno podceňovať, malá futbalová krajina urobila veľký krok vpred a dokáže vzdorovať najlepším! V Žiline nás čaká čarovný futbalový večer, z komentátorského stanovišťa sa na vás teší Tomáš Schügerl!
 
Kvalifikačná skupina C

Na čele skupiny je bez straty bodu Slovensko, o druhé postupové miesto zatiaľ súperia Španieli a Ukrajinci. Slováci postupne vyhrali na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1), v Bielorusku (3:1) a v Macedónsku (2:0).

Tabuľka:
1. SLOVENSKO 4 4 0 0 8:2 12 bodov
2. Španielsko 4 3 0 1 13:3 9 bodov
3. Ukrajina 4 3 0 1 6:1 9 bodov
4. Macedónsko 4 1 0 3 4:10 3 body
5. Bielorusko 4 0 1 3 2:9 1 bod
6. Luxembursko 4 0 1 3 3:11 1 bod

Piatkový program zápasov v skupine C: (všetky o 20:45)
SLOVENSKO – Luxembursko
Macedónsko – Bielorusko
Španielsko – Ukrajina
 
Vzájomné zápasy

V kvalifikácii na MS či ME sme sa s Luxemburskom stretli len raz, a to pri našej neúspešnej snahe postúpiť na MS 2006. Vtedajší slovenský tím sa prebojoval do baráže, kde však nestačil na Španielsko.

S Luxemburskom sme vtedy oba zápasy zvládli – 18.8.2004 sme na Tehelnom poli vyhrali 3:1, keď pred 4500 divákmi Luxembursko vyhrávalo po rýchlom góle z 2.minúty, skóre sme otočili gólmi Vitteka, Greška a Dema. 9.6.2005 to bola v Luxemburgu povinná jazda, zakončená jasným víťazstvom Slovákov – o výhru 4:0 sa pred 2800 divákmi postarali Németh, Mintál, Kisel a Reiter.

Varovaním ostáva dátum 9.2.2011 – tím pod vedením trénera Vladimíra Weissa podľahol v Luxembursku šokujúco 1:2, keď v hustej hmle náš gól zaznamenal Jendrišek. Domáci potom otočili dvomi gólmi da Motu, ktorý je mimochodom aj v nominácii na piatkový zápas.
 
LUXEMBURSKO

Luxembursko už dávno nie je žiadnym fackovacím panákom futbalovej Európy či sveta. Futbalisti z malej krajiny Beneluxu s niečo vyše polmilióna obyvateľmi predvádzajú v posledných rokoch zlepšené výkony, čo si všimla aj futbalová Európa. V roku 2008 si Luxembursko pripísalo zrejme najslávnejšie víťazstvo, keď vo Švajčiarsku vyhralo v kvalifikácii MS 2010 2:1. Veruže to potom bola vo svete veľká sláva, veď Švajčiari sa na tohtoročnom MS dostali do osemfinále!

V rankingu FIFA sa naši piatkoví súperi nachádzajú na 126.priečke, výrazne vyššie než ďalší európski trpaslíci ako Malta, Lichtenštajnsko či Kazachstan. Toto postavenie len dokumentuje rastúcu silu luxemburského futbalu. V kvalifikačnej skupine má Luxembursko na konte bod za remízu 1:1 v domácom zápase s Bieloruskom. Veľkú smolu malo Luxembursko v Macedónsku, kde o bod prišlo gólom v nadstavenom čase.

V nominácii nájdeme deviatich legionárov, hrajúcich v kvalitných zahraničných ligách. Nomináciu si môžete pozrieť tu:

Brankári: Joe Frising (Rodange), Jonathan Joubert (Dudelange), Anthony Moris (Mechelen, Belgicko)
Obrancovia: Daniel da Mota, Tom Schnell (obaja Dudelange), Maxime Chanot (Kortrijk, Belgicko), Laurent Jans (Fola Esch), Ben Vogel (Victoria Rosport)
Záložníci: Lars Gerson (Sundsvall, Švédsko), Dwayn Holter (Greuther Fürth, Nemecko), Mathias Jänisch (Differdange), Ben Payal (Cola Esch), Mario Mutsch (St. Gallen, Švajčiarsko), Tom Laterza (Cola Esch)
Útočníci: Stefano Bensi (Cola Esch), Kevin Malget, David Turpel (Dudelange), Florian Bohnert (Saarbrücken, Nemecko), Maurice Deville (Kaiseslautern, Nemecko), Massimo Martino (Grevenmacher), Aurelien Joachim (CSKA Sofia)
 
SLOVENSKO

Naši chlapci majú kvalifikáciu na EURO 2016 fantasticky rozohratú a patria medzi štyri mužstvá, ktoré nestratili ešte ani bod! Skvelé výkony, štyri výhry a nadšení fanúšikovia – to prináša partia pod vedením trénera Jána Kozáka. Je ešte priskoro hovoriť o postupe na šampionát, doterajší priebeh kvalifikácie však tomu jasne napovedá!

Naši reprezentanti navyše dokázali zmeniť myslenie našich fanúšikov, ktorí už začali chodiť na slovenský tím, a nie na súpera. Zápas v Žiline je totiž vypredaný! Môžeme sa tešiť na skvelú atmosféru, ktorú vytvoria nadšení fanúšikovia. V priebežnom rankingu FIFA je Slovensko na 22.priečke.

V nominácii znovu evidujeme mladú krv – záložníkov Ondreja Dudu (Legia Varšava) a Jána Greguša (Jablonec). Po dlhšej dobe sa do reprezentácie vracia stopér Slovana Bratislava Kornel Saláta, účastník MS 2010 v Južnej Afrike. Tu je celá nominácia Slovenska:

Brankári: Matúš Kozáčik (Plzeň, ČR), Ján Mucha (Tula, Rusko), Martin Dúbravka (Esbjerg, Dánsko)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín, Nemecko), Martin Škrtel (Liverpool, Anglicko), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva, Rusko), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva, Rusko), Ľubomír Michalík (Dunajská Streda), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Dušan Švento (1.FC Kolín, Nemecko)
Záložníci:Ján Greguš (Jablonec, ČR), Viktor Pečovský (Žilina), Juraj Kucka (FC Janov, Taliansko), Patrik Hrošovský (Plzeň, ČR), Róbert Mak (PAOK Solún, Grécko), Stanislav Šesták (Bochum, Nemecko), Marek Hamšík (Neapol, Taliansko), Ondrej Duda (Legia Varšava, Poľsko), Vladimír Weiss (Lekhwiya, Katar), Miroslav Stoch (Al-Ain, SAE)
Útočníci: Michal Ďuriš (Mladá Boleslav, ČR), Adam Nemec (New York City, USA), Martin Jakubko (Perm, Rusko)
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.