koniec Kanada – Rusko
6:1
(1:0, 3:0, 2:1)
Komentuje
 
S konštatovaním, že Kanada vo finále jednoznačne zdolala Rusko 6:1, sa s vami lúčim. V mene celej redakcie Onlajny.eu vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní našich prenosov z MS, ktoré sme prinášali aj naživo z Ostravy a neskôr z Prahy. Veríme, že zostanete s nami aj v ďalšom priebehu hokejovej či športovej sezóny. Prajem vám dobrú noc.
 
Hodnotenie trénera Kanady Todda McLellana: ,,Je to skvelý pocit, vyhrať takýto zápas. Začalo to už pred mesiacom, keď sme začali skladať výborný tím. Bolo to s nami herne čoraz lepšie, ľudia v Kanade môžu byť na tento tím hrdí. Sme samozrejme radi, že sme to takto zvládli a získali zlaté medaily. K tomu,ž e Rusi odišli ešte pred našou hymnou do šatní, sa vyjadrovať nechcem. My sme si všetky povinnosti splnili, nemali sme veľké reči pred zápasom, môžeme ich mať po ňom."
 
Hodnotenie trénera Ruska Olega Znaroka: ,,Po zápase zo včera sme neukázali dostatok emócií. Je to ťažké prehrať takto zápas, ale stále sú na svete aj horšie veci. Po zápase sme si toho v kabíne veľa nepovedali, nebolo príliš o čom hovoriť."
 
Hodnotenie Jakea Muzzina: ,,Pred rokom som vyhral Stanley Cup v drese LA, teraz MS v národnom tíme. Je to pomerne veľký rozdiel, veľmi sa z triumfu teším. Vôbec sme nečakali, že by sme mohli Rusov takto vysoko poraziť, je to možno až historický výsledok! Zápas aj turnaj sme si skvele užili."
 
Udelenie trofejí a medailí je za nami, vy však ešte ostaňte s nami, prinesieme ohlasy trénerov a hráčov.
 
Väčšina ruského tímu odišla do šatne a nepočkala ani na hymnu Kanady a udelenie trofeje. Ostávala tam ešte skupina okolo Ovečkina, ktorý o tom chvílu diskutoval s Malkinom, napokon odišli do kabín všetci Rusi.
 
A už tu máme udeľovanie zlatých medailí! Tie si preberajú hokejisti Kanady. Na turnaji predvádzali fantastické výkony, ich triumf je jednozačne zaslúžený, hrali najlepší hokej, dali najviac gólov a o oprávnenosti ich prvenstva niet pochýb.
 
Kapitán Rusov Iľja Kovaľčuk teraz prevezme trofej za druhé miesto. Niektorí Rusi si už strieborné medaily zložili z krku, pri ich vysokých ambíciách sme niečo podobné aj očakávali.
 
Strieborné medaily odovzdajú prezident IIHF René Fasel a ruská brankárska legenda Vladislav Treťjak. Rusi si už preberajú striebro, teraz to tak možno necítia, ale na turnaji predviedli skvelé výkony a v takejto konkurencii má aj striebro obrovskú hodnotu.
 
Teraz nasleduje cena MVP (najužitočnejší hráč). Získava ju Jaromír Jágr z Českej republiky!
 
Kanada získava šek pre víťaza v hodnote 1 milión švajčiarskych frankov.
 
Teraz sú vyhlásení najlepší hráči tímov v tomto zápase. Najlepším hráčom Ruska je Sergej Mozyakin, za Kanadu je to Claude Giroux.
 
Teraz ešte all-stars tím podľa hlasovania novinárov:
Hellebuyck – Burns, Ekman-Larsson, Jágr, Spezza, Hall.
Autor prenosu mal vo svojom hlasovacom lístku zaškrtnutých dvoch hráčov z tejto pätice.
 
Direktoriát šampionátu udeľuje ceny najlepším hráčom turnaja. Tí najlepší sú teda nasledovní:
Najlepší brankár: Pekka Rinne (Fínsko)
Najlepší obranca: Brent Burns (Kanada)
Najlepší útočník: Jason Spezza (Kanada)
 
Je koniec, Kanaďania sa radostne nahrnuli na svojho brankára Smitha, ktorý významne prispel k zisku kanadskej zlatej medaily. Finále prinieslo úžasný hokej, v prvej tretine aj veľmi vyrovnaný a zdalo sa, že uvidíme tesný zápas. Kanaďania však potom ovládli dianie na ľadovej ploche, nastrieľali súperovi 6 gólov a finále vyhrali jednoznačne zaslúžene. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme podrobnosti z ceremónie udeľovania medailí a takisto ohlasy hráčov či trénerov.
 
