koniec po predl. USA – Slovensko
5:4
(2:0, 2:4, 0:0 - 1:0)
Komentuje
 
S konštatovaním, že Slovensko odohralo s USA výborný zápas a prehralo gólom po predĺžení, sa s vami lúčim. Bolo mi cťou vás sprevádzať zápasmi Slovenska na MS 2015, ktoré sme pre vás na portáli Onlajny.eu komentovali priamo z Ostravy. Momentálne zrejme u väčšiny z vás prevláda sklamanie, druhý rok po sebe sme nepostúpili do štvrťfinále. Skúsme si však vziať aj pozitíva , ako napríklad výborné výkony našich mladých hráčov na turnaji. Spomeňme si na to, ako naši hráči otočili tri zápasy a skvelý obrat predviedli aj proti USA. Verme, že náš hokej bude napredovať, že do tímu zapracujeme nové talenty a o rok v Rusku si zahráme minimálne štvrťfinále.

Je pravda, že náš hokej má svoje problémy. Za tie však nie je zodpovedných tých 25 hráčov, ktorí nás tu reprezentovali. Tí do zápasov dali všetko, čo v nich bolo, šport je však špecifický a veľká námaha sa nie vždy prejaví na výsledkovom úspechu. Nehaňme, nezosmiešňujme, môžeme objektívne kritizovať, ale nepozerajme sa na všetko čierne. Zatiaľ vám prajem krásny zvyšok večera a pozývam k sledovaniu večerných zápasov.
 
Hodnotenie trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka:

,,Pred zápasom sme zistili, že už nemáme šancu postúpiť. Vtedy je vždy ťažko namotivovať hráčov na zápas. Vstúpili sme do zápasu s tým sklamaním, že sme nepostúpili do štvrťfinále. V druhej tretine sme zápas zdramatizovali a divákom sa to muselo až do konca páčiť. Prehrali sme dosť nešťastne, takou trochu náhodnou strelou. Gratulujem americkému tímu k prvému miestu a určite sa na nich prídem do haly pozrieť."

Hodnotenie trénera USA Todda Richardsa:

,,Začali sme výborne, viedli sme 2:0 a potom sme viedli už 3:0. Vylúčenie za 6 našich hráčov na ľade bolo podľa mňa nespravodlivé, dalo to Slovákom šancu, ktorú využili, majú výborných korčuliarov a dostali sa do vedenia. Je dobré, že sme potom vyrovnali, za to si hráči zaslúžia veľký rešpekt. Som rád, že sme sa cez prestávku potom dali dokopy a som rád, že sme ten zápas zlomili v predĺžení."
 
Hodnotenie Patrika Lušňáka: ,,Myslím, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Veľká škoda, že sme za stavu 4:3 neudržali to vedenie, tam sa možno lámal zápas. Po nevydarenom úvode, keď sme dostali hlúpe dva góly, sme sa akosi viac zomkli, nestrácali sme nádej. Začali sme hrať to, čo sme si povedali pred zápasom, dobre sme korčuľovali a potom to prišlo."
 
Hodnotenie Tomáša Kopeckého: ,,Zo začiatku sme hrali s prílišným rešpektom, nevedeli sme sa dostať do tempa. Druhú tretinu sme odohrali veľmi dobre, myslím, že keby tam nedostaneme gól do šatne na 4:4, tak by sa zápas vyvíjal inak. Veľmi sme chceli vyhrať, či už pre trénera, alebo ľudí v hľadisku. Nemali sme problém s motiváciou na zápas, veď sa stačilo pozrieť na to publikum, pred zápasom sme sme si povedali, že ideme vyhrať. Publikum bolo úžasné, dosť som toho odohral v NHL, ale to sa s týmto nedá porovnať!"
 
Zápas napokon prehrávame v predĺžení, naši hráči si však za výkon aj tak vyslúžili potlesk fanúšikov. V druhej tretine predviedli famózny obrat a stiahli trojgólovú stratu, dokonca aj išli do vedenia. Američania napokon zápas zvrátili na svoju stranu a zrejme tak vyhrajú ostravskú B-skupinu. Naši skončia na piatom mieste. Ostaňte ešte s nami, prinesieme ohlasy trénerov i hráčov.

Najlepší hráč Slovenska: Vladimír Dravecký
Najlepší hráč USA:Anders Lee

3 najlepší hráči Slovenska na turnaji:
Ján Laco
Andrej Meszároš
Marián Gáborík
 
Koniec zápasu.
 
64:32
USA dalo gól!
Tak to je veľká škoda, ešte pred samostatnými nájazdmi prehrávame zápas v predĺžení! JACK EICHEL sa uvoľnil v našom pásme, vystrelil z otočky z pravého kruhu, Hudáček takmer nič nevidel a puk napokon skončil pod jeho brvnom a následne v sieti!
Bez asistencie.
 
64:11
Miklík ešte chcel posunúť puk v útočnom pásme na ľavú stranu Gáboríkovi, prihrávka však neprešla cez dobre postaveného obrancu.
 
63:42
Tá im nevyšla, oba tímy tak mohli prestriedať. Pomaly sa blížime ku samostatným nájazdom.
 
63:18
Dravecký zaviezol puk do našej útočnej tretiny, tam sa však už nepresadil, rozohrávať svoju akciu môžu Američania.
 
