koniec Nórsko – Bielorusko
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
Komentuje
 
S konštatovaním, že Bielorusko zvíťazilo nad Nórskom 3:2 a poistilo si tak postup do štvrťfinále na úkor slovenského tímu, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Od 16:15 sa na vás teším pri zápase Slovensko – USA, v ktorom sa naši chlapci budú chcieť víťazne rozlúčiť s týmto turnajom.
 
Štatistiky zo zápasu:

Strely na bránu: 17:16
Vylúčení (na 2 min.): 6:4
Presilové hry: 0:3
Úspešnosť brankárov: 81,25 % – 88,89 %
 
Bielorusi si dnes výhru zaslúžili, v druhej polovici duelu sa na nich prejavila únava po včerajšom náročnom zápase s Fínskom, vďaka obrovskej bojovnosti však zápas dotiahli do víťazného konca a teraz sa na modrej čiare držia v objatí ako jeden muž. Na turnaji predvádzajú kvalitné výkony, až na zápas s Ruskom ani raz herne či výsledkovo nesklamali a už sa tešia na to, ako vyzvú Kanadu. Nóri predviedli priemerné výkony, nepotešili, ani nesklamali a hlavným úspechom je to, že ostávajú v elitnej divízii aj pre nasledujúce MS.

Najlepší hráč Nórska: Mathis Olimb
Najlepší hráč Bieloruska: Alexej Kaľužnij
 
Pästné súboje pred bránou Bieloruska už nič nezmenia, zápas sa končí a my už poznáme aj posledného účastníka štvrťfinále MS 2015 v hokeji! Sú nim Bielorusi, ktorí síce s problémami, ale predsa zdolali Nórsko 3:2 a dostávajú sa na hranicu 14 bodov, naši hokejisti majú 8 bodov a ani v prípade výhry nad USA už ich nemôžu preskočiť.
 
60:00
Koniec zápasu.
 
59:54
Po vyhranom buly znovu strieľal od modrej čiary zápästím Holös, Lalandovi nikto neclonil a tak bieloruský brankár síce s námahou, ale predsa len s istotou zasiahol.
 
59:50
Tak nakoniec ešte strela Holösa od modrej čiary, Lalande zasiahol betónom. Nasleduje ešte buly pred bieloruskou bránou, o postup však už tento tím nepríde.
 
59:16
Už je to zúfalý tlak Nórov, ďalšia strela od modrej čiary bola zablokovaná, Bielorusi sa oslobodili vyhodením do stredného pásma.
 
58:53
Po strele Holösa od modrej čiary Lalandovi puk vypadol a zblízka dorážal Thoresen, mieril však tesne vedľa pravej žrde!
 
58:31
Nóri vyhrali ďalšie buly a od modrej čiary strieľal Nörstebö, Lalande nielenže puk vyrazil, ale rozhodcovia odpískali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
 
58:21
Po strele Holösa od modrej nastala obrovská skrumáž pred Lalandom, puk sa za jeho chrbát snažil pretlačiť K. A. Olimb, bieloruský brankár však všetkým nájazdom odolal a pokryl puk pod vyrážačkou!
 
58:03
Áno, sú tam šiesti Nóri, skúšajú power-play bez brankára!
 
58:03
Vhadzovať sa teraz bude pred bieloruskou bránou, ešte však time-out Nórska. Ostane Haugen na striedačke?
 
57:54
Teraz navyše aj nebezpečná strela v podaní Kaľužného, keď mal priestor medzi kruhmi a mieril k pravej žrdi, ktorú len tesne minul.
 
57:23
Bielorusi vyhrali buly a umne vyhodili puk tak, že z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Nóri tak zakladajú akciu z vlastnej tretiny.
 
57:02
Po vyhranom buly sa presadil K. A. Olimb a zakončoval bekhendom k ľavej žrdi, tiesnený nevystrelil dostatočne razantne a Lalande vyrazil ľavým betónom.
 
56:54
Bielorusi vyhadzujú cez všetky čiary, hra sa presunie pred Lalanda.
 
56:28
Tento prechod do útoku však Nórom nevyšiel, prišli o puk a začínajú od Haugena. Čas na strelenie dvoch gólov sa im povážlivo kráti...
 
56:09
Vylúčený Martinsen na ľadovej ploche, Nóri hrajú v plnom počte a môžu sa pokúsiť minimálne o vyrovnanie svojej straty!
 
56:01
Od modrej čiary strieľal v presilovke Demkov, Haugen na jeho pokus videl a ukryl puk v lapačke.
 
