koniec Nórsko – Bielorusko
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
Komentuje
 
58:03
Áno, sú tam šiesti Nóri, skúšajú power-play bez brankára!
 
54:09
Tak to je komplikácia. Presilovka Nórska končí, Martinsen inkasuje menší trest za hrubosť, hráme 4 na 4.
 
53:15
Nóri znovu zatlačili Bielorusov pred ich bránou a získavajú výhodu presilovej hry! Na trestnú lavicu odchádza Dmitrij Korobov za podrazenie.
 
49:09
Thoresen sa uvoľnil po vyhranom buly na ľavom kruhu a priťukol na stred Holösovi, jeho strelu mierenú do horných častí brány vytlačil Lalande vyrážačkou!
 
48:44
Ďalšia vyložená šanca Nórov, Martinsen sa dostal k puku medzi kruhmi, Lalande bol ešte rozhodený z predchádzajúceho zákroku a tak sa len ťažko vracal do svojho postoja, napokon vymrštil pravý betón a doslova z čiary vyrazil Martinsenovu strelu!
 
47:58
Nóri zatlačili súpera pred jeho bránou, na konci bola delovka Holösa od modrej čiary, Lalande puk s námahou vyrazil!
 
45:13
Nórsko dalo gól!
Tak predsa len, Nóri znižujú a ešte to bude v závere dramatické! Využívajú svoj nápor a doťahujú sa na rozdiel jediného gólu. Od modrej čiary strieľal smerom do pravého horného rohu MATTHIAS NORSTEBO, Lalandovi clonil vlastný spoluhráč Korobov a tak brankár Bieloruska nestihol zasiahnuť, puk skončil v jeho sieti!
Asistencia: Patrick Thoresen
 
44:44
Obrovská šanca Nórov, to bola veľká škoda! Sorvik vypracoval akciu za bránou a prihral do vyloženej pozície pred bránkovisko Roestovi, jeho prudkú strelu zblízka reflexívne zastavil na čiare Lalande!
 
43:26
Nóri mohli znížiť! Bastiansen strieľal z ideálnej pozície z osi klziska, Lalande však dobre zotrval v postoji a zasiahol vyrážačkou!
 
42:05
Zaujímavý okamih, Nóri sa môžu dotiahnuť na rozdiel jediného gólu v presilovej hre! Na trestnú lavicu si za podrazenie Olimba v strednom pásme sadá A. Kosticyn za podrazenie!
 
41:52
Priam nepochopiteľná chyba pri nórskej rozohrávke, Kitarov to využil, vrútil sa do pásma a zakončoval z pravého kruhu, Haugen podržal puk medzi betónmi!
 
38:52
Na opačnej strane našiel Kaľužnij fantastickou prihrávkou popred bránkovisko pri ľavej žrdi S. Kosticyna, jeho strela z prvej prešla cez betóny Haugena a skončila tesne vedľa vzdialenejšej žrde!
 
38:20
Dvaja Nóri v prečíslení dvoch proti jednému, zdalo sa, že Rosseli Olsen chce nahrávať M. Olimbovi, v poslednej chvíli názor zmenil a jeho strelu zastavil obranca!
 
33:54
Bielorusi mohli okamžite vrátiť skóre na trojgólový rozdiel, Drozd v prečíslení skvele prihral na stred Šinkevičovi a jeho strelu do pravého horného rohu famózne vyrazil Haugen!
 
32:20
Nórsko dalo gól!

Tak Nóri predsa len rozradostnili ČEZ Arénu a vykresali iskričku nádeje. Mathis Olimb šikovne nahrával spoza brány k bližšej žrdi PATRICKOVI THORESENOVI, Lalande nebol dobre zorientovaný a sústredil sa na vzdialenejšiu žrď a tak sa len obhliadol, ako puk končí v jeho sieti!
Asistencie. Mathis Olimb, Jonas Holös
 
32:03
Bielorusko dalo gól!
Dámy a páni, zdá sa, že Bielorusi nenechávajú nič na náhodu a slovenské šance na štvrťfinále sa posúvajú do roviny science-fiction. Nóri bránili v oslabení s veľkou rezervou, Kaľužnij pohodlne našiel z ľavej strany pred bránou ANDREJA KOSTICYNA, ktorý ešte pohodlnejšie nikým nekrytý trafil do pravého horného rohu!
Asistencie. Alexej Kaľužnij, Andrej Stepanov
 
31:33
Znovu zakombinovala trojica Kosticynovci a Kaľužnij, na konci akcie bol medzi kruhmi Stepanov, ktorý z prvej mieril ponad bránu aj padajúceho Haugena!
 