62:51
Krug mohol rozhodnúť, po nahodení Larkina sa puk odrazil k našej pravej žrdi, kde práve Krug zblízka zakončoval, Hudáček udržal puk medzi betónmi!
 
61:59
Tatar s pukom v strede pásma, zadovku Mikušovi však adresoval nepresne, náš bek sa musel vracať k mantinelu, stále však držíme puk.
 
61:32
Reilly prešiel cez dvoch hráčov a už bol pred Hudáčkom, v poslednej chvíli mu puk z hokejky vzal Meszároš!
 
60:56
Ďalší pokus od modrej vyslal Reilly, mieril však výrazne nepresne, Američania stále ostávajú v našom pásme.
 
60:24
USA okamžite v útoku, Lee strieľal príklepom od modrej a Hudáček vyrazil betónom pri pravej žrdi.
 
60:01
Začalo sa predĺženie.
 
V tretej časti hry gólových šancí výrazne ubudlo, o niečo viac z hry mali Američania. Tí sa prezentovali veľmi nervóznym dojmom, zrejme nečakali, že stratia trojgólové vedenie. Našich počas celého zápasu skvele drží Július Hudáček a má veľkú zásluhu na tom, že si zo zápasu odnesieme minimálne bod.
 
Skončila sa nám tretia tretina, po tej predchádzajúcej, kde sme videli štyri góly, sa v tejto časti hry dostala k slovu i taktika a tak sme žiaden presný zásah nevideli. Nasleduje 5-minútové predĺženie so štyrmi hráčmi na ľade na oboch stranách, pričom rozhodne jediný gól. Ak ten nepadne, pôjdeme do samostatných nájazdov. Predĺženie začne za cca minútu.
 
60:00
Tretia tretina sa skončila.
 
59:52
Američania sa ešte dostali do útoku, Arcobellovu nahrávku si takmer do brány vrazil Graňák, Arcobello potom ešte strieľal od mantinelu, Hudáček kryl.
 
59:25
Po zásahu Hellebuycka ešte uvidíme vhadzovanie v našom útočnom pásme,. chystá sa tam naša tretia formácia a na buly pôjde Bližňák.
 
59:00
Začína sa posledná minúta tretiny, hra momentálne v strednom pásme, zápas pomaly smeruje do predĺženia.
 
58:23
Američania sa však po zisku puku vydali dopredu a Moses nahrával puk za bránou, Meszároš tam dobre zareagoval a získal puk na naše hokejky.
 
57:42
Hra sa prelieva zo strany na stranu, teraz tímy striedajú a prichádza strhujúci záver. S pukom na hokejke momentálne naši hokejisti.
 
56:56
Potom strieľal ešte raz Graňák a z ľavej strany mieril výborne k žrdi, aj sa zvonka zatrepotala sieť, puk len tesne minul bránu!
 
56:25
Na opačnej strane pálil od modrej čiary Graňák, jeho strela presvišťala okolo ľavej žrde.
 
56:04
Július Hudáček! Moses si v strede pásma skvele prikopol puk a razom sa ocitol v samostatnom nájazde, mieril to medzi betóny nášho brankára, Hudáček skvele zareagoval a udržal puk pred čiarou!
 
55:13
Larkin strieľal od modrej čiary a pred bránou nebezpečne v poslednej chvíli tečoval Morin, Hudáček nechal betón pri pravej žrdi a vďaka tomu puk vyrazil do rohu klziska!
 
54:52
Prepadli sme v strednom pásme a traja Američania išli sami proti osamotenému Jánošíkovi, Lee prihral cez pásmo Mosesovi a ten strieľal, Hudáček sa stihol presunúť a fantasticky zasiahol pri pravej žrdi!
 
54:11
Meszároš za našou bránou pekne pri mantineli dohral Veseyho, získali sme puk na svoje hokejky a môžeme ísť dopredu!
 
53:24
Už sa hrá, po vyhranom buly strieľal od modrej čiary Mikuš, jeho pokus ešte pred Hellebuyckom zablokoval dobre postavený obranca.
 
53:21
Ofsajd na slovenskej strane, nasleduje komerčná prestávka a publikom koluje mexická vlna. Atmosféra bola na začiatku trochu chladná, teraz sú však diváci znovu nadšení a a naplno podporujú slovenský výber.
 
53:14
Američania si ešte pred buly vo vlastnom obrannom pásme vyžiadali oddychový čas, tréner tam zrejme rozdáva posledné taktické pokyny pred náročným záverom zápasu.
 
Dnešné stretnutie sleduje 8812 divákov.
 
53:14
Teraz sme sa osmelili aj my a skúšal to Gáborík, cez obrancu však neprešiel. Následne sme videli zakázané uvoľnenie v podaní USA.
 
52:21
Lee doslova vydoloval puk pri našej pravej žrdi a z nulového uhla strieľal na Hudáčka, ten puk udržal pred bránkovou čiarou, Američania v útoku evidentne pridali.
 
51:42
Arcobello prenikol do nášho pásma a nastreľoval puk z ľavého kruhu, jeho tečovaný pokus mieril nad našu bránu, môžeme založiť našu útočnú akciu.
 
50:48
Eichel vypálil príklepom z vrcholu ľavého kruhu, Hudáček puk videl a vyrazil pravým betónom.
 
