koniec Kanada – Rusko
6:1
(1:0, 3:0, 2:1)
Komentuje
 
KANADA sa stáva majstrom sveta v hokeji pre rok 2015!
 
57:30
Tichonov časovanou krížnou prihrávkou našiel na ľavej strane pásma úplne voľného Belova, ten strieľal k ľavej žrdi, kam sa skvele presunul Smith a udržal puk pred bránkovou čiarou!
 
56:16
Spezza dostal ideálnu prihrávku spoza brány na hranicu bránkovisko, zblízka chcel dvihnúť puk pod brvno, Bobrovskij skvele zareagoval a zasiahol lapačkou!
 
55:39
Malkin prihral pred bránu Kuljominovi, ten ešte v páde vrátil na stred Tichonovovi, ktorý vo veľmi dobrej pozícii vypálil k ľavej žrdi, kde zakročil Smith svojím ľavým betónom!
 
52:47
Rusko dalo gól!
Mozyakin ešte veľkú šancu nepremenil, Rusi však predsa len znižujú a zaznamenávajú tak aspoň čestný úspech. Sergej Mozyakin vypálil od modrej čiary, puk pred bránou tečoval JEVGENIJ MALKIN a puk prešiel pomedzi betóny Smitha do siete!
Asistencie: Sergej Mozyakin, Dmitrij Kulikov
 
51:31
Belov vystrelil od modrej a pred bránou ešte tečoval Tichonov, Smith už bol prakticky prekonaný, puk napokon mieril tesne vedľa jeho ľavej žrde!
 
49:50
Kanada dala gól!
Tak to už vyzerá na poriadny ruský debakel, v krátkom slede je tu šiesty kanadský gól! Ide trochu aj na vrub brankára Bobrovskijho, ktorý však už na tom musí byť aj psychicky po toľkých góloch poriadne zle. NATHAN MACKINNON si nakorčuľoval do pásma, vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu a Bobrovskijmu puk prepadol cez lapačku do siete!
Asistencia: David Savard
 
48:58
Kanada dala gól!
Nádherná kombinácia Kanady, to bola ukážka hokejovej elegancie. O´Reilly našiel pri ľavej žrdi Crosbyho, ten okamžite krížne prihral CLAUDEOVI GIROUXOVI, ktorý sa trafil presne pod brvno odkrytej brány, presúvajúci sa Bobrovskij nemal nárok!
Asistencie: Sidney Crosby, Ryan O´Reilly
 
48:20
Rusi sa teraz budú musieť brániť! Mironov vyhodil puk z obranného pásma až na tribúnu, inkasuje menší trest za zdržovanie hry!
 
43:46
Toffoli mohol Rusov definitívne zlomiť, nakorčuľoval si do pásma a z ľavého kruhu trafil hornú žŕdku ruskej bránky!
 
43:00
Bude sa hrať štyri proti štyrom, na trestnej lavici zo strany Ruska Belov za zákrok voči Hamhuisovi (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou), na strane Kanady Couturier za hákovanie Panarina.
 
43:00
Singalizované vylúčenie Kanady, Rusi to však psychicky nezvládajú a Belov pri mantineli doslova zrámcoval Hamhuisa, bol to nepekný zákrok, za ktorý bude Rus vylúčený!
 
41:08
Crosby sa nenechal odstaviť od puku ani trojicou Rusov a vystrelil z ľavého kruhu, Bobrovskij výborne zasiahol.
 
40:05
Rozhodcovia odpískali vylúčenie, O´Reilly už si aj sadol na trestnú lavicu za sekanie, po porade ale verdikt zmenili a Kanaďan napokon vylúčený nie je! Zaujímavý verdikt, to vidíme v hokeji len málokedy...
 
37:23
Kanaďania budú hrať presilovku, Rusov bolo na ľade šesť a ich hráčska lavica inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľade. Trest odpyká Sergej Mozyakin.
 
35:52
Tarasenko parádne obkrúžil bránu, vyšiel si ešte na hranicu ľavého kruhu a strieľal, Smith aj so šťastím vyrazil a pokryl aj dorážku Anisimova!
 
34:18
Seguin zakončoval sám pred bránou, Bobrovskij už bol mimo postoja na ľadovej ploche, Seguin trafil zblízka do pravej žrde!
 
32:34
Sily na ľade sa vyrovnajú! Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Jegor Jakovlev. Hrá sa 4 na 4.
 
32:02
Rusi budú môcť znížiť v presilovej hre! Na trestnú lavicu si sadá Taylor Hall, inkasuje menší trest za sekanie.
 
29:02
Kanada môže zvýšiť v presilovej hre! Na trestnú lavicu smeruje Jevgenij Malkin, inkasuje menší trest za sekanie.
 