Dnešné stretnutie sleduje 8812 divákov.
 
55:31
Spred brány už okamžite zakončoval Kulakov, jeho strelu zrazil obranca do rohu klziska!
 
55:16
Bielorusi v plnom počte, môžu využiť 50-sekundovú presilovú hru.
 
55:01
Bieloruská akcia zastavená ofsajdom, čochvíľa začnú Bielorusi hrať svoju skrátenú presilovú hru 5 proti 4.
 
54:37
Nóri stratili puk pri prechode do útoku a potrestať to mohol Kulakov, kľučka na posledného obrancu mu ale nevyšla a prišiel o puk.
 
54:09
Tak to je komplikácia. Presilovka Nórska končí, Martinsen inkasuje menší trest za hrubosť, hráme 4 na 4.
 
54:09
Následne ešte ďalšia strela od modrej, autorom znovu Nörstebö, potom ešte dorážka Mathisa Olimba, Lalande sa doslova prekonáva a vyriešil všetky nebezpečné situácie!
 
53:37
Nörstebö nastreľoval puk od modrej čiary, Lalande si dobre vyšiel a sklepol betóny, puk vyrazil, Nóri však udržali pásmo!
 
53:15
Nóri znovu zatlačili Bielorusov pred ich bránou a získavajú výhodu presilovej hry! Na trestnú lavicu odchádza Dmitrij Korobov za podrazenie.
 
52:31
Tí vyrazili dopredu v trojici, Bastiansen však situáciu neriešil najlepšie, keď len ľahkým oblúčikom poslal puk do náručia Lalanda. Nasleduje komerčná prestávka, po nej pokračujeme vhadzovaním pred bieloruskou bránou.
 
52:17
Bielorusi vyhrali buly a udržali sa v pásme, Kaľužného kombinácia s A. Kostiycnom však úspech neslávila, dopredu vyrážajú Nóri!
 
51:35
Teraz však Nóri stratili útočné pásmo, výborne tam zapracoval Kovyršin. Potom navyše nepresne rozohrali a vyhadzujú puk cez všetky čiary, hra sa presunie pred ich bránu.
 
50:32
Lalande zle rozohral za bránou a Nóri mohli ohroziť jeho bránu, Bonsaksen však bol na modrej čiare v streleckej snahe zastavený, puk stále na hokejkách Nórska.
 
49:47
S. Kosticyn zrazil podozrivo na zem Roesta, vyzeralo to na krosček, rozhodcovia Nórom presilovku neprisúdili. Atmosféra v hale je úžasná, vyzerá to tu takmer akoby na finále MS, priaznivci intenzívne prežívajú každú akciu Nórov.
 
49:09
Thoresen sa uvoľnil po vyhranom buly na ľavom kruhu a priťukol na stred Holösovi, jeho strelu mierenú do horných častí brány vytlačil Lalande vyrážačkou!
 
48:59
Po tvrdom zásahu pukom ostal na ľade v obrannom pásme Bieloruska Stas, už však našťastie po vlastných odchádza na hráčsku lavicu, pokračujeme vhadzovaním pred bránou Bieloruska.
 
48:44
Ďalšia vyložená šanca Nórov, Martinsen sa dostal k puku medzi kruhmi, Lalande bol ešte rozhodený z predchádzajúceho zákroku a tak sa len ťažko vracal do svojho postoja, napokon vymrštil pravý betón a doslova z čiary vyrazil Martinsenovu strelu!
 
47:58
Nóri zatlačili súpera pred jeho bránou, na konci bola delovka Holösa od modrej čiary, Lalande puk s námahou vyrazil!
 
46:58
Nóri boli znovu nasťahovaní v pásme, strela od modrej čiary v podaní Odegaarda ale letela mimo bieloruskej brány. Svoju akciu tak zakladajú Bielorusi.
 
46:03
Pozor však aj na opačnej strane, Andrej Kosticyn strieľal z ostrého uhla, jeho šikovný pokus preletel tesne nad brvnom Haugenovej brány.
 
45:13
Nórsko dalo gól!
Tak predsa len, Nóri znižujú a ešte to bude v závere dramatické! Využívajú svoj nápor a doťahujú sa na rozdiel jediného gólu. Od modrej čiary strieľal smerom do pravého horného rohu MATTHIAS NORSTEBO, Lalandovi clonil vlastný spoluhráč Korobov a tak brankár Bieloruska nestihol zasiahnuť, puk skončil v jeho sieti!
Asistencia: Patrick Thoresen
 
45:06
Akoby sa začínala prejavovať únava Bielorusov zo včerajšieho zápasu s Fínmi, Nóri ich teraz poriadne zatlačili. Od modrej čiary strieľal Nörstebö, Haugen ukryl puk do lapačky.
 