50:14
Podarilo sa po tvrdom zákroku Jurčinu, mohli sme prestriedať. Oba tímy už hrajú v plnom počte, Nelson aj Pánik na ľade.
 
49:46
Američania nás teraz točia v pásme, naši tam pôsobia unavene a niektorí trochu dezorientovane, potrebujeme získať puk.
 
48:41
Coyle prešiel cez celé naše pásmo, potiahol si puk pred bránou na ľavú stranu a chcel zakončovať cez ležiaceho Hudáčka, našťastie mu puk ušiel do rohu klziska!
 
48:25
Američania to psychicky nezvládajú a to, čo predviedol teraz Nelson, bolo naozaj nechutné. Najprv hákoval Pánika, ktorý ostal na ľade a vediac, že ide na trestnú lavicu, ešte odpálil puk do Pánikovej tváre. Ten to nenechal len tak a išiel sa pomstiť, za čo inkasuje menší trest za hrubosť. Podivuhodné je, že Nelson za to nedostal žiaden dodatočný trest a bude sa hrať 4 na 4.
 
47:09
Slováci si nerozumeli pri prechode cez útočnú modrú čiaru, Lušňák tam zavadil o Bližňáka, takže puk napokon získali Američania. V tretej tretine je to z oboch strán opatrnejšie, nevidíme toľko gólových šancí.
 
46:45
J. Hudáček perfektne rozohral puk do strednej tretiny na Tatara, ten prešiel okolo mantinelu a hľadal na opačnej strane Miklíka, pred ním zasiahol americký obranca.
 
46:18
Puk po teči Mikuša končí na tribúne, nasleduje komerčná prestávka, oba tímy sa môžu trochu zmobilizovať a načerpať sily do ďalšej fázy zápasu.
 
45:38
Naši prežili oslabenie s veľkou suverenitou, nepustili USA do šance a Hudáček na ľade, hráme v plnom počte!
 
44:52
V oslabení mohol ísť dopredu Pánik, predieral sa do úniku po pravej strane, k strele sa však tiesnený nedostal.
 
44:29
Surový puk napokon vyhadzuje cez všetky čiary, do konca Hudáčkovho trestu ostáva ešte minúta.
 
43:48
Reilly pálil z vyloženej pozície na ľavom kruhu, jeho strela do protipohybu Hudáčka tesne minula pravú žrď.
 
43:37
Na trestnej lavice napokon 4 hráči, po dvoch z každého tímu. U nás na 2 minúty za hrubosť Viedenský, a Libor Hudáček za 2+2 minúty za hrubosť. Na americkej strane Moore a Krug obaja po 2 minúty za hrubosť. Nasleduje teda americká presilovka 5 na 4.
 
43:37
Američania sú evidentne nervózni, predsa len, nechali si ujsť trojgólový náskok. Ešte pred bitkou tam bolo nepotrestané podrazenie Eichela smerom k Mikušovi, možno aj to bolo základom neskoršej roztržky.
 
43:37
Na ľade sa poriadne iskrí a vidíme aj pästné súboje! Marek Viedenský sa predviedol proti Mooreovi, ktorého zložil na ľad a odišiel z bitky ako víťaz! Pri mantineli sa tam bili aj ďalšie dvojičky, rozhodcovia budú rozdávať tresty!
 
42:38
Američania vyhrali buly v našom pásme a od modrej čiary strieľal Redmond, Hudáček puk podržal vo svojej výstroji.
 
42:24
Zakázané uvoľnenie v podaní nášho tímu, vhadzovať sa bude v našom obrannom pásme.
 
42:00
Larkin len tak zľahka nahodil puk pred našu bránu, Hudáček odvážne rozohrával hokejkou, prihrávka do stredného pásma mu napokon vyšla.
 
41:39
J. Hudáčkovi nevyšla za bránou ideálne rozohrávka a od modrej čiary tak mohol strieľať Moore, Hudáček však zasiahol pri pravej žrdi a ukryl puk v lapačke.
 
40:36
Pri našej akcii bol v bránkovisku súpera Gáborík, rozhodcovia teda hru vykazujú do stredného pásma.
 
40:12
Surový vyslal dlhú prihrávku dopredu na Hudáčka, ten si však puk na modrej čiare nespracoval, vhadzuje sa pred Júliusom Hudáčkom.
 
40:01
Začala sa tretia tretina.
 
Štatistiky po 2.tretine:

Strely na bránu: 21:23
Vylúčení (na 2 min.): 2:2
Presilové hry: 1:1
Úspešnosť brankárov: 82,6 % – 80,95 %
 
Sledujeme priam neuveriteľný zápas, dámy a páni. Na začiatku tretej tretiny dali Američania tretí gól a zdalo sa, že už zápas dovedú do úspešného konca. Potom sme sa zázračne zdvihli, znížili v presilovke, čo odštartovalo náš fantastický zvrat v skóre. V závere však znovu Coyle vyrovnal a tak do poslednej tretiny vstúpia oba tímy za nerozhodného stavu, pričom ja si pri dnešnom divokom vývoji ani netrúfam predpovedať, ako by to mohlo skončiť. Pri začiatku tretej časti sa na vás teším od 17:52.
 
40:00
Druhá tretina sa skončila.
 
