koniec po predl. USA – Slovensko
5:4
(2:0, 2:4, 0:0 - 1:0)
Komentuje
 
48:25
Američania to psychicky nezvládajú a to, čo predviedol teraz Nelson, bolo naozaj nechutné. Najprv hákoval Pánika, ktorý ostal na ľade a vediac, že ide na trestnú lavicu, ešte odpálil puk do Pánikovej tváre. Ten to nenechal len tak a išiel sa pomstiť, za čo inkasuje menší trest za hrubosť. Podivuhodné je, že Nelson za to nedostal žiaden dodatočný trest a bude sa hrať 4 na 4.
 
43:37
Na trestnej lavice napokon 4 hráči, po dvoch z každého tímu. U nás na 2 minúty za hrubosť Viedenský, a Libor Hudáček za 2+2 minúty za hrubosť. Na americkej strane Moore a Krug obaja po 2 minúty za hrubosť. Nasleduje teda americká presilovka 5 na 4.
 
33:50
Rozhodcovia dlho signalizovali faul amerického hráča, napokon sa však otvárajú dvierka aj na slovenskej trestnej lavici! Smeruje tam Milan Bartovič za sekanie, na americkej strane si 2 minúty odsedí Faulk za podrazenie. Budeme hrať 4 proti 4.
 
25:56
V rovnakom čase si rozhodcovia všimli priestupok striedačky USA, tá inkasuje menší trest za príliš veľa hráčov na ľade, hráme presilovku!
 
03:23
Teraz sa navyše budeme brániť, za sekanie inkasuje menší trest Marián Gáborík, USA si zahrajú presilovku.