44:44
Obrovská šanca Nórov, to bola veľká škoda! Sorvik vypracoval akciu za bránou a prihral do vyloženej pozície pred bránkovisko Roestovi, jeho prudkú strelu zblízka reflexívne zastavil na čiare Lalande!
 
44:23
M. Olimb nahadzoval puk na bránu od modrej čiary, Thoresen sa presadzoval pri ľavej žrdi, Lalande tam nechal položený betón a puk pokryl.
 
44:05
Bielorusi sa oslobodili vyhodením z pásma, v rovnakom čase už na ľade A. Kosticyn a hrajú tak v plnom počte.
 
43:45
Na opačnej strane v oslabení unikol Kitarov a z pravej strany strieľal po ľade k vzdialenejšej žrdi, Haugen bol pozorný.
 
43:26
Nóri mohli znížiť! Bastiansen strieľal z ideálnej pozície z osi klziska, Lalande však dobre zotrval v postoji a zasiahol vyrážačkou!
 
42:57
Mathis Olimb nepresne prihrával na modrú čiaru z ľavého kruhu, miesto strely teda nasledovalo bieloruské vyhodenie puku cez všetky čiary.
 
42:28
Bielorusi zatiaľ bránia veľmi dobre, Kitarov zachytil puk na modrej čiare a vyhadzuje cez všetky čiary.
 
42:05
Zaujímavý okamih, Nóri sa môžu dotiahnuť na rozdiel jediného gólu v presilovej hre! Na trestnú lavicu si za podrazenie Olimba v strednom pásme sadá A. Kosticyn za podrazenie!
 
41:52
Priam nepochopiteľná chyba pri nórskej rozohrávke, Kitarov to využil, vrútil sa do pásma a zakončoval z pravého kruhu, Haugen podržal puk medzi betónmi!
 
40:38
Nóri sa po vyhranom buly natlačili do bieloruského obranného pásma, o puk tam však prišli, Bielorusov oslobodil vyhodením zo stredného pásma A. Kosticyn.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Štatistiky po 2.tretine:

Strely na bránu: 8:11
Vylúčenia (na 2 min.): 6:2
Presilové hry: 0:3
Úspešnosť brankárov: 72,73 % – 87,50 %
 
Bielorusi v druhej tretine ešte navýšili svoj náskok, zdá sa, že jednoznačne smerujú za postupom do štvrťfinále. Nóri by museli dať v tretej tretine tri góly a žiaden neinkasovať, aby tak ešte Slováci proti USA mohli hrať o štvrťfinále. Veľkému zvratu zatiaľ nič nenasvedčuje, Bielorusi hrajú vo veľkej pohode a Nóri im to ešte uľahčujú svojimi vylúčeniami. K sledovaniu tretej tretiny vás pozývam od 13:49, možno sa Nóri vzchopia a uvidíme hokejový zázrak.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:41
Na opačnej strane v závere tretiny aktivita Thoresena, jeho strela spomedzi kruhov skončila tečovaná v rohu klziska.
 
38:52
Na opačnej strane našiel Kaľužnij fantastickou prihrávkou popred bránkovisko pri ľavej žrdi S. Kosticyna, jeho strela z prvej prešla cez betóny Haugena a skončila tesne vedľa vzdialenejšej žrde!
 
38:20
Dvaja Nóri v prečíslení dvoch proti jednému, zdalo sa, že Rosseli Olsen chce nahrávať M. Olimbovi, v poslednej chvíli názor zmenil a jeho strelu zastavil obranca!
 
37:52
Stas hľadal peknou krížnou prihrávkou Drozda, ten na vzdialenejšej žrdi na puk nedosiahol.
 
37:31
Nórov tretí inkasovaný gól vyburcoval a od tej chvíle sa tlačia častejšie dopredu, v tomto prípade ale pri strele Tolefsena stál útočiaci hráč v bránkovisku, vhadzuje sa v strednom pásme.
 
36:32
Na opačnej strane mohol po práci K. A. Olimba strieľať spred modrej čiary Bastiansen, v rozhodujúcej chvíli mu ale puk skĺzol z čepele hokejky.
 
35:34
Bielorusi vyhrali buly v útočnom pásme a Stepanov zakončoval bekhendom k pravej žrdi, Haugen tam aj s trochou šťastia udržal puk pred bránkovou čiarou.
 