KANADA sa stáva majstrom sveta v hokeji pre rok 2015!
 
60:00
Koniec zápasu.
 
59:22
Tarasenko prenechal puk Ovečkinovi a ten chcel strieľať spoza obrancu, puk k Smithovi neprešiel, keďže ho zastavil dobre postavený Hamhuis.
 
58:53
Belov vystrelil od modrej čiary, Smith puk štýlovo pokryl v lapačke a chcel aj rozohrať, rozhodcovia však už predtým prerušili hru.
 
57:30
Tichonov časovanou krížnou prihrávkou našiel na ľavej strane pásma úplne voľného Belova, ten strieľal k ľavej žrdi, kam sa skvele presunul Smith a udržal puk pred bránkovou čiarou!
 
56:45
Ekblad to skúšal od modrej čiary, jeho tečovaný pokus preletel tesne vedľa pravej žrde, Bobrovskij zasahovať nemusel.
 
56:16
Spezza dostal ideálnu prihrávku spoza brány na hranicu bránkovisko, zblízka chcel dvihnúť puk pod brvno, Bobrovskij skvele zareagoval a zasiahol lapačkou!
 
55:39
Malkin prihral pred bránu Kuljominovi, ten ešte v páde vrátil na stred Tichonovovi, ktorý vo veľmi dobrej pozícii vypálil k ľavej žrdi, kde zakročil Smith svojím ľavým betónom!
 
54:49
Kanadská štvrtá päťka v pásme, Ennis tam manévroval s pukom v rohu klziska, napokon ho však odzbrojil Kulikov, Rusi môžu zaútočiť.
 
53:48
Okamžite ožili aj ruskí fanúšikovia, ženú svojich miláčikov vpred. Zborná teraz naozaj nasťahovaná v útočnom pásme, zatiaľ sa ale nedostáva do streleckých pozícií.
 
52:47
Rusko dalo gól!
Mozyakin ešte veľkú šancu nepremenil, Rusi však predsa len znižujú a zaznamenávajú tak aspoň čestný úspech. Sergej Mozyakin vypálil od modrej čiary, puk pred bránou tečoval JEVGENIJ MALKIN a puk prešiel pomedzi betóny Smitha do siete!
Asistencie: Sergej Mozyakin, Dmitrij Kulikov
 
51:31
Belov vystrelil od modrej a pred bránou ešte tečoval Tichonov, Smith už bol prakticky prekonaný, puk napokon mieril tesne vedľa jeho ľavej žrde!
 
50:47
Sympatická snaha Rusov, nevzdávajú to. Panarin sa doslova pretlačil cez obrancov k zakončeniu z ľavej strany, Smith si pokryl priestor pri ľavej žrdi a vyrazil puk ľavým betónom.
 
50:15
Ešte k ruskému gólu – Jakovlev tam potom nepochopiteľne zaútočil na tešiaceho sa strelca pri mantineli, došlo tam takmer k regulárnemu pästnému súboju. Včas však zakročili rozhodcovia.
 
49:50
Kanada dala gól!
Tak to už vyzerá na poriadny ruský debakel, v krátkom slede je tu šiesty kanadský gól! Ide trochu aj na vrub brankára Bobrovskijho, ktorý však už na tom musí byť aj psychicky po toľkých góloch poriadne zle. NATHAN MACKINNON si nakorčuľoval do pásma, vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu a Bobrovskijmu puk prepadol cez lapačku do siete!
Asistencia: David Savard
 
Celková návšteva na šampionáte: 741 690 divákov, je to rekordná návštevnosť na všetkých doterajších MS v hokeji v celej histórii!
 
48:58
Kanada dala gól!
Nádherná kombinácia Kanady, to bola ukážka hokejovej elegancie. O´Reilly našiel pri ľavej žrdi Crosbyho, ten okamžite krížne prihral CLAUDEOVI GIROUXOVI, ktorý sa trafil presne pod brvno odkrytej brány, presúvajúci sa Bobrovskij nemal nárok!
Asistencie: Sidney Crosby, Ryan O´Reilly
 
48:26
Crosby posielal prihrávku pred bránkovisko, kde bol O´Reilly, ten na puk tesne nedosiahol.
 