39:08
USA dalo gól!
Sledujeme skutočne dramatický zápas, Američania našu eufóriu veľmi rýchlo krotia a padá už ôsmy gól zápasu! Redmond strieľal od modrej čiary, jeho polovysokú strelu ešte pred Hudáčkom vo vzduchu tečoval CHARLIE COYLE a puk prešiel cez Hudáčkove betóny do siete!
Asistencie: Zach Redmond, Anders Lee
 
38:22
Slovensko dalo gól!
Toto bolo niečo excelentné, jednoducho paráda! Krásna hokejová akcia – Graňák videl na útočnej modrej čiare voľného Bartoviča, adresoval mu presnú prihrávku cez pol klziska, MILAN BARTOVIČ si puk spracoval, prešiel do pásma a po forehandovom blafáku zavesil puk pod brvno!
Asistencia: Dominik Graňák
 
37:38
Potom ešte pokračovala naša aktivita, prišli tam dve dobré strely od modrej čiary, pri oboch clonil Dravecký, Hellebuyck so šťastím vyrazil!
 
37:07
Traja naši sa vyrojili dopredu proti jedinému obrancovi, Pánik fantasticky prekorčuľoval obrancu a dostal sa k puku, v situácii 3 na 1 skvelou krížnou prihrávkou našiel Draveckého a jeho zakočnenie do odkrytej brány vytesnil na čiare Hellebuyck!
 
36:27
Slovensko dalo gól!
Neuveriteľné, za 10 minút sme stiahli trojgólovú stratu a ostravská aréna je v absolútnej eufórii! Naši v týchto chvíľach predvádzajú parádne predstavenie! Ďaloga strieľal od modrej čiary, Hellebuyck puk len vyrazil pred seba, kde bol dobre postavený VLADIMÍR DRAVECKÝ a bekhendom trafil do odkrytej časti brány!
Asistencia: Marek Ďaloga, Tomáš Kopecký
 
36:11
Obaja vylúčení hráči už na ľade, oba tímy teda hrajú v plnom počte.
 
35:40
Meszároš prešiel cez pásmo a dostal sa až pred brankára, z bezprostrednej blízkosti zakončoval medzi jeho betóny a Hellebuyck len s námahou udržal puk pred čiarou!
 
35:03
Napokon sa to podarilo Tatarovi, ten prešiel do útočného pásma a snažil sa vymyslieť účinnú nahrávku, napokon bol tvrdo, ale čisto zastavený obrancom.
 
34:35
Američania v hre 4 na 4 pri puku, užívajú si viac priestoru na ľade. My sa zatiaľ k puku nevieme dostať, bránime modrú čiaru.
 
33:50
Rozhodcovia dlho signalizovali faul amerického hráča, napokon sa však otvárajú dvierka aj na slovenskej trestnej lavici! Smeruje tam Milan Bartovič za sekanie, na americkej strane si 2 minúty odsedí Faulk za podrazenie. Budeme hrať 4 proti 4.
 
33:19
Tatar svojou perfektnou prihrávkou vyslal dopredu Lušňáka, jeho strela bola zablokovaná, rovnako dopadol aj o niečo neskôr Viedenský.
 
32:18
Pokračujeme v tlaku, Tatar strieľal prakticky z hranice bránkovej čiary k bližšej žrdi, Hellebuyck sa prekvapiť nenechal a puk tam vyrazil!
 
31:42
Dravecký mohol vyrovnať, jeho tvrdá strela však mierila tesne vedľa pravej žrde americkej brány, v týchto chvíľach hráme výborne!
 
30:36
Slovensko dalo gól!
Skvelé, strieľame ďalší gól a aj naďalej znižujeme americký náskok! Mali sme aj trochu šťastia, to ale k hokeju patrí. Gáborík zaviezol puk za bránu a prihral na ľavý kruh ADAMOVI JÁNOŠÍKOVI, ktorý puk len tak zasiahol z bekhendu a vyslal ho na bránu, Redmond tam pred Hellebuyckom ešte zmenil smer strely tak, že puk skončil v pravom hornom rohu brány!
Asistencia: Marián Gáborík, Michal Sersen
 
29:02
Nueveriteľné, čo teraz chytil Hudáček! Larkin zaviezol puk za bránu, Hudáček sa ešte len presúval a zatiaľ Larkin prihral pred bránu Hendricksovi, jeho strelu z prvej Hudáček v páde vyrazil!
 
28:44
Po nahodení zo strednej tretiny sme získali útočné pásmo, nasleduje komerčná prestávka. Na štadióne slovenský fanúšik Marek požiadal svoju priateľku Patríciu o ruku priamo pred všetkými na informačnej kocke, odpoveď bola ,,áno."
 
28:07
Na opačnej strane po prihrávke spoza brány strieľal z ľavého kruhu Miklík, vo výbornej pozícii trafil len do pripraveného Hellebuycka!
 
27:36
Larkin znovu pohodlne prešiel cez naše obranné pásmo, vyšiel si na pravý kruh a zblízka vyslal krížnu strelu k ľavej žrdi, Hudáček vykopol betón a vyrazil!
 