35:05
Mathis Olimb sa predieral po pravej strane do útočného pásma, prenechával tam puk ešte Askovi, ktorý však cez obrancu nevystrelil.
 
34:44
Rušnú fázu hry nám prerušuje nórsky ofsajd a komerčná prestávka. Nóri dokázali odpovedať na tretí gól v ich sieti a tak zápas ešte zdramatizovali, my však stále potrebujeme, aby dali Bielorusom ešte tri góly. A to bude ťažká úloha.
 
33:54
Bielorusi mohli okamžite vrátiť skóre na trojgólový rozdiel, Drozd v prečíslení skvele prihral na stred Šinkevičovi a jeho strelu do pravého horného rohu famózne vyrazil Haugen!
 
32:20
Nórsko dalo gól!

Tak Nóri predsa len rozradostnili ČEZ Arénu a vykresali iskričku nádeje. Mathis Olimb šikovne nahrával spoza brány k bližšej žrdi PATRICKOVI THORESENOVI, Lalande nebol dobre zorientovaný a sústredil sa na vzdialenejšiu žrď a tak sa len obhliadol, ako puk končí v jeho sieti!
Asistencie. Mathis Olimb, Jonas Holös
 
32:03
Bielorusko dalo gól!
Dámy a páni, zdá sa, že Bielorusi nenechávajú nič na náhodu a slovenské šance na štvrťfinále sa posúvajú do roviny science-fiction. Nóri bránili v oslabení s veľkou rezervou, Kaľužnij pohodlne našiel z ľavej strany pred bránou ANDREJA KOSTICYNA, ktorý ešte pohodlnejšie nikým nekrytý trafil do pravého horného rohu!
Asistencie. Alexej Kaľužnij, Andrej Stepanov
 
31:33
Znovu zakombinovala trojica Kosticynovci a Kaľužnij, na konci akcie bol medzi kruhmi Stepanov, ktorý z prvej mieril ponad bránu aj padajúceho Haugena!
 
30:55
Andrej Kosticyn našiel svojho brata prihrávkou cez celé útočné pásmo, ten ešte akciu šperkoval prihrávkou na Kaľužného, ktorý bol mimo streleckého uhlu.
 
30:20
Nóri si dnes sami škodia hlúpymi faulami, teraz prišiel ďalší z kategórie nezmyselných zákrokov z územia v rohu klziska. Na trestnú lavicu si sadá Ole-Kristian Tollefsen, inkasuje menší trest za držanie.
 
29:01
Bielorusko dalo gól!
Bielorusko je dnes mimoriadne efektívne, vyslalo siedmu strelu na bránu a dáva druhý gól! To samozrejme znamená, že Nóri musia skórovať trikrát, aby ešte dali nádej slovenskému tímu. Základom gólu bola skvelá práca S. Kosticyna medzi kruhmi, sťahovačkou sa tam zbavil obrancu a ešte perfektne vysunul na pravej strane pred bránou DMITRIJHO KOROBOVA, ktorý prestrelil Haugena pomedzi jeho betóny!
Asistencie: Sergej Kosticyn, Alexej Kaľužnij
 
28:26
Prvý dvojminútový trest skončil, Bonsaksena čaká ešte druhý menší trest. Bielorusi v presilovke bez priamej strely na Haugena.
 
27:58
Až teraz od modrej čiary vystrelil Korobov a puk bol ešte jemne tečovaný, napokon mieril mimo pravej žrde nórskej brány.
 
27:31
Kaľužnij teraz nahrával pred bránu nepresne a Nóri sa tak znovu oslobodili, zatiaľ sa bránia veľmi dobre, resp. Bielorusi hrajú presilovku zle.
 
26:51
Úvod oslabenia Nóri zvládajú a vyhadzujú puk cez všetky, čakajú ich však ešte dlhé tri minúty v početnej nevýhode.
 
26:20
Uvidíme ďalšiu bieloruskú presilovú hru! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Alexander Bonsaksen, je to dokonca trest 2+2 minúty!
 
26:05
Dopredu sa dostali Bielorusi, Kulakov zabojoval na modrej čiare a vytvoril tak šancu Stepanovovi, ten sa snažil presadiť pred bránou bekhendovou strelou k pravej žrdi, Haugen bol na mieste a vyrazil!
 
25:10
V krátkom slede ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní Bielorusov, znovu sa tak puk vhodí do hry pred ich bránou.
 