48:20
Rusi sa teraz budú musieť brániť! Mironov vyhodil puk z obranného pásma až na tribúnu, inkasuje menší trest za zdržovanie hry!
 
Dnešné stretnutie sleduje 17 383 (vypredané) divákov.
 
47:57
Mironov puk vyhodil cez všetky čiary, hra sa presťahuje pred ruskú bránu.
 
47:29
Malkin nahrával pekne pred bránu Kuljominovi, ten tam bol tiesnený a tak len nedôrazne zakončil tesne vedľa pravej žrde ruskej brány.
 
46:44
Kanaďania vyhrali buly a Burns strieľal od modrej čiary, Bobrovskijmu nikto neclonil a tak ruský brankár bez problémov zasiahol.
 
46:39
Seguin si vymenil puk so Girouxom a z ľavej strany postupoval sám na brankára, vystrelil do stredu, kde Bobrovskij ukryl puk na svojej hrudi. Nasleduje komerčná prestávka.
 
45:47
Tarasenko sa zbavil obrancu medzi kruhmi a okamžite hľadal pred bránou Ovečkina, prihrávka tam neprešla cez kanadský obranný val.
 
45:12
Oba tímy už hrajú v plnom počte hráčov na ľadovej ploche, Belov aj Couturier opustili trestnú lavicu.
 
44:51
Plotnikov počkal s pukom na pravom kruhu a posielal krížnu prihrávku na zadnú žrď, Ovečkin tam puk nedokorčuľoval.
 
44:31
Mironov zaviezol puk do pásma a nahodil na zadný mantinel, puk sa tam odrazil pred bránu, odkiaľ ho aj so šťastím odpálil Smith.
 
43:46
Toffoli mohol Rusov definitívne zlomiť, nakorčuľoval si do pásma a z ľavého kruhu trafil hornú žŕdku ruskej bránky!
 
43:00
Bude sa hrať štyri proti štyrom, na trestnej lavici zo strany Ruska Belov za zákrok voči Hamhuisovi (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou), na strane Kanady Couturier za hákovanie Panarina.
 
43:00
Singalizované vylúčenie Kanady, Rusi to však psychicky nezvládajú a Belov pri mantineli doslova zrámcoval Hamhuisa, bol to nepekný zákrok, za ktorý bude Rus vylúčený!
 
42:31
Pripomínalo to presilovku Kanady, pri tlaku štvrtej formácie bol v najväčšej šanci Ennis, jeho strela zblízka bola zrazená na plexisklo.
 
42:07
Útočiaci hráč Ruska v bránkovisku, hra sa presunie do stredného pásma. Rusi musia v ofenzíve jednoznačne zabrať, ak chcú ešte pomýšľať na zlato.
 
41:43
Poriadnym príklepom sa do puku na pravom kruhu oprel Seguin, Bobrovskij stihol zareagovať a vyrazil pravým ramenom.
 
41:08
Crosby sa nenechal odstaviť od puku ani trojicou Rusov a vystrelil z ľavého kruhu, Bobrovskij výborne zasiahol.
 
40:24
Anisimov nahrával pred bránu a puk podvihol jeden z obrancov, Ovečkin tam skúšal taký bejzbalový zásah, puk vo vzduchu nezasiahol.
 
40:05
Rozhodcovia odpískali vylúčenie, O´Reilly už si aj sadol na trestnú lavicu za sekanie, po porade ale verdikt zmenili a Kanaďan napokon vylúčený nie je! Zaujímavý verdikt, to vidíme v hokeji len málokedy...
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Štatistiky po 2.tretine:

Strely na bránu: 29:6
Vylúčenia (2 min.): 1:3
Presilové hry: 0:0
Úspešnosť brankárov: 100 % – 86,21 %
 
Skončila sa druhá tretina, ktorá výrazne napovedala o tom, kto sa stane majstrom sveta. Kanaďania Rusom za 7 minút nastrieľali 3 góly a jasne dali najavo, kto dnes zatiaľ na ľade kraľuje. Zbornej nemožno uprieť snahu, ja osobne očakávam poriadne umývanie hláv v ruskej kabíne prostredníctvom prísneho trénera Znaroksa a ruskú ofenzívnu snahu v tretej tretine. Rusi kvalitu majú, takže ich ešte určite odpisovať nebudeme, stať sa môže všetko. Pri začiatku tretej tretiny sa na vás teším od 22:22.
 
