koniec po predl. USA – Slovensko
5:4
(2:0, 2:4, 0:0 - 1:0)
Komentuje
 
64:32
USA dalo gól!
Tak to je veľká škoda, ešte pred samostatnými nájazdmi prehrávame zápas v predĺžení! JACK EICHEL sa uvoľnil v našom pásme, vystrelil z otočky z pravého kruhu, Hudáček takmer nič nevidel a puk napokon skončil pod jeho brvnom a následne v sieti!
Bez asistencie.
 
62:51
Krug mohol rozhodnúť, po nahodení Larkina sa puk odrazil k našej pravej žrdi, kde práve Krug zblízka zakončoval, Hudáček udržal puk medzi betónmi!
 
56:56
Potom strieľal ešte raz Graňák a z ľavej strany mieril výborne k žrdi, aj sa zvonka zatrepotala sieť, puk len tesne minul bránu!
 
56:04
Július Hudáček! Moses si v strede pásma skvele prikopol puk a razom sa ocitol v samostatnom nájazde, mieril to medzi betóny nášho brankára, Hudáček skvele zareagoval a udržal puk pred čiarou!
 
54:52
Prepadli sme v strednom pásme a traja Američania išli sami proti osamotenému Jánošíkovi, Lee prihral cez pásmo Mosesovi a ten strieľal, Hudáček sa stihol presunúť a fantasticky zasiahol pri pravej žrdi!
 
48:41
Coyle prešiel cez celé naše pásmo, potiahol si puk pred bránou na ľavú stranu a chcel zakončovať cez ležiaceho Hudáčka, našťastie mu puk ušiel do rohu klziska!
 
48:25
Američania to psychicky nezvládajú a to, čo predviedol teraz Nelson, bolo naozaj nechutné. Najprv hákoval Pánika, ktorý ostal na ľade a vediac, že ide na trestnú lavicu, ešte odpálil puk do Pánikovej tváre. Ten to nenechal len tak a išiel sa pomstiť, za čo inkasuje menší trest za hrubosť. Podivuhodné je, že Nelson za to nedostal žiaden dodatočný trest a bude sa hrať 4 na 4.
 
43:37
Na trestnej lavice napokon 4 hráči, po dvoch z každého tímu. U nás na 2 minúty za hrubosť Viedenský, a Libor Hudáček za 2+2 minúty za hrubosť. Na americkej strane Moore a Krug obaja po 2 minúty za hrubosť. Nasleduje teda americká presilovka 5 na 4.
 
43:37
Na ľade sa poriadne iskrí a vidíme aj pästné súboje! Marek Viedenský sa predviedol proti Mooreovi, ktorého zložil na ľad a odišiel z bitky ako víťaz! Pri mantineli sa tam bili aj ďalšie dvojičky, rozhodcovia budú rozdávať tresty!
 
39:08
USA dalo gól!
Sledujeme skutočne dramatický zápas, Američania našu eufóriu veľmi rýchlo krotia a padá už ôsmy gól zápasu! Redmond strieľal od modrej čiary, jeho polovysokú strelu ešte pred Hudáčkom vo vzduchu tečoval CHARLIE COYLE a puk prešiel cez Hudáčkove betóny do siete!
Asistencie: Zach Redmond, Anders Lee
 
38:22
Slovensko dalo gól!
Toto bolo niečo excelentné, jednoducho paráda! Krásna hokejová akcia – Graňák videl na útočnej modrej čiare voľného Bartoviča, adresoval mu presnú prihrávku cez pol klziska, MILAN BARTOVIČ si puk spracoval, prešiel do pásma a po forehandovom blafáku zavesil puk pod brvno!
Asistencia: Dominik Graňák
 
37:07
Traja naši sa vyrojili dopredu proti jedinému obrancovi, Pánik fantasticky prekorčuľoval obrancu a dostal sa k puku, v situácii 3 na 1 skvelou krížnou prihrávkou našiel Draveckého a jeho zakočnenie do odkrytej brány vytesnil na čiare Hellebuyck!
 
36:27
Slovensko dalo gól!
Neuveriteľné, za 10 minút sme stiahli trojgólovú stratu a ostravská aréna je v absolútnej eufórii! Naši v týchto chvíľach predvádzajú parádne predstavenie! Ďaloga strieľal od modrej čiary, Hellebuyck puk len vyrazil pred seba, kde bol dobre postavený VLADIMÍR DRAVECKÝ a bekhendom trafil do odkrytej časti brány!
Asistencia: Marek Ďaloga, Tomáš Kopecký
 
35:40
Meszároš prešiel cez pásmo a dostal sa až pred brankára, z bezprostrednej blízkosti zakončoval medzi jeho betóny a Hellebuyck len s námahou udržal puk pred čiarou!
 
33:50
Rozhodcovia dlho signalizovali faul amerického hráča, napokon sa však otvárajú dvierka aj na slovenskej trestnej lavici! Smeruje tam Milan Bartovič za sekanie, na americkej strane si 2 minúty odsedí Faulk za podrazenie. Budeme hrať 4 proti 4.
 
30:36
Slovensko dalo gól!
Skvelé, strieľame ďalší gól a aj naďalej znižujeme americký náskok! Mali sme aj trochu šťastia, to ale k hokeju patrí. Gáborík zaviezol puk za bránu a prihral na ľavý kruh ADAMOVI JÁNOŠÍKOVI, ktorý puk len tak zasiahol z bekhendu a vyslal ho na bránu, Redmond tam pred Hellebuyckom ešte zmenil smer strely tak, že puk skončil v pravom hornom rohu brány!
Asistencia: Marián Gáborík, Michal Sersen
 
29:02
Nueveriteľné, čo teraz chytil Hudáček! Larkin zaviezol puk za bránu, Hudáček sa ešte len presúval a zatiaľ Larkin prihral pred bránu Hendricksovi, jeho strelu z prvej Hudáček v páde vyrazil!
 