24:53
Hra sa nám rozbieha, hokej začína mať potrebné tempo a grády. Bielorusi teraz pod tlakom vyhodili cez všetky čiary, vhadzuje sa pred Lalandom.
 
24:11
A. Kosticyn nahrával puk pred bránu a od Bonsaksena sa puk takmer odrazil do siete, nakoniec smeroval vedľa ľavej žrde. Potom sa ešte práve A. Kosticyn ujal puku a strieľal z pravého kruhu k žrdi, Haugen kryl.
 
23:20
Perfektná akcia Nórov, Rosseli Olsen podržal puk pri mantineli a prihrávkou cez celé pásmo našiel Tollefsena, jeho strelu zblízka podržal vo výstroji Lalande!
 
22:55
Na opačnej strane nórska príležitosť po úniku Thoresena, ten si vykorčuľoval na hranicu pravého kruhu a krížne vystrelil, Lalande puk kryl.
 
22:25
Opačný názor na nórske ofenzívne myšlienky mali Bielorusi, Gavrus zakončoval osamotený na ľavom kruhu, Haugen vyrazil a sám Gavrus chcel puk potom pretlačiť za čiaru, Haugen ostal v postoji na čiare a puk podržal medzi betónmi!
 
21:50
Nóri následne v plnom počte hráčov, prežili oslabenie a môžu začať spriadať plány na prípadné vyrovnanie.
 
21:48
Korobov vystrelil od modrej čiary a jeho prudká strela smerovala do stredu brány, Haugen puk videl a vyrazil pravým betónom.
 
20:58
Bielorusi sa usadili v pásme, je to však z ich strany statické, jediná strela od modrej v podaní Usenka letela vedľa pravej žrde Haugenovej brány.
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
Oba tímy už na ľade, o malý moment začne druhá tretina. Bielorusi v nej začnú presilovou hrou, z prvej tretiny si preniesli ešte 110 sekúnd presilovky.
 
Štatistiky po 1.tretine:

Strely na bránu: 5:3
Vylúčenia (2 min.): 3:2
Presilové hry: 0:1
Úspešnosť brankárov: 66,67 % – 100 %
 
Po prvej tretine majú Bielorusi nakročené do štvrťfinále, vyhrávajú totiž tesne nad Nórskom a pri tejto konštelácii by mali v tabuľke celkovo až 14 bodov, čím by tak dobehli Fínov s Rusmi. Nóri zápas nevypustili, snažia sa a mali aj niekoľko šancí na vyrovnanie, Bielorusov však zase raz drží výborný Lalande. Netreba zúfať, nasledujú ešte dve tretiny, v ktorých sa môže stať čokoľvek, jednogólový náskok v hokeji toľko neznamená. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším od 13:02.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:57
V úplnom závere ešte strela Stasenka od modrej čiary, Haugen na puk videl a vyrazil svojím pravým betónom.
 
19:51
Nórom sa to vyčkávanie nevyplatilo, prišli o puk a budú pykať. Aleksander Bonsaksen inkasuje menší trest za nebezpečnú výstroj, úprimne som si na tom druhom konci klziska nevšimol, o čo presne šlo. Nasleduje bieloruská presilovka.
 
19:36
V závere tretiny vyčkávajú Nóri vo svojom vlastnom obrannom pásme, ani jeden z tímov už hlavne nechce urobiť chybu.
 
18:58
Vylúčený Jevenko už na ľade, Nóri v presilovke mohli vyrovnať a mali aj šance, napokon ju nevyužili a Bielorusi tak stále vo vedením, čo slovenských priaznivcov vôbec neteší.
 
18:25
Nörstebö strieľal od modrej nepresne a Sorvik potom len do padajúceho obrancu, Nóri následne stratili pásmo a ich presilovka sa chýli ku koncu.
 
17:40
Výborná presilovka pokračuje, Holös vypálil príklepom z vrcholu ľavého kruhu a Lalandovi nikto neclonil, bieloruský brankár preto mohol zasiahnuť. Ostáva ešte minúta presilovej hry.
 
17:07
Obrovská šanca Thoresena, strieľal spomedzi kruhov a mieril medzi betóny, Lalande ich na poslednú chvíľu sklepol a so šťastím vyrazil puk tesne vedľa svojej pravej žrde!
 
16:58
Nórsky tlak umocní presilovka! Jevenko inkasuje menší trest za nedovolené bránenie.
 
16:47
Následne ešte delovku od modrej čiary vyslal Nörstebö, puk len tesne presvišťal okolo pravej žrde!
 