28:06
Kanada dala gól!
Neuveriteľné, Kovaľčuk vpredu stratil puk a Rusi z protiútoku inkasujú štvrtý gól, Kanada teraz doslova valcuje svojho protivníka! Dvaja Kanaďania unikli dopredu pri signalizovanom vylúčení, Giroux sa na pravom kruhu otočil s pukom, naviazal na seba dvoch obrancov a prihral krížne voľnému TYLEROVI SEGUINOVI, ktorý umiestnil puk do odkrytej brány!
Asistencie: Claude Giroux, Jason Barrie
 
27:22
Kanada dala gól!
Kanadská gólová lavína pokračuje, Rusi inkasujú už tretí gól a začína to s nimi vyzerať zle – nedobre! Javorové listy teraz znovu rozobrali ich obranu – Eberle prihral spoza brány prakticky naslepo SIDNEYMU CROSBYMU, ktorý spred bránkoviska trafil krížnou strelou presne do ľavého horného rohu brány!
Asistencie: Jordan Eberle, Dan Hamhuis
 
26:48
Z protiútoku samostatný únik Spezzu po ľavej strane, mieril medzi betóny Bobrovskijho, ktorý stihol zareagovať a podržal svoje mužstvo!
 
26:32
Dvaja Rusi proti jednému Kanaďanovi! Malkin prekorčuľoval obrancu na ľavej strane a mohol ešte krížne prihrať Ovečkinovi, miesto toho strieľal a mieril nad!
 
22:31
Pri rozohrávke Kanady sa puk odrazil od rozhodcu tak zaujímavo, že Plotnikov sa ocitol sám pred brankárom, sám bol z toho zrejme prekvapený a zakončiť nedokázal!
 
21:56
Kanada dala gól!
Kanadský expresný nástup do druhej tretiny, je tu dôležitý druhý gól a znovu ho strieľa štvrtá formácia javorových listov! Famózna akcia TYLERA ENNISA – z ľavej strany obkrúžil bránku, za ňou ešte pridal do korčulí a Bobrovskij sa len márne presúval k ľavej žrdi, Ennis tam bol skôr a zasunul mu tam puk do siete!
Asistencie: Cody Eakin, Sean Couturier
 
21:33
Ennis strieľal po kanadskom vyhranom buly spomedzi kruhov, Bobrovskij sa len presúval a v páde sledoval, ako puk mieri tesne vedľa jeho pravej žrde!
 
18:10
Kanada dala gól!
Kanadská štvrtá formácia zatlačila Rusov v ich obrannom pásme a na konci jej náporu je vedúci gól Kanady! Ennis si puk potiahol na ľavý kruh, z otočky tam vystrelil smerom na bránu veriac, že tam ešte niekto bude tečovať. Podarilo sa to CODYMU EAKINOVI, ktorý jemne zmenil smer puku tak, že prešiel popod Bobrovskijho do siete!
Asistencie: Tyler Ennis, Jake Muzzin
 
16:25
Crosby bol s pukom za bránou a pri prihrávke mu puk mierne skĺzol z hokejky, Hall sa však na pravom kruhu neostýchal a strelou prekvapil všetkých Rusov, mieril do bočnej sieťky!
 
14:51
Ovečkin prešiel krížom cez celé pásmo a zakončoval na z ľavej strany osamotený pred Smithom, mieril to krížne do jeho protipohybu, Smith si ten priestor výborne vykryl a zasiahol ramenom!
 
13:33
Ruský brankár doslova čaroval! Po vyhranom buly prišli strely Eakina a Ennisa zblízka, obe Bobrovskij vyrazil a potom už ležiac na ľade čelil dorážke Couturiera pri pravej žrdi, dokázal sa však dvihnúť a vo famóznej robinzonáde puk vytlačil nad brvno!
 
13:16
Spezza načechral medzi kruhy Mackinnonovi, jeho strelu z prvej vyrazil Bobrovskij!
 
12:29
Mozyakin si z pravého kruhu vyšiel až na stred, zbavil sa obrancu a zrazu pred bránkoviskom a pred Smithom, puk napálil do jeho hrude, kanadský brankár mu potom nedovolil ani dorážať!
 
12:11
A práve ,,Sid the Kid" našiel krížnou prihrávkou cez celé pásmo Eberleho, ktorý mieril vedľa pravej žrde sčasti odkrytej ruskej brány!
 
09:36
Panarin prihral spoza brány Šipačovovi presne pred pravý roh bránkoviska, Smith následnú strelu Šipačova vyrazil ramenom!
 
07:16
Seguin našiel medzi kruhmi voľného Girouxa, ktorý už strieľal sám pred Bobrovskijm, namieril však presne do jeho výstroje, ruský brankár potom tento prudký puk dokázal vo výstroji udržať a nedal Kanaďanom šancu na dorážku!
 
05:59
Spezza si perfektne vkorčuľoval do pásma a potom si potiahol puk medzi kruhy, odtiaľ vystrelil spoza obrancu a tesne minul ľavú žrď!
 
03:55
Dobrá šanca Kanady, Bobrovskij len vyrazil pred seba jednoduchú strelu a Hall mal pred sebou časť odkrytej brány, ktorú ale netrafil!
 
00:58
Obrovská šanca Kanady! Eberle prenechal na ľavom kruhu puk Hallovi a ten zakončoval zblízka sám pred Bobrovskijm, ktorý chytil jeho strelu k bližšej žrdi!