26:29
Slovensko dalo gól!
Slovenská presilovka rezultuje v náš prvý gól, sťahujeme náskok USA na dva góly! Presilovku sme hrali dobre, Američanov sme nepustili k puku. Meszároš posunul puk na ľavý kruh Draveckému, ten vystrelil a MARIÁN GÁBORÍK puk pred bránou jemne tečoval popri Hellebuyckovi do siete!
Asistencie: Vladimír Dravecký, Andrej Meszároš
 
25:56
V rovnakom čase si rozhodcovia všimli priestupok striedačky USA, tá inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľade, hráme presilovku!
 
25:56
Znovu v akcii Američania, majú vždy až neskutočne veľa priestoru vo svojom útočnom pásme. Spomedzi kruhov strieľal Larkin, Hudáček puk vyrazil a dorážať sa snažil Moses, Hudáček pokryl aj tento pokus.
 
25:09
Veľmi pekná akcia našich, Viedenský zaviezol puk do pásma a prenechal na ľavom kruhu Miklíkovi, ten ideálnou strieľanou prihrávkou našiel na bránkovisku voľného Tatara, ktorý zblízka trafil len do betónov amerického brankára!
 
24:41
Eichel puk posunul za seba Lewisovi, ten strieľal spoza obrancu z pravého kruhu, Hudáček napokon zasahovať nemusel, puk bol zrazený do rohu klziska.
 
24:10
Následne ešte Gáborík, vkorčuľoval do pásma a strieľal z pravej strany k bližšej žrdi, Hellebuyck puk vyrazil a potom sa musel skôr chrániť pred vlastnými obrancami, ktorí sa zrazili a skončili v jeho sieti.
 
23:40
Pánik vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu, Hellebuyck len vyrazil pred seba a dorážal tam Kopecký, v ťažkej pozícii puk usmernil tesne vedľa pravej žrde!
 
22:35
Arcobello na pravom kruhu ešte nezištne nahral krížne Veseymu, ten už na pravej strane zakončoval do časti odkrytej brány, Hudáček sa stihol presunúť a na čiare zachránil!
 
21:55
Američania stále v našom pásme, z tribún sa začína prvý raz ozývať aj piskot, takto sme si rozlúčku so šampionátom zrejme nepredstavovali.
 
20:27
USA dalo gól!
Akoby mimovoľne hala zaregistrovala tretí americký gól, USA majú znovu skvelý nástup do tretiny! Naša obrana ešte zrejme zostala v šatni, Faulk mal na modrej dostatok času i priestoru, vystrelil nad ľadom smerom k ľavej žrdi a jeho pokus ešte pred Hudáčkom nechytateľne tečoval ANDERS LEE!
Asistencie: Justin Faulk, Nick Bonino
 
20:01
Začala sa druhá tretina.
 
Štatistiky po 1.tretine:

Strely na bránu: 11:4
Vylúčení (na 2 min.): 0:1
Presilové hry: 1:0
Úspešnosť brankárov: 100 % – 81,82 %
 
Prvá tretina sa pre náš tím začala priam hrôzostrašne, po 5 minútach sme prehrávali o dva góly a Jána Laca vystriedal Július Hudáček. Naši hráči potom našťastie dali zabudnúť na nejakú americkú exhibíciu či nebodaj debakel, postupne zlepšovali svoju hru a už mohli svoju stratu aj znížiť. Zatiaľ im to nevyšlo, čo však nebolo, môže byť v nasledujúcich dvoch tretinách. Pri začiatku tej druhej sa na vás teším od 17:03.
 
20:00
Prvá tretina sa skončila.
 
19:45
Okamžite americký brejk, po ňom strieľal spomedzi kruhov Faulk a mieril výborne do pravého horného rohu, Hudáček predviedol ešte lepší zákrok a lapačkou puk vyrazil na zadné plexisklo!
 
19:15
Miklík ponúkol tutovku Viedenskému, ktorý zakončoval z pravého kruhu, jeho pokus aj za prispenia Hellebuycka mieril vedľa brány!
 
18:46
Lewis si prebral náročnú prihrávku v našom obrannom pásme a dával za seba Nelsonovi, pred ním spoľahlivo zasiahol Mikuš.
 
17:50
Hudáček skvele zapracoval za bránou a posunul tam puk Gáboríkovi, ten videl na pravom kruhu Meszároša, ktorému adresoval nahrávku a Meszároš zblízka prestrelil bránu!
 
16:55
Pánik mohol znížiť, v skrumáži sa ocitol sám pred bránou a pred sebou mal už len ležiaceho Hellebuycka, ten jeho zakončenie zázračne zneškodnil!
 
16:23
Pozor na opačnej strane, Larkin vyšiel spoza mantinelu a skúšal nastreľovať puk pred bránu, Hudáček zasiahol hokejkou a zabránil americkej šanci.
 
15:28
Naša prvá skutočne veľká šanca, Tatar spoza brány nahral na pravý kruh ideálne do strely Sersenovi, tomu puk pri príklepe výborne sadol a Hellebuyck mal čo robiť, aby zasiahol ľavým betónom!
 
15:21
Lušňák obkrúžil celé pásmo poza americkú bránu, potom sa na modrej skoro zrazil s Jurčinom, ktorému sa pre zachovanie vlastného zdravia tesne vyhol. Napokon strieľal po jeho prihrávke Sersen a pred bránou tečoval Bližňák, mieril však až na ochrannú sieť.
 