16:29
Nóri sa snažia o vyrovnanie, zatlačili Bielorusov pred ich bránu. Od ľavého mantinelu strieľal Trygg, Lalande vyrazil pred seba, na dorážku tam v nórskom drese nebol nikto.
 
15:32
Stene vystrelil príklepom z pravého kruhu a mieril pekne krížnou strelou, len tesne minul ľavú žrď bieloruskej brány, Lalande nezasahoval!
 
15:05
Medzitým už Nóri v plnom počte, po dlhšej doby hrajú tímy v plnom počte hráčov na ľadovej ploche.
 
14:57
Aj teraz to vyzeralo nebezpečne, keď sa tam spoza brány k ľavej žrdi tlačil Gavrus a snažil sa zasunúť puk medzi betóny Haugena, ten sa prekvapiť nenechal a zasiahol.
 
14:08
Bielorusi už v plnom počte, začína ich 50-sekundová presilová hra, Nóri sa musia mať na pozore, prvá presilovka Bielorusov skončila dnes gólom.
 
13:33
V tejto hernej situácii momentálne aktívnejší Nóri, Roest strieľal z otočky z ľavého kruhu, jeho tečovaný pokus Lalande s námahou skrotil pri pravej žrdi.
 
13:02
Nórska presilová hra sa končí, Thoresen inkasuje menší trest za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou, bude sa hrať 4 na 4.
 
12:58
Mohlo byť vyrovnané, Ask si prebral vyrazený puk Lalandom a snažil sa ho zasunúť k pravej žrdi, Lalande tam natiahol betón a zabránil puku v ceste do siete!
 
12:45
Až teraz Nórsko vo svojom útočnom pásme, od modrej čiary strieľal príklepom Holös, Lalande puk udržal medzi svojimi betónmi.
 
12:26
Nóri v úvode presilovky neudržali útočné pásmo, na obrannej modrej čiare sa o to pričinil fantastickým obranným zákrokom v páde Volkov.
 
12:08
Nóri začnú presilovku po reklamnej prestávke, za hákovanie si menší trest odsedí Sergej Drozd.
 
11:58
Mathis Olimb nahrával spoza brány do vyloženej pozície medzi kruhmi Askovi, ten bol faulovaný a uvidíme tak nórsku presilovú hru!
 
10:42
Až teraz sa Nóri dostali do útočného pásma, Rosseli Olsen nahrával na pravú stranu Bastiansenovi, ešte pred ním však puk odvrátil Lisovets, Bielorusi zatiaľ bránia veľmi zodpovedne.
 
09:48
Na Bielorusoch je vidieť výbornú fyzickú pripravenosť a túžbu dostať sa do štvrťfinále. Momentálne Nórom nedovoľujú žiaden náznak útočnej akcie, všetky puky zastavujú ešte v strednom pásme.
 
09:00
Sú tu však aj Nóri, predviedli sa útokom, na konci ktorého bola strela Holösa príklepom od modrej čiary, puk mieril vedľa ľavej žrde.
 
08:18
Bielorusi pokračujú v aktívnej hre, zo stredného pásma puk pred bránu nahadzoval Volkov a Haugen zasiahol lapačkou, ešte aj stihol rozohrať.
 
07:29
Bielorusko dalo gól! Bielorusi hrajú presilovky veľmi dobre a teraz sa o tom presvedčili aj Nóri! Dôležitý okamih, Bielorusko sa dostáva do vedenia a je tak o niečo bližšie k postupu do štvrťfinále! Perfektná kombinácia prvej formácie – Andrej Kosticyn prihral na pravú stranu pásma bratovi Sergejovi, ten ešte nezištne vrátil znovu krížnou prihrávkou ALEXEJOVI KAĽUŽNIJMU, ktorý trafil popri presúvajúcom sa Haugenovi!
Asistencie: Sergej Kosticyn, Andrej Kosticyn
 
06:34
Nóri úvod oslabenia zvládli a vyhodili puk cez všetky čiary, Bielorusi začínajú akciu od vlastnej brány.
 
06:29
Morten Ask sa pred nórskou bránou previnil sekaním, inkasuje za to menší trest a my budeme sledovať bieloruskú presilovku.
 
06:24
Lisovets strieľal od modrej čiary do ľavého horného rohu a Haugen puk v prvom momente kryl, potom mu však vypadol z lapačky a bola tam šanca na dorážku, Nóri sa ubránili len za cenu faulu!
 
06:04
Bielorusi napokon vyhadzujú puk cez všetky čiary až na zakázané uvoľnenie, uvidíme vhadzovanie pred Lalandom.
 
