po s.n. (0:1) Slovensko – Dánsko
3:4
(0:1, 0:2, 3:0 - 0:0)
Komentuje: Tomáš Lengyel
 
65:00
V samostatných nájazdoch zvíťazilo Dánsko. Rozhodujúci bol presný zásah MORTENA GREENA.
 
64:33
Dánsky realizačný tím zareagoval oddychovým časom. Bude sa hrať vo formáte štyroch proti trom.
 
64:33
Michel Miklík išiel do útoku, aby vytvoril situáciu dvoch proti jednému. Nešťastne však vletel do brankára Dahma a hlavný rozhodca mu udelil dvojminútový trest.
 
58:54
Ďalšia tutovka dánskeho tímu. Odrazený puk pred bránou našiel úplne voľného Juliana Jakobsena, proti ktorému skvele zasiahol Július Hudáček.
 
58:11
Dáni boli blízko rozhodnutia. Nikolaj Ehlers našiel v tesnej blízkosti brány Mortena Madsena, ktorého vychytal Július Hudáček.
 
55:02
Tresty na oboch stranách. Po vzájomnej roztržke vylúčil hlavný rozhodca za hrubosť Frederika Storma a Petra Tršku.
 
54:18
Iba chvíľu sa hralo v režime piatich proti piatim. Michel Miklík podrazil dánskeho hráča a dostal dve trestné minúty.
 
53:33
Neuveriteľný moment v kolínskej hale. Juraj Mikuš stratil puk na modrej čiare a pustil do brejku Juliana Jakobsena. Dánsky útočník síce nepremenil svoj nájazd, ale slovenský obranca snahe zastaviť ho natlačil Hudáčka aj s pukom do brány. Videorozhodca však ukázal, že ešte predtým slovenská svätyňa opustila svoje miesto.
 
51:53
Slovensko dalo gól! Je vyrovnané. Zverenci Zdena Cígera bleskovo využili presilovku a stále budú mať výhodu dvojminútovej početnej prevahy. Pohotovým príklepom skóroval MICHEL MIKLÍK, ktorý nedal šancu Dahmovi. Asistencie: Peter Čerešňák, Vladimír Dravecký.
 
51:39
Slovensko si zahrá presilovú hru. Lukáš Cingel bol zasiahnutý do tváre vysokou hokejkou súpera. Štyri minúty dostal Nicholas Jensen, ktorý mu spôsobil krvavé zranenie.
 
49:19
Martin Gernát bol úplne sám medzi kruhmi, mal strieľať, ale úplne zbytočne prihrával ešte na ľavú stranu Liborovi Hudáčkovi, ktorý neprekonal Sebastiana Dahma.
 
46:05
Slovensko dalo gól! Našim hokejistom vyšla podobná kombinácia ako pred približne minútou. Marcel Haščák opäť zakončoval spomedzi kruhov, no tentoraz MÁRIO BLIŹŇÁK úspešne dorážal a dotlačil puk za Dahma. Asistencie: Marcel Haščák, Vladimír Dravecký.
 
44:31
Slovensko dostáva presilovkovú príležitosť. Matias Lassen vyhodil puk do hľadiska a dostal dve minúty za zdržiavanie hry.
 
41:22
Slovensko dalo gól! Rýchle zníženie by ešte mohlo prebrať výber Zdena Cígera. Delovkou od modrej čiary sa presadil obranca MARTIN GERNÁT. Asistencie: Michel Miklík, Marcel Haščák.
 
39:58
Dánsko dalo gól! Toto bude definitíve klinec do slovenskej rakvy. Síce je len záver druhej tretiny, no inkasovaný gól v tomto čase je pre vývoj duelu kľúčový. V prečíslení dvoch na jedného našiel Oliver Lauridsen MORTENA POULSENA, ktorý nemal problém trafiť odkrytú sieť. Asistencie: Oliver Lauridsen, Morten Green.
 
32:19
Oliver Lauridsen podrazil pri mantineli Dávida Skokana. Hlavný rozhodca udelil dánskemu obrancovi dve trestné minúty.
 
29:35
Peter Trška zastavil prenikajúceho dánskeho útočníka iba za cenu faulu. Previnil sa sekaním a dostal dve trestné minúty.
 
25:36
Slováci dostávajú príležitosť na zníženie. Emil Kristensen sa previnil krosčekom a inkasoval dve minúty.
 
24:46
Dánsko dalo gól! Slovenskí hokejisti najskôr pohrozili z krídelnej akcie, ale potom sa nestihli vrátiť do obrany a druhýkrát inkasovali. Mathias Bau Hansen našiel pred bránou voľného PATRICKA RUSSELLA, ktorý namieril do odkrytej siete. Asistencia: Mathias Bau Hansen.
 
19:43
V úplnom závere prvého dejstva je tu vylúčenie v dánskom tábore. Dve minúty za faul lakťom dostal Nikolaj Ehlers.
 
17:30
Marcel Haščák mal na hokejke vyrovnanie. Dostal prihrávku do voľného priestoru na ľavej strane, odkiaľ prestrelil odkrytú bránu.
 
16:20
Dánsko dalo gól! Morten Gren v jednej výbornej príležitosti zaváhal, ale o pár sekúnd neskôr prišiel puk k voľnému NICHLASOVI HARDTOVI, ktorý po ideálnej nahrávke na ľavý kruh vypálil príklepom priamo pod brvno. Asistencie: Frederik Storm, Morten Green.
 
15:01
Libor Hudáček rozsekol hokejku jednému z dánskych hokejistov. Slovenský útočník si odsedí dve trestné minúty.
 
12:51
Prvá presilovka pre Slovensko. Oliver Lauridsen si odsedí dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
 
08:22
Dáni dostávajú ďalšiu presilovkovú príležitosť. Juraj Mikuš inkasoval druhýkrát dve minúty za držanie.
 
05:18
Juraj Mikuš nedovoleným spôsobom zastavil prenikajúceho Frederika Storma. Dánskeho útočníka držal a dostal dve trestné minúty.