Malkinovi tečú nervy, podobne sa už predviedol proti Fínom, keď mimo dohľadu rozhodcov sekol jedného z Fínov pri vzájomnom konflikte po chrbte. Teraz po hvizde rozhodcu zbytočne dohral Kanaďana pri mantineli a okamžite sa rodil konflikt, ktorému zamedzili až rozhodcovia.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:27
Rusi prežili oslabenie, Mozyakin už na ľadovej ploche a zborná tak hrá v plnom počte.
 
39:03
Barrieho strela od modrej bola tečovaná tesne pred bránou, Bobrovskij už bol pri pravej žrdi, zatiaľčo puk sa odrazil opačný smerom a tesne minul ľavú stranu brány!
 
38:08
Kovaľčuk už chodí aj na oslabenia, dral sa tam dopredu, jeho pokus bol nakoniec zrazený na zadný mantinel.
 
37:58
Zblízka strieľal Hall, mieril to šikovne po ľade k bližšej žrdi, Bobrovskij tam nechal položený betón a Hallovu strelu zneškodnil.
 
37:35
Spezza v presilovke okamžite vkorčuľoval do pásma a strieľal z ľavého kruhu, Bobrovskij puk videl a vyrazil.
 
37:23
Kanaďania budú hrať presilovku, Rusov bolo na ľade šesť a ich hráčska lavica inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľade. Trest odpyká Sergej Mozyakin.
 
36:58
Rusi kombinovali v pásme, Malkin prihrával na stred na strelu Mozyakinovi, ten už však bol v pohybe smerom k bráne a prihrávku si nedokázal prebrať.
 
35:52
Tarasenko parádne obkrúžil bránu, vyšiel si ešte na hranicu ľavého kruhu a strieľal, Smith aj so šťastím vyrazil a pokryl aj dorážku Anisimova!
 
35:21
Spezzovi puk pri pravom mantineli skĺzol z čepele hokejky, miesto strely je tu ruský útok.
 
34:34
Rusi už v plnom počte, vylúčený Jakovlev na ľadovej ploche.
 
34:18
Seguin zakončoval sám pred bránou, Bobrovskij už bol mimo postoja na ľadovej ploche, Seguin trafil zblízka do pravej žrde!
 
34:03
Kanaďania už hrajú v plnom počte, začína sa ich krátka polminútová presilovka.
 
33:11
Tarasenko prihral na modrú Tichonovovi, jeho prudkú strelu Smith zbadal až na poslednú chvíľu, stihol zareagovať a puk vyrazil.
 
32:34
Sily na ľade sa vyrovnajú! Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Jegor Jakovlev. Hrá sa 4 na 4.
 
32:27
Kanaďania vyhrali buly a zaviezli puk do svojho útočného pásma, kde získavajú cenné sekundy.
 
32:02
Rusi budú môcť znížiť v presilovej hre! Na trestnú lavicu si sadá Taylor Hall, inkasuje menší trest za sekanie.
 
32:02
Hamhuis zaváhal za vlastnou bránou a stratil tam puk, čo využil Plotnikov a chcel puk dotlačiť do siete pri bližšej žrdi, situáciu upokojil svojím zásahom Smith. Nasleduje komerčná prestávka.
 
31:32
A Malkin okamžite nahrával puk pred bránu, kde sa ale nepresadil Tichonov, mal to na ,,dlhú hokejku," pri puku tak Kanada.
 
31:04
Burns vystrelil príklepom od modrej čiary a Bobrovskij len vyrazil pred seba, k dorážke sa už Kanaďania nedostali. Malkin už na ľadovej ploche, Rusi v plnom počte.
 
30:26
Rusi vyhrali buly a Tichonov vyhodil cez všetky čiary, Kanada začína od vlastnej brány.
 
30:10
Giroux v presilovkovej pozícii na modrej čiare, jeho prudká krížna strela len tesne minula ľavý horný roh brány.
 
29:33
Barrie stratil puk pri rozohrávke a už chcel dopredu uniknúť Šipačov, aj ten však na korčuliach zaváhal a odovzdal puk späť javorovým listom.
 