05:31
Je to zatiaľ rozháraný zápas, vidíme množstvo nepresných kombinácii. Teraz stratil puk na útočnej modrej Bielorus Stasenko, svoju akciu tak môžu založiť Nóri.
 
04:45
Nóri zatiaľ mierne aktívnejší, neberú zápas na ľahkú váhu. Stredom pásma prenikal Ken Andre Olimb, jeho strela bola zrazená až na ochrannú sieť.
 
03:56
Mathis Olimb si vykrúžil spoza brány a peknou prihrávkou hľadal pred bránkoviskom Aska, ten puk vo výbornej pozícii netrafil, to mohla byť veľká šanca pre Nórov!
 
03:06
Vzrušenie aj na opačnej strane, po prihrávke Usenka strieľal spomedzi kruhov Andrej Kosticyn, obranca strelu zablokoval a nepustil k Haugenovi.
 
02:10
Napokon sa však presadil Bastiansen a strieľal z ľavého kruhu, jeho pokus zablokovala bieloruská obrana na ochrannú sieť, vhadzuje sa pred Lalandom.
 
01:55
V útočnom pásme teraz prví raz Nóri, v roh klziska sa tam presadzoval Ken Andre Olimb, obrana Bielorusov ho pred bránu do streleckej pozície nepustila.
 
00:51
V prvej minúte vidíme viacero nepresných kombinácií v podaní oboch tímov, ani jeden z nich sa zatiaľ nedostal do náznaku nejakej streleckej pozície, puk v strednom pásme.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Ako prví na ľade Nóri v bielo-modrých dresoch, víta ich búrlivý aplauz, Bielorusov v červenom zase piskot zaplnených tribún.
 
Aréna sa aj na poludnie pracovného dňa slušne zaplnila, lístky dostali aj viacerí žiaci a študenti základných či stredných škôl v Ostrave a okolí. Veľká väčšina publika je vyzbrojená nórskymi vlajkami a keďže je tu znovu množstvo Slovákov, tak snáď ani nemusím hovoriť dôvod fanúšikovskej podpory Nórska.
 
Vážení športoví priaznivci, vítam vás pri veľmi dôležitom zápase, pri ktorom sa my Slováci na najbližšie niečo vyše dve hodiny staneme priaznivcami Nórska. V tomto zápase sa rozhodne o tom, či ešte naši hráči budú mať poobede proti USA šancu na postup do štvrťfinále. Situácia je úplne jasná – Nóri musia vyhrať v riadnej hracej dobe, jedine tak môžeme my v prípade trojbodovej výhry postúpiť do play-off. Výhodou Nórov môžu byť dva dni voľna, ktoré za sebou majú, Bielorusi naopak hrali včera popoludní náročný zápas s Fínmi, ktorý prehrali až v nájazdoch. Vy si zatiaľ môžete pozrieť zostavy tímov, ja sa vám z Ostravy znovu prihlásim tesne pred zápasom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
 
Úvodné zostavy:

Nórsko: Haugen (Volden) – Holös, Tollefsen (C), Stene, Roymark, Roest – Nörstebö, Trygg, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen (A), K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Odegaard, Trettenes, Martinsen, Forsberg, Dählstrom

Bielorusko: Lalande (Kovaľ) – Usenko, Korobov (A), A. Kosticyn (A), Kaľužnij (C), S. Kosticyn – Stasenko, Jevenko, Drozd, Stas, Gavrus – Šinkevič, Goroško, Kulakov, Stepanov, Kovyršin – Lisovets, Demkov, Jefimenko, Kitarov, Volkov

Rozhodca: P. Hodek (Česko), M. Vinnerborg (Švédsko) – B. Mills (Kanada), P. Carnathan (USA).
 
Zápas, ktorý rozhodne o tom, či ešte proti USA budeme mať šancu na postup do štvrťfinále. Situácia je jasná – Bielorusom stačí jediný bod na to, aby sa kvalifikovali do štvrťfinále. Nóri už šancu na štvrťfinále nemajú a zároveň majú istú záchranu, určite však budú chcieť potešiť svoju početnú skupinu fanúšikov víťazstvom na záver.