14:25
Ďaloga mal po zaváhaní obrancu USA priestor na ľavej strane, aj sa snažil natlačiť do zakončenia z ľavej strany, puk mu pri bekhendovej strele skĺzol z hokejky a skončil na mantineli.
 
13:27
Kopecký nahral na pravý kruh Draveckému a ten strieľal na bránu, puk mu však trochu skĺzol z hokejky a tak jeho pokus s prehľadom vyrazil Hellebuyck.
 
12:57
Tatar síce zaviezol puk do pásma, Jánošíkovi však potom prihrával až do strednej tretiny, tým sa náš útok zastavil.
 
12:04
Mikuš pekne našiel žabkou na modrej čiare Lušňáka, ten sa vydal do pásma a vystrelil, Hellebuyck vyrážal betónom do priestoru, kde už čakal na dorážku Bartovič, len tesne sa k nej nedostal!
 
11:15
Američania znovu v našom pásme, Coyle tam vyslal prudkú strelu po ľade, Hudáček vykopol ľavý betón a vyrazil puk do rohu klziska.
 
10:33
Arcobello stratil puk na našej obrannej modrej čiare a nechtiac vyslal do brejku Kopeckého, ten prekorčuľoval obrancu a zakončil strelou z otočky, Hellebuyck sklepol betóny a vyrazil.
 
10:04
Hudáček sa stihol rozchytať, to je asi jediné pozitívum americkej aktivity v našom obrannom pásme. Jones zakončil svoj útočný výlet krížnou strelou do pravého horného rohu, Hudáček zasiahol lapačkou.
 
09:48
Ďaloga ako jeden z najlepších Slovákov na turnaji znovu ukázal útočnú nebojácnosť, prešiel cez stredné pásmo a bekhendovým nahodením od modrej čiary získal útočné pásmo.
 
09:21
Bonino v podobnej situácii strieľal k pravej žrdi, Hudáček si tento priestor dobre pokryl a podržal puk vo svojej výstroji.
 
08:34
Mohlo to byť rozdielom triedy! Larkin prešiel po pravej strane do pásma, nikto z obrancov ho nestíhal a tak vyslal krásnu krížnu strelu, trafil hornú žrď!
 
07:58
Tatar sa objavuje na ľade vo štvrtej formácii s Kopeckým a Pánikom, uvidíme, či ide o trvalý, alebo dočasný jav. Teraz Tatar zaviezol puk do pásma, naši tam vša k puk stratili pri nevydarenej kombinácii.
 
07:10
Sersen prešiel nebojácne cez pol klziska a schytal tam aj niekoľko úderov v osobných súbojoch, napokon aspoň vybojoval po zásahu Hellebuycka buly v útočnom pásme.
 
06:28
Eichel prešiel do pásma a vystrelil z ľavého kruhu spoza Mikuša, Hudáček zbadal puk na poslednú chvíľu, stihol však vyraziť pravým betónom.
 
06:17
Naši sa dostávali do dobrej pozície v útočnom pásme, Surový si preberal prihrávku od Gáboríka, Hudáček však bol na pravej strane prirýchly a vystavil sa tak do ofsajdu.
 
05:56
Meszárošovi nevyšla dlhá prihrávka smerujúca na Gáboríka, ktorý bol navyše v postavení mimo hry. Vhadzuje sa v strednom pásme. Celý štadión skáče a aplauduje, klobúk dolu pred slovenskými fanúšikmi.
 
05:12
Získali sme puk a štvrtá formácia sa vydala dopredu, Kopeckého strelu spoza obrancu vytlačil Hellebuyck svojou širokou brankárskou hokejkou.
 
04:11
Ján Laco po dvoch góloch odchádza z brány, strieda ho Július Hudáček!
 
04:11
USA dalo gól!
Zdá sa, že Američania chcú s nami v úvode urobiť krátky proces, čím si tak môžu poistiť prvenstvo v skupine. Videli sme však skutočne krásny gól – Eichel v presilovke našiel krížnou prihrávkou cez celé pásmo na ľavej strane SETHA JONESA a ten sa trafil presne pod brvno Lacovej brány, ktorý sa už nestihol presunúť!
Asistencie: Jack Eichel, Trevor Lewis
 
03:34
USA vyhrali buly a Jones okamžite pálil príklepom od modrej čiary, puk po jeho strele mieril tesne vedľa pravej žrde.
 
03:23
Teraz sa navyše budeme brániť, za sekanie inkasuje menší trest Marián Gáborík, USA si zahrajú presilovku.
 
02:36
USA dalo gól!
Teraz už však gól USA bez diskusie platí a Američania sa hneď v úvode dostávajú do vedenia! Moore vyslal tvrdú strelu od modrej čiary, Lacovi ešte clonil BEN SMITH a práve ten jemne zmenil smer strely tak, že puk skončil za Lacom!
Asistencie: John Moore, Mark Arcobello
 
02:17
Videorozhodca priania Američanov nevyslyšal, podľa jeho verdiktu puk za čiaru neprešiel!
 
02:17
Veľká šanca USA! Štvrtý útok prenikol do našej rozhodenej obrany, Moses si potiahol puk na ľavý kruh a krížnou strelou zakončoval, Laco puk udržal s námahou pred čiarou, čelil tam ešte dorážke Larkina, gól z toho zrejme nie je! Ešte však prebieha konzultácia na videu.
 