29:02
Kanada môže zvýšiť v presilovej hre! Na trestnú lavicu smeruje Jevgenij Malkin, inkasuje menší trest za sekanie.
 
28:55
Rusi si po góle vzali oddychový čas, Bobrovskj ostal aj po štvrtom góle v bráne. Ruskí fanúšikovia stále povzbudzujú, pre Rusov pri ich kvalite ešte nemusí byť nič stratené.
 
28:06
Kanada dala gól!
Neuveriteľné, Kovaľčuk vpredu stratil puk a Rusi z protiútoku inkasujú štvrtý gól, Kanada teraz doslova valcuje svojho protivníka! Dvaja Kanaďania unikli dopredu pri signalizovanom vylúčení, Giroux sa na pravom kruhu otočil s pukom, naviazal na seba dvoch obrancov a prihral krížne voľnému TYLEROVI SEGUINOVI, ktorý umiestnil puk do odkrytej brány!
Asistencie: Claude Giroux, Jason Barrie
 
27:22
Kanada dala gól!
Kanadská gólová lavína pokračuje, Rusi inkasujú už tretí gól a začína to s nimi vyzerať zle – nedobre! Javorové listy teraz znovu rozobrali ich obranu – Eberle prihral spoza brány prakticky naslepo SIDNEYMU CROSBYMU, ktorý spred bránkoviska trafil krížnou strelou presne do ľavého horného rohu brány!
Asistencie: Jordan Eberle, Dan Hamhuis
 
27:05
Po rušných momentoch nasleduje reklamná prestávka, v predchádzajúcich minútach mohli Rusi znížiť stratu, Kanada však zároveň mohla odskočiť na rozdiel troch gólov. Šance ostali nevyužité.
 
26:48
Z protiútoku samostatný únik Spezzu po ľavej strane, mieril medzi betóny Bobrovskijho, ktorý stihol zareagovať a podržal svoje mužstvo!
 
26:32
Dvaja Rusi proti jednému Kanaďanovi! Malkin prekorčuľoval obrancu na ľavej strane a mohol ešte krížne prihrať Ovečkinovi, miesto toho strieľal a mieril nad!
 
25:41
Kanadská štvrtá formácia si robí v útoku, čo len chce, Ennis teraz prenechal Eakinovi a ten strieľal z podobnej pozície ako v predchádzajúcej akcii, aj teraz Bobrovskij zasiahol.
 
25:03
Kovaľčukova enormná snaha, pri strele dokonca padol z korčulí a stratil stabilitu, puk po jeho strele mieril mimo kanadskej brány.
 
24:38
Eakin strieľal spomedzi kruhov a mieril k ľavej žrdi, Bobrovskij zakročil ľavým betónom.
 
23:48
Šipačov nahral spoza brány Panarinovi a tomu puk vo výbornej pozícii na hranici ľavého kruhu skĺzol pri strele z čepele hokejky!
 
23:37
Icing v podaní Kanady, hra sa presunie pred Smitha. Rusi sa teraz určite budú chcieť viac tlačiť dopredu, dobiehajú dvojgólové manko.
 
23:23
Malkin sa oprel do skákajúceho puku na pravom kruhu, ešte pred Smithom jeho strelu zablokoval obetavý obranca.
 
22:31
Pri rozohrávke Kanady sa puk odrazil od rozhodcu tak zaujímavo, že Plotnikov sa ocitol sám pred brankárom, sám bol z toho zrejme prekvapený a zakončiť nedokázal!
 
21:56
Kanada dala gól!
Kanadský expresný nástup do druhej tretiny, je tu dôležitý druhý gól a znovu ho strieľa štvrtá formácia javorových listov! Famózna akcia TYLERA ENNISA – z ľavej strany obkrúžil bránku, za ňou ešte pridal do korčulí a Bobrovskij sa len márne presúval k ľavej žrdi, Ennis tam bol skôr a zasunul mu tam puk do siete!
Asistencie: Cody Eakin, Sean Couturier
 
21:33
Ennis strieľal po kanadskom vyhranom buly spomedzi kruhov, Bobrovskij sa len presúval a v páde sledoval, ako puk mieri tesne vedľa jeho pravej žrde!
 
21:09
Kanaďania si nerozumeli v rozohrávke, je z toho zakázané uvoľnenie a buly pred ich bránou.
 
