koniec Nórsko – Bielorusko
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
Komentuje
 
S konštatovaním, že Bielorusko zvíťazilo nad Nórskom 3:2 a poistilo si tak postup do štvrťfinále na úkor slovenského tímu, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Od 16:15 sa na vás teším pri zápase Slovensko – USA, v ktorom sa naši chlapci budú chcieť víťazne rozlúčiť s týmto turnajom.
 
Štatistiky zo zápasu:

Strely na bránu: 17:16
Vylúčení (na 2 min.): 6:4
Presilové hry: 0:3
Úspešnosť brankárov: 81,25 % – 88,89 %
 
Bielorusi si dnes výhru zaslúžili, v druhej polovici duelu sa na nich prejavila únava po včerajšom náročnom zápase s Fínskom, vďaka obrovskej bojovnosti však zápas dotiahli do víťazného konca a teraz sa na modrej čiare držia v objatí ako jeden muž. Na turnaji predvádzajú kvalitné výkony, až na zápas s Ruskom ani raz herne či výsledkovo nesklamali a už sa tešia na to, ako vyzvú Kanadu. Nóri predviedli priemerné výkony, nepotešili, ani nesklamali a hlavným úspechom je to, že ostávajú v elitnej divízii aj pre nasledujúce MS.

Najlepší hráč Nórska: Mathis Olimb
Najlepší hráč Bieloruska: Alexej Kaľužnij
 
Pästné súboje pred bránou Bieloruska už nič nezmenia, zápas sa končí a my už poznáme aj posledného účastníka štvrťfinále MS 2015 v hokeji! Sú nim Bielorusi, ktorí síce s problémami, ale predsa zdolali Nórsko 3:2 a dostávajú sa na hranicu 14 bodov, naši hokejisti majú 8 bodov a ani v prípade výhry nad USA už ich nemôžu preskočiť.
 
60:00
Koniec zápasu.
 
59:54
Po vyhranom buly znovu strieľal od modrej čiary zápästím Holös, Lalandovi nikto neclonil a tak bieloruský brankár síce s námahou, ale predsa len s istotou zasiahol.
 
59:50
Tak nakoniec ešte strela Holösa od modrej čiary, Lalande zasiahol betónom. Nasleduje ešte buly pred bieloruskou bránou, o postup však už tento tím nepríde.
 
59:16
Už je to zúfalý tlak Nórov, ďalšia strela od modrej čiary bola zablokovaná, Bielorusi sa oslobodili vyhodením do stredného pásma.
 
58:53
Po strele Holösa od modrej čiary Lalandovi puk vypadol a zblízka dorážal Thoresen, mieril však tesne vedľa pravej žrde!
 
58:31
Nóri vyhrali ďalšie buly a od modrej čiary strieľal Nörstebö, Lalande nielenže puk vyrazil, ale rozhodcovia odpískali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
 
58:21
Po strele Holösa od modrej nastala obrovská skrumáž pred Lalandom, puk sa za jeho chrbát snažil pretlačiť K. A. Olimb, bieloruský brankár však všetkým nájazdom odolal a pokryl puk pod vyrážačkou!
 
58:03
Áno, sú tam šiesti Nóri, skúšajú power-play bez brankára!
 
58:03
Vhadzovať sa teraz bude pred bieloruskou bránou, ešte však time-out Nórska. Ostane Haugen na striedačke?
 
57:54
Teraz navyše aj nebezpečná strela v podaní Kaľužného, keď mal priestor medzi kruhmi a mieril k pravej žrdi, ktorú len tesne minul.
 
57:23
Bielorusi vyhrali buly a umne vyhodili puk tak, že z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Nóri tak zakladajú akciu z vlastnej tretiny.
 
57:02
Po vyhranom buly sa presadil K. A. Olimb a zakončoval bekhendom k ľavej žrdi, tiesnený nevystrelil dostatočne razantne a Lalande vyrazil ľavým betónom.
 
56:54
Bielorusi vyhadzujú cez všetky čiary, hra sa presunie pred Lalanda.
 
56:28
Tento prechod do útoku však Nórom nevyšiel, prišli o puk a začínajú od Haugena. Čas na strelenie dvoch gólov sa im povážlivo kráti...
 
56:09
Vylúčený Martinsen na ľadovej ploche, Nóri hrajú v plnom počte a môžu sa pokúsiť minimálne o vyrovnanie svojej straty!
 
56:01
Od modrej čiary strieľal v presilovke Demkov, Haugen na jeho pokus videl a ukryl puk v lapačke.