Nóri predvádzajú na turnaji mimoriadne nevyrovnané výkony. Je to mužstvo, pri ktorom naozaj neviete, v akej forme a pohode do zápasu nastúpi. Doteraz striedalo dobré zápasy s horšími – výhry nad Slovenskom a Slovinskom, tesná prehra s USA. Prehra s Dánskom však Vikingom zahatala cestu do vysnívaného štvrťfinále. V bráne je ich oporou Lars Haugen s úspešnosťou zákrokov 90,62 %, jeho kolega Volden chytá s úspešnosťou len 83,33 %. Najproduktívnejším hráčom tímu je Mathis Olimb so 6 kanadskými bodmi (0+6). V bilancii +/- pobytu na ľade je najlepší Anders Bastiansen s jedným plusovým bodom.

Sumár doterajších zápasov Nórska na MS 2015:
Rusko – Nórsko 6:2 (4:0, 2:2, 0:0) – góly Thoresen 2
Nórsko – USA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) – gól Ask
Nórsko – Fínsko 0:5
Slovensko – Nórsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) – góly Nörstebö 2, Rosseli Olsen
Slovinsko – Nórsko 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) – góly Thoresen, Bastiansen, Holös
Dánsko – Nórsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) – gól K. A. Olimb

Zostava Nórska z posledného zápasu s Dánskom:
Haugen (Volden) – Holös, Nörstebö, Ask, Thoresen (A), M. Olimb – Trygg, Tollefsen (C), Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Bonsaksen, Sorvik, Bastiansen (A), Forsberg, Dählstrom – Odegaard, Trettenes, Stene, Roymark, Roest

Bielorusi sú zatiaľ najpríjemnejším prekvapením turnaja. Nielen pre dobré výkony, ale aj nezlomnosť po prehrách. V druhom zápase prehrali v dôležitom zápase v predĺžení so Slovenskom, potom však jednoznačne zdolali Dánsko a hlavne získali tri body s USA. Vybuchli jedine v derby s Ruskom, to je však po výbornom výkone v pondelkovom zápase s Fínskom minulosť. Ak Bielorusi zopakujú výkon zo zápasu s Fínskom, v ktorom boli favoritovi vyrovnaným súperom, mali by podľa papierových predpokladov zdolať aj Nórov. Každý zápas je však samozrejme iný, v tomto sú však Bielorusi určite favoritmi.

Z hľadiska štatistík dominujú v produktivite kapitán Kaľužnij Andrej Kosticyn, obaja majú po 7 bodov. Z hľadiska bodov +/- pobytu na ľade dominuje prvá formácia Kaľužnij s bratmi Kosticynovcami so 6 plusovými bodmi.

Sumár doterajších zápasov Bieloruska na MS 2015:
Bielorusko – Slovinsko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) – góly Stas, A.Kosticyn, Kaľužnij, Kitarov
Slovensko – Bielorusko 1:2 (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0) – gól S. Kosticyn
Dánsko – Bielorusko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2) – góly Kovyršin 2, Gavrus, Šinkevič, Usenko
USA – Bielorusko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2) – góly Kaľužnij 2, Gavrus, Volkov, Kitarov
Bielorusko – Rusko 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)
Fínsko – Bielorusko 3:2 po sn. (0:0, 0:0, 2:2 – 0:0, 1:0) – góly Kovyršin, Kaľužnij

Zostava Bieloruska zo zápasu s Fínskom:
Koval (Brikun) – Usenko, Korobov (A), Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Goroško, Lisovec – S. Kosticyn (A), Kaljužnyj (C), Gavrus – Drozd, Stas, Jefimenko – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Demkov, Demagin, Kitarov – Volkov

Tabuľka skupiny je nasledovná:

1. USA 6 5 0 0 1 17:10 15 bodov
2. Rusko 6 4 1 0 1 28:13 14 bodov
3. Fínsko 6 4 1 0 1 19:7 14 bodov
4. Bielorusko 6 3 0 2 1 17:17 11 bodov
5. Slovensko 6 1 2 1 2 13:14 8 bodov
6. Nórsko 6 2 0 0 4 10:20 6 bodov
7. Dánsko 7 1 0 1 5 10:20 4 body
8. Slovinsko 7 1 0 0 6 9:22 3 body


Nóri majú za sebou dva dni voľna, hrajú už bez stresu a môžu potešiť fanúšikov. Takisto ide aj o body do svetového rebríčka a do olympijskej kvalifikácie, v prípade výhry nad Bielorusmi sa totiž môžu dostať na piate miesto skupiny pred Slovensko. Cieľ Bielorusov je jasný – zisk minimálne bodu a postup do štvrťfinále. My samozrejme veríme, že uspeje nórsky tím a dá ešte šancu na postup našim hokejistom. Priamo z Ostravy vám zápas v utorok o 12:15 priblíži Tomáš Schügerl.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:15.