20:43
Hall dostal prihrávku spoza brány a strieľal z hranice ľavého kruhu, krížna strela minula pravú žrď.
 
20:18
Reilly prenechal puk do jazdy Seguinovi, jeho strela bola zrazená na ochrannú sieť.
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
Štatistiky po 1.tretine:

Strely na bránu: 12:4
Vylúčenia (2 min.): 0:0
Presilové hry: 0:0
Úspešnosť brankárov:100 % – 91,67 %
 
Reklama na hokej – to môžeme povedať o zápase Kanada vs. Rusko. Kanaďania mali viac z hry, vypracovali si viacero veľkých šancí a zrejme zaslúžene vyhrávajú. Rusi však za nimi zaostávajú len minimálne, tiež predvádzajú hokej najvyššej úrovne. Ešte sa vrátim ku gólu – tesne pred ním tam Rusi reklamovali postavenie mimo hry, rozhodca však hru pustil. Ťažko bolo z novinárskeho sektora pod strechou O2 Arény na ľad dohliadnuť, preto verme výroku čiarového rozhodcu. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším od 21:32.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:42
Jakovlev strieľal po ruskom vyhranom buly, puk preletel tesne vedľa ľavej žrde Smithovej brány.
 
19:26
Crosby v snahe pridať druhý gól Kanady, vykorčuľoval si na pravý kruh a hľadal tam spoluhráčov pred bránou, nenahral im však presne.
 
18:10
Kanada dala gól!
Kanadská štvrtá formácia zatlačila Rusov v ich obrannom pásme a na konci jej náporu je vedúci gól Kanady! Ennis si puk potiahol na ľavý kruh, z otočky tam vystrelil smerom na bránu veriac, že tam ešte niekto bude tečovať. Podarilo sa to CODYMU EAKINOVI, ktorý jemne zmenil smer puku tak, že prešiel popod Bobrovskijho do siete!
Asistencie: Tyler Ennis, Jake Muzzin
 
17:09
Hrá sa hore – dolu, teraz v akcii Rusi, Kovaľčuk ani Tarasenko sa pri svojich sľubných individuálnych prienikoch nepresadili.
 
16:25
Crosby bol s pukom za bránou a pri prihrávke mu puk mierne skĺzol z hokejky, Hall sa však na pravom kruhu neostýchal a strelou prekvapil všetkých Rusov, mieril do bočnej sieťky!
 
15:48
Hall zazmätkoval pri vlastnej bráne a takmer ho obral o puk Dadonov, kanadský útočník svoju chybu v poslednej chvíli napravil.
 
14:51
Ovečkin prešiel krížom cez celé pásmo a zakončoval na z ľavej strany osamotený pred Smithom, mieril to krížne do jeho protipohybu, Smith si ten priestor výborne vykryl a zasiahol ramenom!
 
13:33
Ruský brankár doslova čaroval! Po vyhranom buly prišli strely Eakina a Ennisa zblízka, obe Bobrovskij vyrazil a potom už ležiac na ľade čelil dorážke Couturiera pri pravej žrdi, dokázal sa však dvihnúť a vo famóznej robinzonáde puk vytlačil nad brvno!
 
13:16
Spezza načechral medzi kruhy Mackinnonovi, jeho strelu z prvej vyrazil Bobrovskij!
 
12:57
Panarin prihrával na stred Dadonovovi, toho tam v poslednej chvíli zastavil zákrokom ,,na hrane" Barrie, zápas stále pokračuje bez vylúčenia.
 
12:29
Mozyakin si z pravého kruhu vyšiel až na stred, zbavil sa obrancu a zrazu pred bránkoviskom a pred Smithom, puk napálil do jeho hrude, kanadský brankár mu potom nedovolil ani dorážať!
 
12:11
A práve ,,Sid the Kid" našiel krížnou prihrávkou cez celé pásmo Eberleho, ktorý mieril vedľa pravej žrde sčasti odkrytej ruskej brány!
 
11:49
Kanada i Rusko predviedli jednu neúspešnú akciu, teraz teda tímy striedajú. Na kanadskej strane je tam Crosbyho formácia.
 
10:57
Ennis nahodil puk z rohu klziska na hranicu bránkoviska, kde ešte tečoval Couturier, Bobrovskij na čiare aj so šťastím kryl!
 
