koniec Kanada – Rusko
6:1
(1:0, 3:0, 2:1)
Komentuje
 
52:47
Rusko dalo gól!
Mozyakin ešte veľkú šancu nepremenil, Rusi však predsa len znižujú a zaznamenávajú tak aspoň čestný úspech. Sergej Mozyakin vypálil od modrej čiary, puk pred bránou tečoval JEVGENIJ MALKIN a puk prešiel pomedzi betóny Smitha do siete!
Asistencie: Sergej Mozyakin, Dmitrij Kulikov
 
49:50
Kanada dala gól!
Tak to už vyzerá na poriadny ruský debakel, v krátkom slede je tu šiesty kanadský gól! Ide trochu aj na vrub brankára Bobrovskijho, ktorý však už na tom musí byť aj psychicky po toľkých góloch poriadne zle. NATHAN MACKINNON si nakorčuľoval do pásma, vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu a Bobrovskijmu puk prepadol cez lapačku do siete!
Asistencia: David Savard
 
48:58
Kanada dala gól!
Nádherná kombinácia Kanady, to bola ukážka hokejovej elegancie. O´Reilly našiel pri ľavej žrdi Crosbyho, ten okamžite krížne prihral CLAUDEOVI GIROUXOVI, ktorý sa trafil presne pod brvno odkrytej brány, presúvajúci sa Bobrovskij nemal nárok!
Asistencie: Sidney Crosby, Ryan O´Reilly
 
28:06
Kanada dala gól!
Neuveriteľné, Kovaľčuk vpredu stratil puk a Rusi z protiútoku inkasujú štvrtý gól, Kanada teraz doslova valcuje svojho protivníka! Dvaja Kanaďania unikli dopredu pri signalizovanom vylúčení, Giroux sa na pravom kruhu otočil s pukom, naviazal na seba dvoch obrancov a prihral krížne voľnému TYLEROVI SEGUINOVI, ktorý umiestnil puk do odkrytej brány!
Asistencie: Claude Giroux, Jason Barrie
 
27:22
Kanada dala gól!
Kanadská gólová lavína pokračuje, Rusi inkasujú už tretí gól a začína to s nimi vyzerať zle – nedobre! Javorové listy teraz znovu rozobrali ich obranu – Eberle prihral spoza brány prakticky naslepo SIDNEYMU CROSBYMU, ktorý spred bránkoviska trafil krížnou strelou presne do ľavého horného rohu brány!
Asistencie: Jordan Eberle, Dan Hamhuis
 
21:56
Kanada dala gól!
Kanadský expresný nástup do druhej tretiny, je tu dôležitý druhý gól a znovu ho strieľa štvrtá formácia javorových listov! Famózna akcia TYLERA ENNISA – z ľavej strany obkrúžil bránku, za ňou ešte pridal do korčulí a Bobrovskij sa len márne presúval k ľavej žrdi, Ennis tam bol skôr a zasunul mu tam puk do siete!
Asistencie: Cody Eakin, Sean Couturier
 
18:10
Kanada dala gól!
Kanadská štvrtá formácia zatlačila Rusov v ich obrannom pásme a na konci jej náporu je vedúci gól Kanady! Ennis si puk potiahol na ľavý kruh, z otočky tam vystrelil smerom na bránu veriac, že tam ešte niekto bude tečovať. Podarilo sa to CODYMU EAKINOVI, ktorý jemne zmenil smer puku tak, že prešiel popod Bobrovskijho do siete!
Asistencie: Tyler Ennis, Jake Muzzin