koniec Kanada – Rusko
6:1
(1:0, 3:0, 2:1)
Komentuje
 
S konštatovaním, že Kanada vo finále jednoznačne zdolala Rusko 6:1, sa s vami lúčim. V mene celej redakcie Onlajny.eu vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní našich prenosov z MS, ktoré sme prinášali aj naživo z Ostravy a neskôr z Prahy. Veríme, že zostanete s nami aj v ďalšom priebehu hokejovej či športovej sezóny. Prajem vám dobrú noc.
 
Hodnotenie trénera Kanady Todda McLellana: ,,Je to skvelý pocit, vyhrať takýto zápas. Začalo to už pred mesiacom, keď sme začali skladať výborný tím. Bolo to s nami herne čoraz lepšie, ľudia v Kanade môžu byť na tento tím hrdí. Sme samozrejme radi, že sme to takto zvládli a získali zlaté medaily. K tomu,ž e Rusi odišli ešte pred našou hymnou do šatní, sa vyjadrovať nechcem. My sme si všetky povinnosti splnili, nemali sme veľké reči pred zápasom, môžeme ich mať po ňom."
 
Hodnotenie trénera Ruska Olega Znaroka: ,,Po zápase zo včera sme neukázali dostatok emócií. Je to ťažké prehrať takto zápas, ale stále sú na svete aj horšie veci. Po zápase sme si toho v kabíne veľa nepovedali, nebolo príliš o čom hovoriť."
 
Hodnotenie Jakea Muzzina: ,,Pred rokom som vyhral Stanley Cup v drese LA, teraz MS v národnom tíme. Je to pomerne veľký rozdiel, veľmi sa z triumfu teším. Vôbec sme nečakali, že by sme mohli Rusov takto vysoko poraziť, je to možno až historický výsledok! Zápas aj turnaj sme si skvele užili."
 
Udelenie trofejí a medailí je za nami, vy však ešte ostaňte s nami, prinesieme ohlasy trénerov a hráčov.
 
Väčšina ruského tímu odišla do šatne a nepočkala ani na hymnu Kanady a udelenie trofeje. Ostávala tam ešte skupina okolo Ovečkina, ktorý o tom chvílu diskutoval s Malkinom, napokon odišli do kabín všetci Rusi.
 
A už tu máme udeľovanie zlatých medailí! Tie si preberajú hokejisti Kanady. Na turnaji predvádzali fantastické výkony, ich triumf je jednozačne zaslúžený, hrali najlepší hokej, dali najviac gólov a o oprávnenosti ich prvenstva niet pochýb.
 
Kapitán Rusov Iľja Kovaľčuk teraz prevezme trofej za druhé miesto. Niektorí Rusi si už strieborné medaily zložili z krku, pri ich vysokých ambíciách sme niečo podobné aj očakávali.
 
Strieborné medaily odovzdajú prezident IIHF René Fasel a ruská brankárska legenda Vladislav Treťjak. Rusi si už preberajú striebro, teraz to tak možno necítia, ale na turnaji predviedli skvelé výkony a v takejto konkurencii má aj striebro obrovskú hodnotu.
 
Teraz nasleduje cena MVP (najužitočnejší hráč). Získava ju Jaromír Jágr z Českej republiky!
 
Kanada získava šek pre víťaza v hodnote 1 milión švajčiarskych frankov.
 
Teraz sú vyhlásení najlepší hráči tímov v tomto zápase. Najlepším hráčom Ruska je Sergej Mozyakin, za Kanadu je to Claude Giroux.
 
Teraz ešte all-stars tím podľa hlasovania novinárov:
Hellebuyck – Burns, Ekman-Larsson, Jágr, Spezza, Hall.
Autor prenosu mal vo svojom hlasovacom lístku zaškrtnutých dvoch hráčov z tejto pätice.
 
Direktoriát šampionátu udeľuje ceny najlepším hráčom turnaja. Tí najlepší sú teda nasledovní:
Najlepší brankár: Pekka Rinne (Fínsko)
Najlepší obranca: Brent Burns (Kanada)
Najlepší útočník: Jason Spezza (Kanada)
 
Je koniec, Kanaďania sa radostne nahrnuli na svojho brankára Smitha, ktorý významne prispel k zisku kanadskej zlatej medaily. Finále prinieslo úžasný hokej, v prvej tretine aj veľmi vyrovnaný a zdalo sa, že uvidíme tesný zápas. Kanaďania však potom ovládli dianie na ľadovej ploche, nastrieľali súperovi 6 gólov a finále vyhrali jednoznačne zaslúžene. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme podrobnosti z ceremónie udeľovania medailí a takisto ohlasy hráčov či trénerov.
 
KANADA sa stáva majstrom sveta v hokeji pre rok 2015!
 
60:00
Koniec zápasu.
 
59:22
Tarasenko prenechal puk Ovečkinovi a ten chcel strieľať spoza obrancu, puk k Smithovi neprešiel, keďže ho zastavil dobre postavený Hamhuis.
 
58:53
Belov vystrelil od modrej čiary, Smith puk štýlovo pokryl v lapačke a chcel aj rozohrať, rozhodcovia však už predtým prerušili hru.
 
57:30
Tichonov časovanou krížnou prihrávkou našiel na ľavej strane pásma úplne voľného Belova, ten strieľal k ľavej žrdi, kam sa skvele presunul Smith a udržal puk pred bránkovou čiarou!