01:28
Ďalšiu akciu Američanov ťahal stredom klziska Nelson, tohto nebezpečného strelca nepustil do koncovky Ďaloga. Striedame, je tam naša tretia formácia.
 
1:00
V prvej akcii Američania, ťahali puk po pravej strane nášho obranného pásma, Meszároš s Graňákom im nedovolili dostať sa až pred Laca.
 
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
 
Na ľad už prichádzajú rozhodcovia zápasu. Aréna sa zapĺňa, ostáva tu však niekoľko voľných miest a preto je možné, že prvý raz na zápas Slovenska nebude hala vypredaná.
 
Príjemné popoludnie prajem všetkým športovým priaznivcom z ostravskej ČEZ Arény. Na Slovensko čaká posledný duel na týchto majstrovstvách sveta, keďže po výhre Bieloruska nad Nórskom už nemáme šancu postúpiť do štvrťfinále. Odpovedá tomu aj nálada v aréne, ktorá je výrazne komornejšia, než v predchádzajúcich zápasoch. V zápase už nemáme čo stratiť – môžeme len získať renomé a rozlúčiť sa s turnajom víťazne. Tak veríme, že hráči sa tejto úlohy zhostia dôstojne a potešia fanúšikov, ktorí ich tu počas celých MS podporovali. Vy si zatiaľ môžete pozrieť zostavy, z Ostravy sa vám znovu prihlásim tesne pred začiatkom zápasu.
 
Úvodné zostavy:

USA: Hellebuyck (Campbell) – Faulk (A), Krug, Bonino, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore jr., Eichel, Lewis (A), Nelson – Redmond, Moses, Larkin, Hendricks (C), Morin

Slovensko: Laco (Hudáček) – Graňák (A), Meszároš, Gáborík, Surový, Hudáček – Mikuš, Ďaloga, Tatar, Viedenský, Miklík – Jurčina, Sersen, Bartovič, Bližňák, Lušňák – Jánošík, Baranka, Dravecký, Kopecký (C), Pánik

Rozhodca: T. Wehrli (Švajčiarsko), D. Piechaczek (Nemecko) – J. Dahmen (Švédsko), N. Fluri (Švajčiarsko).
 
Slovenskí hokejisti zrušili svoje ranné rozkorčuľovanie, plánované pôvodne na 9:30. Nemáme teda informácie o štarte Tomáša Jurča, ktorý zápas s Ruskom nedohral pre bolesti chrbta. Jeho štart je podľa včerajšieho vyjadrenia trénera reprezentácie Jána Grauzela otázny: ,,Na konci zápasu s Ruskom začal mať problémy s chrbtom, ktoré vznikli v dôsledku preťaženia. V pondelok mal na programe suchý tréning a rehabilitáciu, veríme, že do zápasu zasiahne."

Na tréningu zastúpil Jurča v tretej formácii Patrik Lušňák, ktorý teda buď nastúpi s Bližňákom a Bartovičom, alebo bude v prípade Jurčovej účasti nasadený ako trinásty útočník. Na tribúne by mal ostať Ivan Baranka, ten do zápasu zasiahne len v prípade, že nebude hrať Jurčo. Pred zápasom s USA sa na pondelňajšom tréningu vyjadril aj tréner Vladimír Vůjtek: ,,Vieme, že nám chýbajú tri body, ktoré musíme získať s USA. Samozrejme, podmienkou je aj to, že Bielorusi neuspejú proti Nórsku. Musíme sa však v prvom rade zamerať na svoj výkon a nedívať sa okolo seba na Bielorusov. Neviem ešte, kto nastúpi do brány, toto rozhodnutie si ešte musíme premyslieť," povedal slovenský tréner pred zápasom.

Američania zápas s nami nechcú podceniť, v prípade výhry by si udržali prvé miesto v skupine a vo štvrťfinále by ostali v Ostrave, pričom by hrali so Švajčiarskom. Ak skončia druhí alebo tretí, hrozí im Švédsko alebo Česko, teda oveľa nepríjemnejší súperi. Obranca Mike Reilly potvrdil, že USA chce vyhrať aj tento zápas: ,,Je pre nás dôležité, aby sme vyhrali skupinu a ostali na štvrťfinále v Ostrave. Samozrejme, postupujeme zápas po zápase, teraz sme sa trochu trápili proti papierovo slabším tímom, zrejme sa nám lepšie hrá proti silnejším protivníkom. O Slovákoch viem, že tam majú viacero hráčov z NHL, ktorých tam pravidelne sledujem. Určite to bude náročný zápas, chceme však zvíťaziť," povedal pred zápasom americký zadák. Američania si na MS zvyknú vybrať ,,day off" (deň voľna) a teraz si ho vybrali proti Bielorusom, s ktorými prehrali prekvapujúco 2:5. Uvidíme, v akej forme sa predstavia proti nám.

Predpokladaná zostava Slovenska by mohla vyzerať takto:
Hudáček/Laco (nie je rozhodnuté, kto z nich) – Meszároš, Graňák, Gáborík, Surový, Hudáček – Mikuš, Ďaloga, Tatar, Viedenský, Miklík – Jurčina, Sersen, Bartovič, Bližňák, Lušňák /Jurčo s otáznym štartom – Jánošík, Baranka, Dravecký, Kopecký, Pánik
 
Zápas, ktorý rozhodne o všetkom – postúpia naši hokejisti do štvrťfinále turnaja? Samozrejme, musia počítať aj s tým, že v zápase pred nimi Bielorusi nezískajú proti Nórom ani bod. V každom prípade, cieľom Slovákov bude proti Američanom víťazstvo!