10:26
Anisimov si prebral prihrávku na hranici ofsajdu, hodil si však puk priďaleko a Smith tak umne rozohral hokejkou, puk v strednom pásme.
 
09:36
Panarin prihral spoza brány Šipačovovi presne pred pravý roh bránkoviska, Smith následnú strelu Šipačova vyrazil ramenom!
 
09:28
Mozyakin bol na konci striedania ruskej druhej formácie, strieľal spoza obrancu a jeho pokus bol zrazený až na ochrannú sieť.
 
08:56
Rusi sa natlačili pred bránu, ale bohužiaľ pre nich natlačili doslova, keďže rozhodcovia ich akciu zastavili pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
 
08:44
Spezza si preberal prihrávku v postavení mimo hry, miesto ohrozenia brány sa teda Kanada sústredí na buly v strednom pásme.
 
08:06
Burns vystrelil od modrej čiary nenápadne k ľavej žrdi, Bobrovskij takmer nič nevidel a preto si len všimol, ako puk mieri tesne vedľa jeho ľavej žrde.
 
07:16
Seguin našiel medzi kruhmi voľného Girouxa, ktorý už strieľal sám pred Bobrovskijm, namieril však presne do jeho výstroje, ruský brankár potom tento prudký puk dokázal vo výstroji udržať a nedal Kanaďanom šancu na dorážku!
 
07:03
Malkin pocítil kanadskú tvrdosť, chcel sa vydať cez roh klziska, tam však bol zdvojený a zastavený tvrdým, ale čistým zákrokom.
 
06:32
Tichonov nahrával Malkinovi do ofsajdu, akcia Ruska zastavená. Teraz nasleduje komerčná prestávka. Hrá sa zatiaľ výborný hokej v dobrom tempe, mierne viac z hry majú Kanaďania.
 
05:59
Spezza si perfektne vkorčuľoval do pásma a potom si potiahol puk medzi kruhy, odtiaľ vystrelil spoza obrancu a tesne minul ľavú žrď!
 
05:32
Štvrtá kanadská formácia zavrela Rusov v ich pásme, na konci akcie Eakin nahral na modrú a odtiaľ strieľal Ekblad, Bobrovskij puk videl a kryl.
 
04:59
Traja Rusi proti dvom Kanaďanom, Anisimov to vzal na seba a z pravého kruhu strieľal zápästím do bližšieho horného rohu, Smith zasiahol lapačkou.
 
03:55
Dobrá šanca Kanady, Bobrovskij len vyrazil pred seba jednoduchú strelu a Hall mal pred sebou časť odkrytej brány, ktorú ale netrafil!
 
03:24
Ďalšia kanadská chyba, Savard si v strednom pásme nespracoval puk a dal tak možnosť Ovečkinovi, ktorý okamžite vkorčuľoval do pásma a strieľal z ľavého kruhu, Smith zasiahol.
 
02:45
Kanaďania chybovali na vlastnej modrej čiare a Plotnikov mohol vysúvať Ovečkina, nenahral mu však presne.
 
02:18
Prvý zásah Smitha, vyrazil strelu Tarasenka a puk vo vzduchu ešte chcel spracovať a doraziť Anisimov, obrancovia Kanady tam pomohli brankárovi a puk odvrátili.
 
02:02
Toffoli prihrával na ľavej strane pásme Eakinovi, ten tam mohol strieľať z dobrej pozície, puk si ale nespracoval.
 
01:39
Ruská akcia zastavená postavením útočiaceho hráča v bránkovisku, vhadzuje sa v strednom pásme.
 
00:58
Obrovská šanca Kanady! Eberle prenechal na ľavom kruhu puk Hallovi a ten zakončoval zblízka sám pred Bobrovskijm, ktorý chytil jeho strelu k bližšej žrdi!
 
00:18
Prvú strelu na bránu vyslal Kanaďan Burns, jeho tvrdú strelu od modrej čiary Bobrovskij vyrazil, vo výhľade mu nikto neclonil.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Na ľade už máme obe mužstvá, ako prví prišli hokejisti Kanady v typických červeno-čiernych dresoch. Hneď po nich aj úradujúci majstri sveta z Ruska v bielo-modro-červenej farebnej kombinácii s dominanciou bielej. Víta ich mohutný pokrik ,,Rossija, Rossija," Rusi tu majú fanúšikovskú prevahu, do Prahy ich pricestovali v naozaj hojnom počte.
 
Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní posledného zápasu MS 2015 v hokeji! Turnaj vrcholí vysnívaným súbojom dvoch veľkých favoritov – Kanady a Ruska! Dva skvelé tímy, ktoré tu predvádzajú fantastický hokej. Kto sa bude radovať na konci a získa zlato?

Favorita tu skutočne hľadať nemôžeme. Je pravda, že Kanada na turnaji neprehrala ani jeden zápas a absolútne dominovala v základnej skupine i vo vyraďovacích bojoch. Výkony Ruska však gradujú, zlepšujú sa a zborná predviedla úžasnú silu už proti USA. Vy si môžete pred zápasom pozrieť zostavy, priamo z O2 Arény sa vám prihlásim tesne pred začiatkom zápasu.
 
Úvodné zostavy:

Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis (A), Burns, Giroux, Seguin, O´Reilly – Muzzin, Barrie, Eberle, Crosby (C), Eberle – Ekblad, Savard, Duchene, Spezza (A), Mackinnon – Wiercioch, Couturier, Eakin, Ennis, Toffoli

Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Belov, Ovečkin, Tichonov, Plotnikov – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin (A) – Chudinov, Mironov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Anisimov, Širokov, Kovaľčuk (C), Tarasenko

Rozhodca: V. Šindler (Česko), T. Wehrli (Švajčiarsko) – P. Carnathan (USA), M. Lhotský (Česko).
 
Veľké finále dvoch klasických hokejových veľmocí – Kanada vs. Rusko! Dva skvelé tímy vo svojom takmer elitnom zložení nastúpia proti sebe vo veľkolepom prostredí O2 Arény v Prahe. Budeme sledovať neľútostný boj o zlatú medailu!

Kanaďania na turnaji valcujú súpera za súperom. V základnej skupine zdolali silných Švédov a Čechov, vo vyraďovacej fáze ani raz neinkasovali a ich celkové skóre z dvoch zápasov je 11:0 v ich prospech. Fantasticky chytá brankár Mike Smith, v útoku hviezdia Jason Spezza či Sidney Crosby. Ak niekto môže Kanadu zastaviť, tak to so svojou silou môžu byť zrejme len Rusi.

Výsledky Kanady na MS 2015:
Kanada – Lotyšsko 6:1
Kanada – Nemecko 10:0
Kanada – Česko 6:3
Kanada – Švédsko 6:4
Kanada – Francúzsko 4:3
Kanada – Švajčiarsko 7:2
Kanada – Rakúsko 10:1
Kanada – Bielorusko 9:0 (štvrťfinále)
Kanada – Česko 2:0 (semifinále)

Rusi sa na MS 2015 rozbiehali pomalšie, v úvode prehrali s USA a trápili sa s Dánmi či Slovincami. Ich výkony sa však s postupom turnaja zlepšujú, veď v štvrťfinále vyradili dovtedy suverénnych Švédov a v semifinále zlomili v poslednej tretine Američanov. Do ich tímu navyše v piatok pribudla osobnosť v podobe Alexandra Ovečkina. Zverenci trénera Znaroksa nemajú iný cieľ, ako zlato. Bude ich podporovať početná fanúšikovská základňa, údajne má priletieť aj prezident Putin. V ruskom tíme výborne chytá Bobrovskij exceluje útočná trojica Panarin-Dadonov-Šipačov a postupne sa rozstrieľal aj Malkin.

Výsledky Ruska na MS 2015:
Rusko – Nórsko 6:2
Rusko – Slovinsko 5:3
Rusko – USA 2:4
Rusko – Dánsko 5:2
Rusko – Bielorusko 7:0
Rusko – Slovensko 3:2 po pp.
Rusko – Fínsko 2:3 po pp. (štvrťfinále)
Rusko – USA 4:0 (semifinále)

Kto vyhrá veľké finále a získa zlato, slávu a bude oslavovať veľký triumf nad rivalom? To uvidíme až priamo na ľade, teraz je zbytočné prognózovať, kto je favoritom, keďže ide o tak silné tímy. Malkin, Kovaľčuk, Ovečkin proti Crosbymu, Girouxovi, Smithovi. To je snáď jasná ukážka toho, čo sa na ľade bude diať. Priamy prenos z Prahy prinesie pre vás Tomáš Schügerl.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.