koniec po predl. USA – Slovensko
5:4
(2:0, 2:4, 0:0 - 1:0)
Komentuje
 
S konštatovaním, že Slovensko odohralo s USA výborný zápas a prehralo gólom po predĺžení, sa s vami lúčim. Bolo mi cťou vás sprevádzať zápasmi Slovenska na MS 2015, ktoré sme pre vás na portáli Onlajny.eu komentovali priamo z Ostravy. Momentálne zrejme u väčšiny z vás prevláda sklamanie, druhý rok po sebe sme nepostúpili do štvrťfinále. Skúsme si však vziať aj pozitíva , ako napríklad výborné výkony našich mladých hráčov na turnaji. Spomeňme si na to, ako naši hráči otočili tri zápasy a skvelý obrat predviedli aj proti USA. Verme, že náš hokej bude napredovať, že do tímu zapracujeme nové talenty a o rok v Rusku si zahráme minimálne štvrťfinále.

Je pravda, že náš hokej má svoje problémy. Za tie však nie je zodpovedných tých 25 hráčov, ktorí nás tu reprezentovali. Tí do zápasov dali všetko, čo v nich bolo, šport je však špecifický a veľká námaha sa nie vždy prejaví na výsledkovom úspechu. Nehaňme, nezosmiešňujme, môžeme objektívne kritizovať, ale nepozerajme sa na všetko čierne. Zatiaľ vám prajem krásny zvyšok večera a pozývam k sledovaniu večerných zápasov.
 
Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka:

,,Pred zápasom sme zistili, že už nemáme šancu postúpiť. Vtedy je vždy ťažko namotivovať hráčov na zápas. Vstúpili sme do zápasu s tým sklamaním, že sme nepostúpili do štvrťfinále. V druhej tretine sme zápas zdramatizovali a divákom sa to muselo až do konca páčiť. Prehrali sme dosť nešťastne, takou trochu náhodnou strelou. Gratulujem americkému tímu k prvému miestu a určite sa na nich prídem do haly pozrieť."

Hodnotenie trénera USA Todda Richardsa:

,,Začali sme výborne, viedli sme 2:0 a potom sme viedli už 3:0. Vylúčenie za 6 našich hráčov na ľade bolo podľa mňa nespravodlivé, dalo to Slovákom šancu, ktorú využili, majú výborných korčuliarov a dostali sa do vedenia. Je dobré, že sme potom vyrovnali, za to si hráči zaslúžia veľký rešpekt. Som rád, že sme sa cez prestávku potom dali dokopy a som rád, že sme ten zápas zlomili v predĺžení."
 
Hodnotenie Patrika Lušňáka: ,,Myslím, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Veľká škoda, že sme za stavu 4:3 neudržali to vedenie, tam sa možno lámal zápas. Po nevydarenom úvode, keď sme dostali hlúpe dva góly, sme sa akosi viac zomkli, nestrácali sme nádej. Začali sme hrať to, čo sme si povedali pred zápasom, dobre sme korčuľovali a potom to prišlo."
 
Hodnotenie Tomáša Kopeckého: ,,Zo začiatku sme hrali s prílišným rešpektom, nevedeli sme sa dostať do tempa. Druhú tretinu sme odohrali veľmi dobre, myslím, že keby tam nedostaneme gól do šatne na 4:4, tak by sa zápas vyvíjal inak. Veľmi sme chceli vyhrať, či už pre trénera, alebo ľudí v hľadisku. Nemali sme problém s motiváciou na zápas, veď sa stačilo pozrieť na to publikum, pred zápasom sme sme si povedali, že ideme vyhrať. Publikum bolo úžasné, dosť som toho odohral v NHL, ale to sa s týmto nedá porovnať!"
 
Zápas napokon prehrávame v predĺžení, naši hráči si však za výkon aj tak vyslúžili potlesk fanúšikov. V druhej tretine predviedli famózny obrat a stiahli trojgólovú stratu, dokonca aj išli do vedenia. Američania napokon zápas zvrátili na svoju stranu a zrejme tak vyhrajú ostravskú B-skupinu. Naši skončia na piatom mieste. Ostaňte ešte s nami, prinesieme ohlasy trénerov i hráčov.

Najlepší hráč Slovenska: Vladimír Dravecký
Najlepší hráč USA:Anders Lee

3 najlepší hráči Slovenska na turnaji:
Ján Laco
Andrej Meszároš
Marián Gáborík
 
Koniec zápasu.
 
64:32
USA dalo gól!
Tak to je veľká škoda, ešte pred samostatnými nájazdmi prehrávame zápas v predĺžení! JACK EICHEL sa uvoľnil v našom pásme, vystrelil z otočky z pravého kruhu, Hudáček takmer nič nevidel a puk napokon skončil pod jeho brvnom a následne v sieti!
Bez asistencie.
 
64:11
Miklík ešte chcel posunúť puk v útočnom pásme na ľavú stranu Gáboríkovi, prihrávka však neprešla cez dobre postaveného obrancu.
 
63:42
Tá im nevyšla, oba tímy tak mohli prestriedať. Pomaly sa blížime ku samostatným nájazdom.
 
63:18
Dravecký zaviezol puk do našej útočnej tretiny, tam sa však už nepresadil, rozohrávať svoju akciu môžu Američania.
 
62:51
Krug mohol rozhodnúť, po nahodení Larkina sa puk odrazil k našej pravej žrdi, kde práve Krug zblízka zakončoval, Hudáček udržal puk medzi betónmi!
 
61:59
Tatar s pukom v strede pásma, zadovku Mikušovi však adresoval nepresne, náš bek sa musel vracať k mantinelu, stále však držíme puk.
 
61:32
Reilly prešiel cez dvoch hráčov a už bol pred Hudáčkom, v poslednej chvíli mu puk z hokejky vzal Meszároš!
 
60:56
Ďalší pokus od modrej vyslal Reilly, mieril však výrazne nepresne, Američania stále ostávajú v našom pásme.
 
60:24
USA okamžite v útoku, Lee strieľal príklepom od modrej a Hudáček vyrazil betónom pri pravej žrdi.
 
60:01
Začalo sa predĺženie.
 
V tretej časti hry gólových šancí výrazne ubudlo, o niečo viac z hry mali Američania. Tí sa prezentovali veľmi nervóznym dojmom, zrejme nečakali, že stratia trojgólové vedenie. Našich počas celého zápasu skvele drží Július Hudáček a má veľkú zásluhu na tom, že si zo zápasu odnesieme minimálne bod.
 
Skončila sa nám tretia tretina, po tej predchádzajúcej, kde sme videli štyri góly, sa v tejto časti hry dostala k slovu i taktika a tak sme žiaden presný zásah nevideli. Nasleduje 5-minútové predĺženie so štyrmi hráčmi na ľade na oboch stranách, pričom rozhodne jediný gól. Ak ten nepadne, pôjdeme do samostatných nájazdov. Predĺženie začne za cca minútu.
 
60:00
Tretia tretina sa skončila.
 
59:52
Američania sa ešte dostali do útoku, Arcobellovu nahrávku si takmer do brány vrazil Graňák, Arcobello potom ešte strieľal od mantinelu, Hudáček kryl.