Američania na turnaji predvádzajú výborné výkony proti silným súperom ako Rusko (4:2) či Fínsko (5:1), trápia sa však s papierovo slabšími súpermi, pričom šokujúco prehrali s Bielorusmi. Ich mladý tím predvádza rýchly, ofenzívny hokej, čo potvrdil pred zápasom aj slovenský obranca Michal Sersen: ,,Američania hrajú veľmi dobre, priamočiaro, sú rýchli korčuliari a šikovní v útočnom pásme. Bude to niečo podobné ako proti Fínom alebo Rusom." Oporou tímu je brankár Connor Hellebuyck, ten zatiaľ inkasoval len tri góly a chytá s úspešnosťou 96,88 %.

Sumár doterajších zápasov USA na MS 2015:
USA – Fínsko 5:1 (1:0, 2.1, 2:0) – góly Hendricks 2, Moses, Sexton, Bonino
Nórsko – USA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) – góly Lewis, Nelson
Rusko – USA 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) – góly Lewis, Krug, Arcobello, Nelson
USA – Bielorusko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2) – góly Nelson, Krug
USA – Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) – gól Nelson
Slovinsko – USA 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) – góly Nelson 2, Eichel

Zostava USA z posledného zápasu proti Slovinsku:
Hellebuyck (Lyon) – Faulk (A), Krug, Larkin, Coyle, Lee – Jones, Reilly, Smith, Vesey, Arcobello – Murphy, Moore jr, Eichel, Lewis (A), Nelson – Gardiner, Bonino, Hendricks (C), Morin, Sexton


Slovenskí hokejisti prežívajú náročné Majstrovstvá sveta v takmer domácom prostredí v Ostrave. Veľké množstvo fanúšikov, vysoké očakávania a kvalitný káder – to všetko predpokladalo úspešný priebeh turnaja. Naši hráči však v prvých zápasoch nezvládali nápor na psychiku, nepredvádzali dobré výkony a zbytočne stratili body s Dánmi i Nórmi. Práve prehra s Nórskom veľmi mrzí, práve tieto tri body totiž strácame na Bielorusov, s ktorými máme lepší vzájomný zápas. ,,Vieme, že nám chýbajú tri body, ktoré musíme teraz dohnať. Samozrejme, záleží aj na tom, ako budú hrať Bielorusi. My sa však v prvom rade sústredíme na zápas s USA, ten musíme vyhrať," povedal pred zápasom tréner Vladimír Vůjtek. Do zápasu nezasiahne pre zranenie kolena Marko Daňo, problémy s chrbticou trápia Tomáša Jurča, ktorého štart je otázny.

Z hľadiska štatistík je našim najproduktívnejším hráčom Libor Hudáček s 5 kanadskými bodmi (0+5). V štatistike +/- pobytu na ľade dominuje so 4 plusovými bodmi Andrej Meszároš.

Sumár zápasov Slovenska na MS 2015:
Slovensko – Dánsko 4:3 po sn. (0:0, 0:1, 3:2 – 0:0, 1:0) – góly Sersen, Viedenský, Graňák, Daňo
Bielorusko – Slovensko 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1) – góly Meszároš 2
Slovensko – Slovinsko 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) –góly Meszároš, Gáborík 2
Slovensko – Nórsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) – góly Surový, Ďaloga
Fínsko – Slovensko 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Slovensko – Rusko 2:3 po pr. (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1) – góly Kopecký, Gáborík

Zostava Slovenska z posledného zápasu proti Rusku:
Laco (Hudáček) – Meszároš, Graňák (A), Gáborík, Surový, Tatar – Ďaloga, Mikuš, Jurčo, Viedenský, Hudáček – Jurčina, Sersen, Bartovič (A), Bližňák, Pánik – Jánošík, Daňo, Kopecký (C), Miklík – Dravecký

Tabuľka pred posledným hracím dňom v skupine je nasledovná:

1. USA 6 5 0 0 1 17:10 15 bodov
2. Rusko 6 4 1 0 1 28:13 14 bodov
3. Fínsko 6 4 1 0 1 19:7 14 bodov
4. Bielorusko 6 3 0 2 1 17:17 11 bodov
5. Slovensko 6 1 2 1 2 13:14 8 bodov
6. Nórsko 6 2 0 0 4 10:20 6 bodov
7. Dánsko 7 1 0 1 5 10:20 4 body
8. Slovinsko 7 1 0 0 6 9:22 3 body

Naša pozícia je jasná – musíme v zápase vyhrať za 3 body. Akýkoľvek iný výsledok garantuje štvrťfinále Bielorusom. Ak však tí získajú v zápase od 12:15 s Nórskom minimálne bod, definitívne rozhodnú o svojom postupe. Vieme, že naši hráči urobia pre výhru všetko. Či už pôjde o postup, alebo aj nie – každý zápas na takomto turnaji má svoj význam a každý bod sa počíta. Zápasom vás priamo z Ostravy prevedie v utorok od 16:15 Tomáš Schügerl.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.