28:07
Na opačnej strane po prihrávke spoza brány strieľal z ľavého kruhu Miklík, vo výbornej pozícii trafil len do pripraveného Hellebuycka!
 
27:36
Larkin znovu pohodlne prešiel cez naše obranné pásmo, vyšiel si na pravý kruh a zblízka vyslal krížnu strelu k ľavej žrdi, Hudáček vykopol betón a vyrazil!
 
26:29
Slovensko dalo gól!
Slovenská presilovka rezultuje v náš prvý gól, sťahujeme náskok USA na dva góly! Presilovku sme hrali dobre, Američanov sme nepustili k puku. Meszároš posunul puk na ľavý kruh Draveckému, ten vystrelil a MARIÁN GÁBORÍK puk pred bránou jemne tečoval popri Hellebuyckovi do siete!
Asistencie: Vladimír Dravecký, Andrej Meszároš
 
25:56
V rovnakom čase si rozhodcovia všimli priestupok striedačky USA, tá inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľade, hráme presilovku!
 
25:09
Veľmi pekná akcia našich, Viedenský zaviezol puk do pásma a prenechal na ľavom kruhu Miklíkovi, ten ideálnou strieľanou prihrávkou našiel na bránkovisku voľného Tatara, ktorý zblízka trafil len do betónov amerického brankára!
 
23:40
Pánik vystrelil z pravého kruhu spoza obrancu, Hellebuyck len vyrazil pred seba a dorážal tam Kopecký, v ťažkej pozícii puk usmernil tesne vedľa pravej žrde!
 
22:35
Arcobello na pravom kruhu ešte nezištne nahral krížne Veseymu, ten už na pravej strane zakončoval do časti odkrytej brány, Hudáček sa stihol presunúť a na čiare zachránil!
 
20:27
USA dalo gól!
Akoby mimovoľne hala zaregistrovala tretí americký gól, USA majú znovu skvelý nástup do tretiny! Naša obrana ešte zrejme zostala v šatni, Faulk mal na modrej dostatok času i priestoru, vystrelil nad ľadom smerom k ľavej žrdi a jeho pokus ešte pred Hudáčkom nechytateľne tečoval ANDERS LEE!
Asistencie: Justin Faulk, Nick Bonino
 
19:45
Okamžite americký brejk, po ňom strieľal spomedzi kruhov Faulk a mieril výborne do pravého horného rohu, Hudáček predviedol ešte lepší zákrok a lapačkou puk vyrazil na zadné plexisklo!
 
19:15
Miklík ponúkol tutovku Viedenskému, ktorý zakončoval z pravého kruhu, jeho pokus aj za prispenia Hellebuycka mieril vedľa brány!
 
16:55
Pánik mohol znížiť, v skrumáži sa ocitol sám pred bránou a pred sebou mal už len ležiaceho Hellebuycka, ten jeho zakončenie zázračne zneškodnil!
 
15:28
Naša prvá skutočne veľká šanca, Tatar spoza brány nahral na pravý kruh ideálne do strely Sersenovi, tomu puk pri príklepe výborne sadol a Hellebuyck mal čo robiť, aby zasiahol ľavým betónom!
 
08:34
Mohlo to byť rozdielom triedy! Larkin prešiel po pravej strane do pásma, nikto z obrancov ho nestíhal a tak vyslal krásnu krížnu strelu, trafil hornú žrď!
 
06:28
Eichel prešiel do pásma a vystrelil z ľavého kruhu spoza Mikuša, Hudáček zbadal puk na poslednú chvíľu, stihol však vyraziť pravým betónom.
 
04:11
Ján Laco po dvoch góloch odchádza z brány, strieda ho Július Hudáček!
 
04:11
USA dalo gól!
Zdá sa, že Američania chcú s nami v úvode urobiť krátky proces, čím si tak môžu poistiť prvenstvo v skupine. Videli sme však skutočne krásny gól – Eichel v presilovke našiel krížnou prihrávkou cez celé pásmo na ľavej strane SETHA JONESA a ten sa trafil presne pod brvno Lacovej brány, ktorý sa už nestihol presunúť!
Asistencie: Jack Eichel, Trevor Lewis
 
03:23
Teraz sa navyše budeme brániť, za sekanie inkasuje menší trest Marián Gáborík, USA si zahrajú presilovku.
 
02:36
USA dalo gól!
Teraz už však gól USA bez diskusie platí a Američania sa hneď v úvode dostávajú do vedenia! Moore vyslal tvrdú strelu od modrej čiary, Lacovi ešte clonil BEN SMITH a práve ten jemne zmenil smer strely tak, že puk skončil za Lacom!
Asistencie: John Moore, Mark Arcobello
 
02:17
Videorozhodca priania Američanov nevyslyšal, podľa jeho verdiktu puk za čiaru neprešiel!
 
02:17
Veľká šanca USA! Štvrtý útok prenikol do našej rozhodenej obrany, Moses si potiahol puk na ľavý kruh a krížnou strelou zakončoval, Laco puk udržal s námahou pred čiarou, čelil tam ešte dorážke Larkina, gól z toho zrejme nie je! Ešte však prebieha konzultácia na videu.