30:20
Nóri si dnes sami škodia hlúpymi faulami, teraz prišiel ďalší z kategórie nezmyselných zákrokov z územia v rohu klziska. Na trestnú lavicu si sadá Ole-Kristian Tollefsen, inkasuje menší trest za držanie.
 
29:01
Bielorusko dalo gól!
Bielorusko je dnes mimoriadne efektívne, vyslalo siedmu strelu na bránu a dáva druhý gól! To samozrejme znamená, že Nóri musia skórovať trikrát, aby ešte dali nádej slovenskému tímu. Základom gólu bola skvelá práca S. Kosticyna medzi kruhmi, sťahovačkou sa tam zbavil obrancu a ešte perfektne vysunul na pravej strane pred bránou DMITRIJHO KOROBOVA, ktorý prestrelil Haugena pomedzi jeho betóny!
Asistencie: Sergej Kosticyn, Alexej Kaľužnij
 
26:20
Uvidíme ďalšiu bieloruskú presilovú hru! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Alexander Bonsaksen, je to dokonca trest 2+2 minúty!
 
26:05
Dopredu sa dostali Bielorusi, Kulakov zabojoval na modrej čiare a vytvoril tak šancu Stepanovovi, ten sa snažil presadiť pred bránou bekhendovou strelou k pravej žrdi, Haugen bol na mieste a vyrazil!
 
23:20
Perfektná akcia Nórov, Rosseli Olsen podržal puk pri mantineli a prihrávkou cez celé pásmo našiel Tollefsena, jeho strelu zblízka podržal vo výstroji Lalande!
 
19:51
Nórom sa to vyčkávanie nevyplatilo, prišli o puk a budú pykať. Aleksander Bonsaksen inkasuje menší trest za nebezpečnú výstroj, úprimne som si na tom druhom konci klziska nevšimol, o čo presne šlo. Nasleduje bieloruská presilovka.
 
17:07
Obrovská šanca Thoresena, strieľal spomedzi kruhov a mieril medzi betóny, Lalande ich na poslednú chvíľu sklepol a so šťastím vyrazil puk tesne vedľa svojej pravej žrde!
 
16:58
Nórsky tlak umocní presilovka! Jevenko inkasuje menší trest za nedovolené bránenie.
 
13:02
Nórska presilová hra sa končí, Thoresen inkasuje menší trest za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou, bude sa hrať 4 na 4.
 
12:58
Mohlo byť vyrovnané, Ask si prebral vyrazený puk Lalandom a snažil sa ho zasunúť k pravej žrdi, Lalande tam natiahol betón a zabránil puku v ceste do siete!
 
12:08
Nóri začnú presilovku po reklamnej prestávke, za hákovanie si menší trest odsedí Sergej Drozd.
 
07:29
Bielorusko dalo gól! Bielorusi hrajú presilovky veľmi dobre a teraz sa o tom presvedčili aj Nóri! Dôležitý okamih, Bielorusko sa dostáva do vedenia a je tak o niečo bližšie k postupu do štvrťfinále! Perfektná kombinácia prvej formácie – Andrej Kosticyn prihral na pravú stranu pásma bratovi Sergejovi, ten ešte nezištne vrátil znovu krížnou prihrávkou ALEXEJOVI KAĽUŽNIJMU, ktorý trafil popri presúvajúcom sa Haugenovi!
Asistencie: Sergej Kosticyn, Andrej Kosticyn
 
06:29
Morten Ask sa pred nórskou bránou previnil sekaním, inkasuje za to menší trest a my budeme sledovať bieloruskú presilovku.